If-Koubou

Cum să partajați fișiere între PC-uri, smartphone-uri și tablete

Cum să partajați fișiere între PC-uri, smartphone-uri și tablete (Descărcare gratuită de software)

Când vine vorba de partajarea fișierelor în aceste zile, nu mai este vorba numai de partajare între computere. Acum, prietenul tău cu un telefon Android ar putea dori câteva videoclipuri pe care le-ai luat de pe iPhone sau poate vrei să copiezi o grămadă de poze de pe un PC Windows pe iPad.

În acest articol, sper să vă ofer un ghid complet pentru distribuirea pe mai multe dispozitive. Va fi lung, deci nu ezitați să treceți la secțiunea care vă este aplicabilă. Secțiunile vor fi împărțite în partajarea dintre computere, partajarea între computere și dispozitivele mobile și partajarea numai între dispozitivele mobile.

Notă: Acest articol se va conecta la o mulțime de postările mele anterioare privind Tech Tech Tips și Geek Help Desk, deoarece aceste articole explică anumite sarcini pas cu pas.

Partajarea fișierelor între calculatoare

Când este vorba despre partajarea fișierelor între computere, o puteți împărți în două tipuri: partajarea locală sau partajarea de la distanță. Dacă aveți nevoie să copiați unele fișiere pe un alt computer din rețeaua locală, va fi mult mai rapid pentru că veți utiliza fie Ethernet, fie Wi-Fi pentru a efectua transferul.

Aceasta este cea mai bună modalitate de a transfera rapid o cantitate mare de date pe alt computer. Când copiați fișiere în afara rețelei LAN (rețea locală), sunteți limitat de viteza dvs. de Internet. Dacă aveți Verizon FIOS cu o conexiune de încărcare / descărcare de 75 Mbps (pe care o am acum), transferarea unor cantități mari de date pe un computer la distanță va fi rapidă.

Cu toate acestea, dacă sunteți blocat cu AT & T și aveți o viteză de încărcare de 1,5 Mbps mizerabilă (pe care o aveam în trecut), va dura mult timp pentru a încărca câteva gigaocteți de date. Să vorbim mai întâi despre transferurile locale de date.

Transferuri locale de date

Dacă încercați să partajați date între numai computerele Windows, Microsoft a făcut lucrurile mai ușoare prin introducerea grupurilor de domiciliu în Windows 7. Sperăm că nu executați Windows XP sau Windows Vista, deoarece grupurile de acasă nu funcționează cu acele sisteme de operare . Dacă sunteți, voi explica în continuare metodele pe care le puteți utiliza pentru a distribui toate versiunile de Windows.

Windows Homegroups

Pentru a începe, citiți mai întâi postarea mea despre configurarea unui grup de domiciliu în Windows 7. Rețineți că procedura este exact aceeași în Windows 8 și Windows 10.

Dacă executați Windows 8, citiți articolul meu despre cum să vă înscrieți într-o mașină Windows 8 într-un grup de domiciliu Windows 7. Dacă aveți alte probleme legate de conectarea unui computer Windows la un grup de domiciliu, citiți grupurile mele homegroup de depanare în postarea Windows.

Mac și partajarea fișierelor PC

Deci, este vorba despre PC-uri Windows. Este cel mai simplu mod și funcționează foarte bine. Acum, să spunem că trebuie să partajați fișiere între un PC și un Mac, ce trebuie să faceți?

Ei bine, este încă destul de ușor, deoarece atât Apple cât și Microsoft și-au susținut sistemele de operare celuilalt în ultimii ani. Acest lucru înseamnă că acum este foarte simplu pentru un Mac să acceseze un folder Windows partajat și invers.

În primul rând, puteți citi instrucțiunile detaliate despre accesarea unui dosar partajat de pe un PC Windows. Este destul de simplă și ceva ce ar trebui să poată face majoritatea oamenilor.

Dacă doriți să o faceți invers, citiți articolul meu despre accesarea unui folder partajat Windows de pe un Mac care rulează OS X.

Folosind această metodă de creare a dosarelor partajate vă permite de asemenea să partajați date între versiuni mai vechi ale Windows precum XP și Vista cu versiuni mai noi și, de asemenea, între sistemele de operare Windows, Mac și Linux.

Conectați direct calculatoarele

O altă modalitate de a partaja fișiere între două computere este să le conectați direct. Puteți face acest lucru dacă ambele calculatoare au carduri fără fir sau mufi Ethernet.

Dacă aveți două computere care au ambele carduri wireless, le puteți conecta fără fir prin crearea unei rețele ad-hoc. Este o procedură destul de lungă și există unele limitări cu această metodă, așadar vă sugerăm să o utilizați numai dacă nu puteți utiliza grupuri de domiciliu sau nu aveți acces la o rețea Wi-Fi sau LAN.

