If-Koubou

Utilizați Microsoft Word ca un generator de coduri de bare

Utilizați Microsoft Word ca un generator de coduri de bare (Sfaturi pentru computer)

Știați că puteți utiliza Microsoft Word pentru a crea propriile coduri de bare? Crearea propriilor coduri de bare este de fapt destul de răcoros și destul de ușor de făcut. Odată ce aveți un cod de bare, îl puteți lipi pe orice doriți și apoi îl puteți scana folosind un scaner fizic de coduri de bare sau cu telefonul smartphone descărcând o aplicație.

Există câteva tipuri diferite de coduri de bare și voi încerca să vă arăt cum să creați cât mai multe dintre ele cât mai mult posibil. Pentru a crea anumite tipuri de coduri de bare, aveți nevoie de software comercializat specializat, deci nu le voi mai menționa. Cele mai comune coduri de bare 1D sunt codurile 39, codurile 128, UPC-A, UPC-E, EAN-8, EAN-13 etc. Codurile de bare 2D includ dateMatrix, PDF 417 și codurile QR.

Pentru a crea un cod de bare, trebuie să instalați un font de cod de bare în sistemul dvs. și apoi să utilizați acel font în orice program care acceptă fonturi precum Word, WordPad etc.

Descărcați Font pentru coduri de bare

Primul pas este să descărcați un font de cod de bare și să îl instalați în sistemul dvs. Puteți să căutați în Google fonturi de coduri de bare sau puteți să le descărcați pe cele de pe aceste site-uri de mai jos. Sugestia mea pentru majoritatea oamenilor este sa folosesc fonturile Code 39, Code 128 sau QR, deoarece acestea sunt cele mai populare si mai usor de scanat.

Codul 39 este cel mai bun pentru textul foarte scurt, doar câteva caractere. Veți observa că codul de bare devine foarte lung foarte repede când utilizați codul 39. Codul 128 poate gestiona mult mai mult text, iar codul de bare va rămâne relativ mic. Cu ajutorul codurilor QR, puteți stoca o mulțime de date, iar mărimea pătratului va deveni mai mare în funcție de cantitatea de date.

Cu toate acestea, există câteva avertismente cu privire la utilizarea codurilor de bare în Word. Cele mai multe coduri de bare 1D necesită un caracter de pornire și oprire în codul de bare pentru ca acesta să poată fi scanat. Pentru codul 39, tot ce trebuie să faceți este să adăugați simbolul de pornire (*) în partea din față și din spate a textului.

De exemplu, dacă descărcați un cod de bare Code 39, atunci veți tasta *Salut* pentru a crea un cod de bare care poate fi citit, care va citi cuvântul Salut când este scanat. Dacă doriți să includeți un spațiu într-un cod de bare Cod 39, trebuie să utilizați simbolul Equals (=). Deci, va trebui să tastați * Buna ziua = John * în Word pentru a obține textul Bună, John când este scanat.

Pentru codul 128, nu este așa de simplu. În plus față de pornirea și oprirea simbolurilor, aveți nevoie și de anumite caractere speciale de control. Din păcate, nu puteți să tastați aceste informații pe cont propriu și va trebui să codificați mai întâi textul în formatul corespunzător și apoi să îl inserați în Word. Te voi trece prin pașii de mai jos.

Cu codurile QR și Word, principala problemă este că fiecare pătrat de cod va fi doar o singură literă. Acest lucru se datorează faptului că este un font în Word și înseamnă că fiecare literă trebuie să aibă propriul său caracter. Deci, un cuvânt de cinci litere cum ar fi salut va arăta astfel în Word când folosește un font de cod QR:

Un singur cod QR poate să stocheze o mulțime de date, dar asta este doar dacă generați codul QR utilizând software-ul terț sau utilizând un generator gratuit de coduri de bare on-line. Dacă intenționați să utilizați Word, va trebui să trăiți cu un cod QR care stochează doar o literă, un număr sau un simbol.

Codul 39:

http://www.barcodesinc.com/free-barcode-font/

http://www.idautomation.com/free-barcode-products/code39-font/

Cod 128:

http://www.dafont.com/code-128.font

http://www.jtbarton.com/Barcodes/Code128.aspx

http://www.barcodelink.net/barcode-font.php

Cod QR:

http://www.dafont.com/qr-font-tfb.font

Instalați fontul de coduri de bare

După ce ați descărcat fontul, va fi în mod normal inclus într-o arhivă ZIP. Accesați dosarul Descărcări în Explorer, faceți clic dreapta pe arhivă și alegeți Extrage tot.

