If-Koubou

Formatați o cartelă SD cu ușurință

Formatați o cartelă SD cu ușurință (Descărcare gratuită de software)

Cardurile SD pot fi mici gadget-uri dificile. Ei stau în camerele noastre și telefoanele mobile, așteptându-ne să facem fotografia unei vieți, în care, desigur, nu mai răspund. În timp ce nimic nu poate prezice când sau în cazul în care un card SD va muri, formatarea corectă poate atât prelungi viața cardului, cât și pentru a oferi cel mai mult spațiu posibil.

SD oferă un formatator de carduri SD în acest scop. Da, ei recunosc că Windows are o caracteristică de formatare încorporată, cu toate acestea, ei avertizează că prin utilizarea formatorului de sistem de operare generic "este posibil ca performanța optimă să nu fie experimentată." Traducere: Decesul cardului SD și mai puțin spațiul de economisire a imaginii.

Programul poate fi descărcat atât pe Mac, cât și pe Windows. Toate cardurile SD, SDHC și SDXC sunt acceptate și se recomandă utilizarea unui cititor de carduri USB SD pentru procesul de formatare.

Odată ce instalați și executați programul, acesta se inițializează cu un singur ecran mic.

Asigurați-vă că ați introdus cardul SD în cititor înainte de a porni programul. Programul este suficient de inteligent pentru a scana toate unitățile și pentru a găsi unitatea pentru cardul SD. Dacă nu, faceți clic pe Reîmprospăta buton. Dacă întâmpinați dificultăți la accesarea cardului în meniul derulant, este posibil să fie necesar să instalați driverul SDXC pentru acel tip de card.

Apoi, faceți clic pe Opțiune pentru a selecta modul în care doriți să fie formatată cartela SD. Apare o casetă de dialog cu un meniu derulant cu trei opțiuni de tip "format de format". Primul, Rapid, este pur și simplu un format standard care șterge Master Boot Record (MBR) de pe cardul SD. Chiar dacă datele nu pot fi accesate utilizând Explorator sau căutător pe Windows și Mac, rămâne pe cartela în sine.

Complet (suprascrie) opțiunea va inițializa cardul și va suprascrie toate datele cu date fără sens. Această metodă este mai sigură decât simpla ștergere a datelor de pe cardul SD, deoarece este mult mai greu să preluați datele scrise anterior dacă le suprascrieți. Această opțiune va dura mult mai mult decât Completă (Ștergere) sau Rapid.

Completă (Ștergere)opțiunea șterge datele de pe cardul SD. Utilizând software și instrumente speciale, este posibilă recuperarea datelor care au fost șterse folosind această metodă. Dacă cardul nu acceptă această metodă, acesta va reveni la Rapid format.

Sub Tipul de format meniul derulant este un al doilea meniu numit Ajustarea dimensiunii formatului care vă întreabă dacă doriți să încercați să măriți spațiul pe cardul SD sau nu. Activarea acestei opțiuni vă va permite să utilizați spațiul maxim posibil pe cardul SD. Odată ce ați făcut selecția, faceți clic pe O.K.

Recomandările mele sunt de a alege Complet (suprascrie) și întoarce-te Ajustarea dimensiunii formatului la PE. Înapoi pe ecranul principal, ar trebui să vă arate setările pe care le-ați selectat.

În cele din urmă, faceți clic pe Format. Veți fi întrebat pentru ultima oară dacă sunteți sigur că doriți să faceți acest lucru. Dacă sunteți sigur, faceți clic pe O.K.

O nouă casetă de dialog afișează apoi starea procesului de formatare. Pentru opțiunile selectate mai sus, acesta va suprascrie întregul card cu date aleatorii și apoi va format cardul. Dacă utilizați un disc mai mare, procesul ar putea dura ceva timp. Nu opriți calculatorul și nu scoateți discul până când întregul proces nu este complet.

După finalizare, apare o casetă de dialog care vă spune rezultatele procesului de formatare.

În ansamblu, programul funcționează bine și vă va asigura că cardul dvs. durează mai mult și că datele dvs. sunt eliminate definitiv, dacă intenționați să le dați altcuiva. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu. Bucurați-vă!