Folosind această metodă, ați putea sta pe plajă și încă conectați cele două computere și partajați datele. Dacă ambele computere au mufele Ethernet, puteți cumpăra un cablu încrucișat și le puteți conecta direct prin cablu.

Puteți citi postarea mea prin conectarea a două calculatoare prin intermediul unui cablu crossover, dar s-ar putea întâmpla în unele probleme, deoarece este ceva mai tehnic.

Opțiuni terță parte

Există încă mai multe opțiuni pentru ca fișierele să fie mutate eficient pe plan local. O opțiune este să utilizați Dropbox și să activați o opțiune numită LAN sincronizare. Această caracteristică va determina automat faptul că un alt computer care a instalat Dropbox este în aceeași rețea și în loc să îl încarce mai întâi în Dropbox și apoi să îl sincronizeze înapoi, va transfera pur și simplu datele de pe LAN pe celălalt computer.

Drivere USB

Nu în ultimul rând, utilizează unitățile flash tradiționale USB pentru a transfera date între computere. Nu am menționat mai întâi pentru că presupun că majoritatea oamenilor știu deja acest lucru și că doresc să efectueze altfel transferul.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că conexiunile fizice la computer sunt probabil cel mai rapid mod de a transfera cantități mari de date. În cazul în care computerul are un port USB 3.0 sau eSATA, vitezele de transfer sunt foarte rapide. Deci, nu uitați de acest mod simplu de a face lucrurile mai întâi.

Transferuri de date la distanță

Toate cele de mai sus au fost pentru transferurile de date locale. Acum să trecem la transferurile de date la distanță. Să presupunem că aveți un prieten sau un membru al familiei pe care doriți să transferați date care trăiesc într-o altă parte a lumii, atunci care este cel mai bun mod de a deplasa datele?

Servicii cloud

Răspunsul este că depinde. Dacă aveți o conexiune rapidă, mai ales o viteză de încărcare rapidă, atunci cea mai bună opțiune este utilizarea unui serviciu de stocare în cloud.Trebuie doar să instalați Dropbox, Box, OneDrive, Amazon CloudDrive, Google Drive, iCloud Drive etc., să încărcați datele și apoi să le descărcați pe aparatul de la distanță.

Acest lucru funcționează bine pentru majoritatea oamenilor, dar există unele probleme. În primul rând, în mod normal, trebuie să achiziționați spațiu pe aceste servicii de stocare în cloud, ceea ce înseamnă că nu au sens pentru cineva care încearcă să efectueze un transfer unic de 500 GB de date. În al doilea rând, trebuie să aveți încredere în datele dvs. cu o companie terță parte ca Apple, Amazon, Microsoft etc. Datele pe care le transferați pot fi sensibile și este posibil să nu doriți să riscați să le puneți pe servere terțe.

De la persoană la persoană

Pentru aceste tipuri de cazuri, există câteva opțiuni bune. Unul dintre preferatele mele este BitTorrent Sync. Cu BitTorrent Sync, nu există nici o componentă cloud și, prin urmare, datele dvs. sunt transferate mai rapid și mai sigur. Versiunea gratuită nu are limită de dimensiune a dosarului sau limită de dimensiune a fișierului. Are doar o limită a numărului de foldere care pot fi sincronizate.

Evident, dacă doriți să sincronizați o mulțime de date între computere, va trebui să cumpărați Pro, dar dacă trebuie doar să transferați deseori fișiere foarte mari, atunci versiunea gratuită este perfectă.

Server de fișiere personale

Motivul pentru care îmi place BitTorrent Sync este că face toată munca pentru dvs. și este foarte ușor de utilizat, în același timp fiind foarte sigur și rapid. Dacă preferați să faceți totul singur, puteți să-mi citiți postarea în configurarea propriului server de fișiere de acasă.

Este cu siguranță consumatoare de timp și provocatoare din punct de vedere tehnic, dar și foarte plăcut atunci când obțineți totul. Cu toate acestea, trebuie să fiți mai atent cu privire la eventualele probleme de securitate precum porturile deschise de pe router sau un paravan de protecție defectuos.

Partajarea fișierelor între computere și dispozitive mobile

În cea de-a doua secțiune, vom vorbi despre schimbul de date între computere și dispozitive mobile. Ca și în trecut, tipul de soluție care funcționează pentru dvs. depinde de hardware și de sistemele de operare. Să începem mai întâi lucrurile ușoare.

