If-Koubou

Cum să eliminați sau să dezinstalați Java (JRE) pe Windows și Mac

Cum să eliminați sau să dezinstalați Java (JRE) pe Windows și Mac (Descărcare gratuită de software)

Căutați o modalitate de a scăpa de Java pe mașina dvs. Windows sau Mac? Deși este esențial pentru anumiți utilizatori web, majoritatea oamenilor nu trebuie să-și asume riscul de a rula Java pe mașinile lor din cauza tuturor vulnerabilităților de securitate asociate cu Java.

În acest articol, voi vorbi despre pașii pe care trebuie să îi luați pentru a elimina complet toate urmele de Java de pe mașina dvs. Windows. Procesul pentru Mac este un pic diferit, astfel încât să puteți derula în jos Eliminați Java pe Mac dacă executați OS X.

Rețineți că versiunile mai noi ale Java (Java 8v20 și versiuni ulterioare) au un instrument integrat pentru dezinstalarea automată a versiunilor Java mai vechi, dar uneori chiar și acest instrument nu scapă de tot. De asemenea, păstrează cea mai recentă versiune instalată, pe care nici nu o doriți.

Este instalat Java?

Puteți verifica dacă ați instalat Java sau nu în Windows accesând Panoul de control și căutând Java icon. Dacă îl vedeți acolo, înseamnă că aveți instalat Java.

Folosind această opțiune a Panoului de control, puteți, de asemenea, să dezactivați Java în browserul dvs. web fără să îl dezinstalați. Voi explica și opțiunea de mai jos. Dacă reveniți la Panoul de control și faceți clic pe Programe și caracteristici, puteți vedea toate versiunile de Java instalate pe computer.

Deci ce urmeaza? Primul lucru pe care îl fac atunci când înlăturăm Java pe Windows este să dezinstalați mai întâi versiunile mai vechi.

Eliminați versiunile mai vechi ale Java

Pentru a scăpa de versiunile mai vechi, puteți descărca și instala cea mai recentă versiune de Java, care va verifica automat versiunile mai vechi și apoi va instala cea mai recentă versiune sau puteți rula Java Uninstall Tool.

Aplicația va verifica versiunea dvs. Java și apoi va șterge versiunile anterioare. Dacă există versiuni mai vechi, veți primi un mesaj care vă arată versiunile și vă oferă posibilitatea de a le dezinstala.

Faceți clic pe Dezinstalați versiunile selectate pentru a elimina versiunile mai vechi. După cum puteți vedea, nu am nevoie Java 8 Actualizare 60 pentru că am ultimul Java 8 Actualizare 65 instalat. Acum că aveți doar cea mai recentă versiune, putem face unul din cele două lucruri: fie dezactivați Java, fie dezinstalați-l.

Dezactivați Java

Dacă aveți ocazional să utilizați Java pentru anumite site-uri web, dar nu aveți nevoie de el activat tot timpul, îl puteți dezactiva în loc să dezinstalați. Pentru aceasta, deschideți panoul de control, faceți clic pe Java apoi faceți clic pe Securitate tab.

Debifați Activați conținutul Java în browser pentru a dezactiva Java în Internet Explorer. Merită remarcat faptul că Chrome nu mai suportă Java încă de la versiunea 42, deci nu trebuie să vă faceți griji în browserul respectiv.

Pentru Firefox, trebuie să faceți clic pe Unelte, atunci Add-on-uri și selectați Plugin-uri. Click pe Platforma Java apoi faceți clic pe Dezactivați. Rețineți că, deși Java este dezactivat, acesta poate deveni învechit și poate prezenta în continuare o vulnerabilitate de securitate la computerul dvs. de când acesta este instalat.

Dezinstalați Java în Windows

Pentru a dezinstala Java, eliminați mai întâi versiunile mai vechi așa cum este arătat mai sus și apoi mergeți la Panoul de control și programele și funcțiile. Faceți clic pe cea mai recentă versiune Java listată acolo și faceți clic pe Dezinstalați.

Din punct de vedere tehnic, acesta este tot ce trebuie să faceți, dar dacă doriți cu adevărat să scăpați de fiecare urmă de Java, vă recomandăm să utilizați o aplicație freeware numită JavaRa. După ce îl descărcați, rulați aplicația. Veți vedea câteva icoane, dar cel pe care dorim să-l folosim este Eliminați runtime-ul Java.

În primul ecran, vă va arăta că programul de dezinstalare nu a fost găsit, ceea ce este bine, deoarece am dezinstalat toate versiunile de Java. Doar faceți clic pe Următor → buton.

Cea mai importantă parte a acestui program este Pasul 2. Aici doriți să faceți clic pe Efectuați rutina de eliminare , care va elimina orice fișiere rămase, dosare și intrări în registrul Java.

Chiar și după dezinstalarea Java folosind propriile instrumente, JavaRa a reușit să elimine alte 12 elemente rămase în urmă.

Faceți clic pe Următorul și veți vedea un buton pentru a descărca ultima versiune. Dacă nu doriți să reinstalați Java, faceți clic pe Următor → apoi faceți clic pe finalizarea pe ecranul următor. Acum, Java este complet eliminat din sistemul dvs. Windows.

Eliminați Java pe Mac

Pe Mac, totul este aproape același lucru, cu excepția procesului de dezinstalare. Puteți vedea dacă Java este instalat pe computerul dvs. Mac, în același mod ca Windows. Doar deschide-te Preferințe sistem și verificați dacă există Java pictograma din partea de jos.

Dacă pictograma Java există, înseamnă că aveți instalat Java pe sistemul OS X. De asemenea, la fel ca în Windows, puteți alege să păstrați Java instalat, dar să îl dezactivați în Safari, dacă doriți. Prima modalitate este să faceți clic pe pictograma Java din Preferințe sistem, care va deschide Panoul de control Java, care arată exact ca cea din Windows. Faceți clic pe Securitate și apoi debifați Activați conținutul Java în browser cutie.

Cealaltă este să dezactivați direct Java în Safari. Pentru a face asta, deschide-te Safari și apoi du-te la Preferințe.

Faceți clic pe Securitate și apoi faceți clic pe Setări pentru pluginuri butonul din partea de jos a paginii Plug-in-uri de Internet.

Ar trebui să vedeți Java în listă și debifând caseta va dezactiva Java în Safari. Dacă doriți să dezinstalați Java pe OS X, este puțin tehnic. Mai întâi, deschideți Terminal dând clic pe Reflector și tastând în Terminal sau mergând la Aplicații - Utilități și apoi Terminalul.

Acum, copiați și lipiți una câte una în următoarele comenzi și apăsați pe Enter după adăugarea fiecărei comenzi.

sudo rm -fr / Bibliotecă / Internet \ Plug-Ins / JavaAppletPlugin.plugin sudo rm -fr /Library/PreferencePanes/JavaControlPanel.prefpane

Când apăsați pe Enter, vi se va cere să introduceți parola de administrator. Dacă totul a mers bine, nu veți vedea nici o ieșire.

Dacă mergeți și verificați Preferințe sistem, pictograma Java ar trebui să dispară. De asemenea, dacă accesați secțiunea pluginuri din Safari, aceasta va fi de asemenea dispărută din lista pluginurilor instalate. Este vorba despre eliminarea Java pe Mac. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!