If-Koubou

Conversia directorului Windows în listare HTML

Conversia directorului Windows în listare HTML (Descărcare gratuită de software)

Trebuie să creați un fișier HTML care să fie necesar listează toate fișierele și folderele dintr-un anumit director Windows? Probabil nu este ceva ce va trebui să faceți foarte des, dar vine la îndemână din când în când.

De exemplu, dacă doriți să creați rapid o listă a tuturor fișierelor și dosarelor din interiorul unui director Window și să o trimiteți cuiva într-un format ușor de vizualizat. Anterior am scris despre modul în care puteți utiliza fie linia de comandă, fie aplicațiile terță parte pentru a imprima o listă a tuturor fișierelor și a folderelor dintr-un director Windows, cu toate acestea, aceste opțiuni se transmit numai la text, Word sau Excel.

DirHTML

DirHTML este un program minunat care face destul de mult același lucru, generând o listă recursivă de fișiere și foldere, dar îl transmite ca un tabel HTML cu link-uri! Prin urmare, puteți să faceți clic pe orice fișier pentru a deschide fișierul în browserul web sau cu orice aplicație implicită pentru tipul de fișier respectiv. Acest lucru ar putea fi foarte convenabil pentru dezvoltatorii web care lucrează pe un site local.

Mai jos este ceea ce arată o listă de director afișată în format HTML pentru directorul de descărcare de pe calculatorul meu. Veți observa că ieșirea este un pic simplă și un fel de vechi școală caută. Acest lucru se datorează faptului că programul este vechi și, prin urmare, pagina web pe care o creează pare destul de veche. Dacă doriți o ieșire mai fabuloasă pentru listarea directorului, verificați al doilea program numit Snap2HTML pe care îl menționez mai jos.

În partea de sus sunt ancore, care sunt linkuri către toate folderele din interiorul directorului pe care l-ați specificat. După aceasta, toate fișierele din directorul rădăcină și din fiecare dosar sub rădăcină sunt listate împreună cu atributele lor de bază. Puteți să faceți clic pe oricare dintre fișiere pentru a le deschide.

După ce descărcați programul, porniți pur și simplu dirhtml.exe fișier și veți obține o fereastră de configurare, astfel:

Programul este foarte configurabil, dar puteți alege și folderul și faceți clic pe Construi dacă nu doriți să faceți altceva. Puteți filtra pe baza extensiei de fișier (Specificarea fișierelor) sau de numele fișierelor.

Sub Diverse, puteți specifica atributele de fișier pe care doriți să le includeți în ieșirea HTML și specificați dacă doriți să utilizați căi complete calificate în legături. Acest lucru este util dacă doriți să puteți transfera fișierele / folderele pe alt computer. Puteți copia folderul pe celălalt computer în aceeași cale, adică C: \ My Documents \ Test și puteți să faceți clic pe fișierele din lista HTML pentru a le deschide.

Sub Triere, puteți să sortați fișierele după Nume fișier, Dimensiune, Data și Extensie.

De asemenea, puteți configura programul să creeze recursiv listarea directorului sau nu. Aveți posibilitatea să alegeți dacă doriți toate link-urile dintr-un fișier HTML sau să creați un fișier HTML pentru fiecare folder separat.

În general, este un program util pentru a crea rapid pagini web HTML pentru orice ramificație de foldere în Windows.

Snap2HTML

Al doilea program, Snap2HTML, nu are la fel de multe opțiuni, dar producția arată mult mai bine. Aici este ieșirea HTML pentru același director de descărcări pe calculatorul meu:

Programul are o interfață foarte simplă și doar câteva opțiuni. Pentru a rula programul, faceți dublu clic pe fișierul Snap2HTML.exe. La fel ca DirHTML, acest program nu necesită o instalare.

Mai întâi, selectați directorul rădăcină la care doriți să începeți listarea directorului cu. Există două opțiuni pentru a include fișiere ascunse sau de sistem, dacă doriți. Puteți schimba titlul paginii HTML și puteți verifica Permite sub Link fișiere dacă doriți ca fiecare fișier să fie un link clicabil.

Puteți verifica Deschideți în browser atunci când sunteți gata apoi faceți clic pe Creați instantaneu pentru a genera lista de directori HTML. Veți fi solicitat să salvați mai întâi fișierul HTML și apoi se va deschide în browserul dvs. web implicit.

Deci, aveți două programe care vă duc treaba. Fiecare are propriile plusuri și minusuri, deci nu ezitați să alegeți cel mai potrivit pentru nevoile dvs. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!