Utilizatorii Apple

Dacă aveți un Mac relativ nou care rulează OS X 10.7 sau o versiune superioară și un iPhone sau iPad relativ nou care rulează iOS 7 sau o versiune ulterioară, puteți utiliza o caracteristică numită AirDrop pentru a transfera fișiere între computer și dispozitivul mobil. AirDrop nu funcționează cu dispozitive Android sau alte sisteme de operare, cum ar fi Windows sau Linux, deci este destul de limitat.

Dacă folosiți un dispozitiv Apple, dar aveți nevoie de date pe o mașină Windows, aș sugera să instalați iCloud Drive pe Windows. Puteți copia orice fel de date pe care doriți să o utilizați în iCloud Drive de pe un computer Mac sau Windows. În mod ciudat, în iOS, puteți vedea fișierele iCloud numai pentru anumite aplicații, deoarece Apple nu a creat încă o aplicație iCloud Drive iOS.

Utilizatorii Android

Dacă sunteți pe Android, aveți și câteva opțiuni care funcționează exact ca AirDrop și probabil chiar mai bine. Câteva aplicații care îmi vin în minte imediat sunt Filedrop, AirDroid și SHAREit. Folosind aceste aplicații, puteți partaja fișiere între dispozitivul dvs. Android, Windows, Mac și chiar iPhone, iPad sau Windows Phone.

Accesarea dosarelor partajate

O altă opțiune dacă aveți deja unele foldere partajate local pe un computer de acasă este să utilizați aplicații cum ar fi ES File Explorer File Manager pe Android sau FileExplorer Free pe iOS.

Aceste aplicații vă permit să vă conectați la mașina dvs. Windows, Mac sau Linux și să accesați toate dosarele partajate. Puteți transfera fișierele în ambele moduri cu ușurință. Există, de asemenea, multe alte aplicații care fac același lucru, deci nu ezitați să căutați în jur. Tocmai am menționat aceste lucruri pentru că le-am folosit înainte. Este posibil ca ei să nu fie cei mai buni.

În acest moment, începe să existe o mulțime de suprapuneri în ceea ce privește ce aplicație sau serviciu poate fi utilizată pentru a îndeplini o anumită sarcină. De exemplu, puteți utiliza cu ușurință un serviciu de stocare în cloud pentru a transfera fișiere între un computer și un dispozitiv mobil. De asemenea, puteți utiliza BitTorrent Sync pentru a face acest lucru și a ocoli cloud-ul.

Partajarea fișierelor între dispozitivele mobile numai

Dacă doriți să distribuiți fișiere numai între dispozitive mobile, puteți utiliza una dintre soluțiile menționate mai sus. Din fericire, nu există nimic în plus aici.

Dacă aveți dispozitive Apple, utilizați albumele foto iCloud Drive, AirDrop sau iCloud. Dacă sunteți pe Android și executați versiunea 4.1 sau o versiune superioară cu un cip NFC, puteți utiliza ceva numit Android Beam. Aceasta vă permite să transferați fără fir date între două dispozitive Android aflate în imediata apropiere.

Pentru dispozitivele non-Apple, puteți schimba pur și simplu cardurile microSD, dacă ambele telefoane le au. Telefoanele Android suportă și transferuri de fișiere bluetooth. Windows Phone suportă, de asemenea, partajarea de fișiere bluetooth, deci teoretic ar trebui să puteți asocia un telefon Android și Windows Phone împreună și să partajați fișiere, deși nu am făcut-o eu însumi.

Dacă doriți să permiteți accesul la date între un dispozitiv iPhone și un dispozitiv Android, este mai bine să utilizați un serviciu de stocare a cloud-ului terță parte și apoi să trimiteți celeilalte persoane un link de partajare. Dropbox, OneDrive, Google Drive etc. vă permit să distribuiți fișiere sau foldere, care apoi pot fi descărcate de cealaltă parte.

De asemenea, după cum sa menționat mai sus, există anumite aplicații cum ar fi SHAREit pe care le puteți descărca pentru iOS, Android sau Windows Phone, astfel încât să puteți partaja ușor fișiere între orice sistem de operare mobil.

Concluzie

Sperăm că acest articol ți-a dat câteva idei mai bune despre cum să transferi datele și nu te-ai confundat mai mult! Există multe opțiuni și modalități de a face ceva.

Cel mai bun sfat este sa incercati mai multe servicii, programe, aplicatii si sa vedeti care dintre ele functioneaza cel mai bine pentru ceea ce incercati sa faceti. Pentru mine, folosesc serviciile de stocare în cloud pentru anumite transferuri, dar de asemenea utilizez în mod regulat AirDrop, unități flash USB, grupuri de domiciliu și foldere comune pentru a muta date.

Dacă aveți o idee mai bună, aplicație, serviciu care vă face treaba, nu ezitați să trimiteți un comentariu și să ne anunțați.Bucurați-vă!