Deschideți dosarul și puteți vedea mai multe fișiere, unul dintre ele terminând în TTF, ceea ce înseamnă True Type Font. Faceți dublu clic pe fișierul cu font și va apărea o fereastră care vă va arăta fontul de cod de bare în diferite dimensiuni.

Faceți clic pe Instalare butonul din partea de sus și fontul va fi instalat în C: \ Windows \ Fonts pliant. Va trebui să închideți Word și să îl redeschideți pentru a vedea noul font instalat.

În funcție de fontul pe care îl descărcați, puteți vedea doar codul de bare din lista de fonturi sau veți vedea un nume și apoi o imagine a codului de bare în partea dreaptă. Fontul dvs. de cod de bare este acum instalat și gata de utilizare!

Generarea de coduri de bare în Word

Acum să ajungem la partea distractivă. Să începem prin generarea unui cod de bare Code 39 în Word. Pentru a face acest lucru, am descărcat și instalat fontul IDAutomation Code 39, care adaugă textul introdus în partea de jos a codului de bare. Toate celelalte arată doar codul de bare, dar îl folosesc pe acesta pentru scopuri instructive.

Mai întâi mergeți mai departe și tastați textul dorit în codul de bare. De exemplu, să tastăm * John Doe = * așa cum se arată mai jos.

Continuați și măriți mărimea fontului la ceva mai mare ca 20 sau 28. Acum, selectați textul și apoi selectați fontul Code 39 din listă. Textul ar trebui să fie automat transformat într-un cod de bare și veți vedea textul din partea de jos pentru acest cod de bare particular.

Veți observa că semnul egal a fost transformat într-un spațiu în codul de bare. Acum aveți un cod de bare 39 care poate fi scanat! E destul de ușor. Treceți la Scanarea codurilor de bare pentru a afla cum puteți să o scanați utilizând o aplicație smartphone.

Acum, să încercăm să creăm un cod de bare Code 128. Mai întâi alegeți un cod Code 128 din lista de mai sus, descărcați-l și instalați-l. Odată ce faceți acest lucru, trebuie să mergeți la următorul site web pentru a vă codifica textul în formatul corespunzător.

Introduceți textul în Datele pentru a codifica caseta și apoi faceți clic pe Cod 128 butonul din stânga sus. Textul codificat caseta va genera textul corespunzător, pe care apoi îl puteți copia și insera în Word. Asigurați-vă că măriți dimensiunea fontului la 48 sau 72.

Acum, selectați textul și modificați-l la fontul codului de bare Cod 128 pe care l-ați instalat. Ar trebui să creeze un cod de bare frumos, pe care apoi îl puteți scana. Singura problemă în care am intrat a fost spațiile din codurile de bare Code 128. Când folosesc encoderul online, folosește un caracter special pentru spațiu, dar când l-am convertit la un cod de bare, caracterul special a rămas și nu a fost transformat într-un spațiu. Nu am putut să-mi dau seama cum să o rezolv, deci, dacă vă dați seama, spuneți-ne!

Același proces se poate face și pentru codurile QR sau orice alt tip de cod de bare. Site-ul encoder cod de bare este, de asemenea, util pentru generarea formatelor Code 93, UPC-E și altor coduri de bare.

Scanarea codurilor de bare

Dacă aveți un scaner fizic de coduri de bare, puteți folosi, evident, doar pentru a vă scana codurile de bare, dar dacă faceți acest lucru ca un proiect personal de acasă, este posibil să nu aveți cineva în jurul valorii. În aceste cazuri, puteți descărca gratuit aplicații de scanare de coduri de bare pe telefon pentru a vă scana codurile de bare.

Ce este cu adevărat frumos și pentru aceste aplicații este că puteți crea codul de bare de pe computerul dvs. și le puteți scana folosind aplicația înainte de a le imprima. În acest fel, puteți verifica dacă acestea sunt mai întâi scanabile.

Aplicația mea preferată pe iPhone este Beep, un scaner simplu de coduri de bare care acceptă multe tipuri diferite de coduri de bare. Este rapid, gratuit și funcționează foarte bine.

Când scanează un cod de bare, vă va spune tipul de cod de bare (Cod 39, 128, etc) și vă va afișa textul din stânga sus. În ceea ce privește Android, nu m-am folosit niciodată, dar există multe aplicații în Magazin Google Play, deci nu ezitați să încercați altele.

Sperăm că acest ghid a fost de ajuns pentru a vă începe cu codurile de bare în Word. Dacă întâmpinați probleme, nu ezitați să postați un comentariu și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!