If-Koubou

Cum sa faci o desktop sau un laptop actioneaza ca un router

Cum sa faci o desktop sau un laptop actioneaza ca un router (Site-uri răcoritoare)

Căutați o modalitate de a vă transforma laptopul sau desktopul într-un router fără fir? S-ar putea să vă aflați într-o situație în care nu există un router wireless în jurul căruia să se conecteze toată lumea. Dacă un singur computer este conectat la un cablu sau la un modem DSL, aveți posibilitatea să îl convertiți într-un router sau într-un router wireless, dacă calculatorul are o cartelă wireless.

Înainte de a vorbi despre procesul de configurare, este important să cunoașteți cerințele. Cerința principală este că computerul trebuie să aibă cel puțin două interfețe de rețea instalate pe sistem. Puteți avea două carduri de rețea sau o cartelă de rețea și o placă wireless. Dacă aveți o singură interfață de rețea, nu puteți converti computerul într-un router.

De asemenea, pe computerele Windows, este apelat procesul de configurare a acestei funcționalități a routerului Partajarea conexiunii la Internet. Cu toate acestea, pentru a permite clienților să se conecteze fără fir la computerul gazdă, trebuie să configurați și o rețea fără fir ad-hoc care se conectează la Internet utilizând o altă interfață de rețea instalată pe aparat.

Pentru o înțelegere mai bună, aici sunt sarcinile pe care trebuie să le finalizăm pentru a vă face computerul să devină un router fără fir:

Pasul 1: Activați partajarea conexiunii la Internet în interfața de conectare locală

Pasul 2: Creați o nouă rețea fără fir ad-hoc

Pasul 3: Conectați-vă la noua rețea fără fir de pe calculatorul gazdă

Pasul 4: Conectați fiecare client la noua rețea fără fir ad-hoc

Pasul 1 - Activați ICS

Pentru a activa ICS în Windows, deschideți Panoul de control și faceți clic pe Centrul de rețea și partajare. Asigurați-vă că vă aflați în vizualizarea de pictograme și nu în vizualizarea categoriei. Click pe Schimbă setările adaptorului în meniul din stânga.

Faceți clic dreapta pe Conexiune locală și alegeți Proprietăți. Rețineți că pe alte site-uri afirmați că trebuie să faceți clic dreapta pe Wireless Network Connection, dar acest lucru ar însemna că conexiunea wireless ar fi partajată și toți clienții ar trebui să se conecteze prin Ethernet. Este mult mai complicat și nici măcar nu am reușit să reușesc să lucrez, așa că rămâi cu Local Area Connection dacă vrei să-ți ușurezi viața.

Faceți clic pe Partajarea și există într-adevăr o singură casetă pe care o puteți verifica: Permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze prin conexiunea la Internet a acestui computer.

Când bifați caseta, caseta derulantă de sub Conexiune de rețea la domiciliu va deveni activată. Aici doriți să selectați conexiunea de rețea fără fir pentru cardul dvs. wireless.

Dacă aveți mai multe listări, este posibil ca unul dintre ele să fie un adaptor virtual. Asigurați-vă că nu o alegeți. Puteți afla dacă există un adaptor virtual când vă uitați la toate adaptoarele după ce faceți clic Schimbă setările adaptorului la începutul acestui articol.

Faceți clic pe OK și închideți fereastra Proprietăți. Acum conexiunea LAN va fi partajată și putem trece la pasul 2.

Pasul 2 - Creați o rețea wireless ad-hoc

Pentru a crea rețeaua fără fir ad-hoc la care se vor conecta mașinile clientului, trebuie să ne întoarcem la Centrul de rețea și distribuire și să dăm clic pe Creează o conexiune sau o rețea nouă.

Acum defilați în jos și faceți clic pe Configurați o rețea wireless ad-hoc (de la calculator la calculator).

Faceți clic pe Următorul și apoi dați rețelei dvs. un nume. Acest nume va fi SSID-ul pentru rețeaua pe care alți utilizatori îl vor vedea pe calculatoarele lor. Pentru Tip de securitate, alege Nici unul și lăsați-l Cheie de securitate caseta goală.

De asemenea, asigurați-vă că verificați Salvați această rețea cutie. Faceți clic pe Următorul și va configura noua rețea fără fir și vă va spune că este gata de utilizare. Clic Închide și treceți la Pasul 3.

Pasul 3 - Conectați-vă la rețeaua Ad Hoc

Acum, când noua rețea a fost instalată, trebuie să ne asigurăm că suntem conectați la computerul gazdă. Pentru aceasta, faceți clic pe pictograma de rețea din zona de notificare a barei de activități.

După cum puteți vedea, rețeaua mea este chemată Impartit și statutul este Aşteptare pentru utilizatori. Aceasta înseamnă că computerul gazdă este deja conectat și așteaptă conectarea altor utilizatori. Puteți să faceți clic pe numele rețelei și să faceți clic pe Conectați dacă sistemul nu sa conectat automat. Odată ce un alt utilizator se conectează, starea trebuie să se schimbe Conectat.

Pasul 4 - Conectați clienții

Ultimul pas este cel mai simplu. Mergeți la o mașină client și faceți clic pe pictograma de rețea și faceți clic pe numele rețelei ad-hoc. Ar trebui să vă conectați automat fără probleme.

Singura modificare pe care trebuie să o faceți pe mașinile client este în Internet Explorer. Deschideți IE, apoi faceți clic pe pictograma roată și alegeți optiuni de internet.

Faceți clic pe Conexiuni și apoi faceți clic pe Setări LAN în partea de jos.

Vrei să mergi mai departe și să debifați tot ce este verificat aici. Detectează automat setările va fi probabil verificat, deci asigurați-vă că debifați această casetă.

Rețineți că trebuie să urmați numai această procedură pe computerele client, nu pe computerul gazdă. În acest moment, ar trebui să vă puteți conecta la Internet de la mașina client.

Depanare

Dacă sunteți conectat (ă) la rețeaua ad-hoc, dar nu puteți accesa Internetul pe mașina client, puteți încerca câteva sfaturi de depanare.

Resetați Winsock

După ce am jucat cu ICS pe mai multe computere, au existat momente când aș putea să deschid un prompt de comandă și să ping un site ca Google.com, dar nu am putut accesa prin browserul web. Dacă aveți o problemă similară, puteți încerca să resetați Winsock. Pentru aceasta, deschideți un prompt de comandă administrativ dând clic pe start, tastând cmd și apoi faceți clic dreapta pe cmd și alegeți Rulat ca administrator.

Introduceți acum netsh winsock resetare și apăsați introduce. Comanda va fi finalizată și vă va spune să reporniți computerul.

Dacă aveți în continuare probleme legate de conectarea clienților la Internet, postați-vă situația aici și voi încerca să vă ajut. Procesul este un pic cam complicat, dar dacă reușiți să lucrați, este o modalitate foarte bună de a conecta mai mulți clienți fără software sau hardware suplimentar. Bucurați-vă!