If-Koubou

Împărțiți sau împărțiți ecranul desktop în mai multe componente

Împărțiți sau împărțiți ecranul desktop în mai multe componente (Descărcare gratuită de software)

Dacă aveți ecran LCD sau LED de înaltă rezoluție la domiciliu și nu utilizați niciun fel de aplicație de împărțire a ecranului, atunci pierdeți timpul real pe ecranul dvs. real! Cel mai bun lucru pentru a avea un ecran de înaltă rezoluție este că puteți vedea mai multe ferestre în același timp, în loc de un singur program activ la un moment dat.

Desigur, puteți oricând să comutați între programe utilizând ALT + TAB sau prin simpla apăsare a programului în bara de activități, dar de multe ori trebuie să puteți vedea mai multe programe în același timp. Ultimul sistem de operare de la Microsoft, Windows 10, nu numai că are suport integrat pentru mai multe desktop-uri, dar a adăugat, de asemenea, câteva caracteristici frumoase agrafă caracteristică care a fost inclusă începând cu Windows 7.

În acest articol, voi scrie despre noile caracteristici din Windows 10 și despre câteva programe freeware care vă permit să vă împărțiți ecranul în moduri diferite. Dacă nu sunteți deja familiar, citiți postarea mea anterioară despre cum să utilizați caracteristica Snap în Windows 7 și Windows 8.

Windows 10 Caracteristici noi

În primul rând, hai să vorbim despre Windows 10, deoarece are câteva caracteristici foarte frumoase noi pentru a lucra cu mai multe ferestre pe același desktop. După cum știți deja, puteți trage doar o fereastră în extrema stângă sau la extrema dreaptă a ecranului, iar Windows va redimensiona automat fereastra pentru a umple jumătate din ecran.

Același lucru este valabil și pentru Windows 10, dar acum există o nouă caracteristică Snap Assist, care vă arată și ferestrele suplimentare pe partea opusă ca miniaturile și vă permite să faceți clic pe ele pentru a umple partea cealaltă a ecranului. În Windows 7 & 8, a trebuit să prindeți manual și a doua fereastră.

După cum puteți vedea mai sus, odată ce am tras și lăsat Excel pe partea dreaptă a ecranului, celelalte ferestre deschise au fost afișate automat pe partea stângă. Dacă faceți clic pe oricare dintre ferestre, acesta va fi extins pentru a umple întreaga porțiune stângă a ecranului.

O altă opțiune nouă este grila 2 × 2. Dacă luați o fereastră și trageți-o la oricare dintre ele colţ a ecranului, fereastra va umple colțul respectiv sau 1/4 din ecran. Puteți completa fiecare colț cu o aplicație desktop sau cu o aplicație Windows universală. În Windows 10, toate aplicațiile se comportă ca aplicații desktop, astfel încât acestea să poată fi rupte oriunde.

Așa cum puteți vedea mai sus, am două aplicații crăpate în partea dreaptă și o aplicație pe partea stângă. Este de remarcat faptul că construirea de previzualizare a Windows 10 a susținut și ruperea verticală, ceea ce înseamnă că aplicația se va termina la jumătatea ecranului și va trece pe orizontală, dar se pare că a fost eliminată în construirea finală.

Cu opțiunile de fixare noi ale Windows 10 și managerul de desktop virtual, majoritatea oamenilor nu vor avea niciodată nevoie să se deranjeze să descarce o aplicație terță parte pentru a-și gestiona ferestrele.

Aplicații gratuite

Există, de asemenea, două aplicații gratuite pe care le puteți utiliza pentru a împărți sau împărți ecranul în mai multe părți și, prin urmare, să lucrați mai eficient. Anterior am scris despre un program numit SplitView, care vă permite să vă împărțiți ecranul, dar costă 39 $! De ce să plătiți când puteți obține ceva mai bun gratuit?

WinSplit Revolution este un utilitar foarte mic care vă ajută să vă organizați toate ferestrele deschise prin înclinarea, redimensionarea și poziționarea acestora astfel încât acestea să utilizeze eficient întreg spațiul de pe desktop.

Folosind WinSplit Revolution, puteți împărți rapid ecranul în două jumătăți, trei, patru, etc. Puteți redimensiona orice fereastră și o puteți deplasa în jumătatea stângă a ecranului, partea de sus, partea de jos, colțul etc.

Apoi, utilizând fie un număr virtual de numerotare, fie taste rapide predefinite, puteți să aduceți rapid o fereastră pe ecran complet sau să treceți la o altă fereastră.

Programul este implementat frumos și are un număr bun de caracteristici utile:

  • Modifică automat dimensiunea ferestrei, mutarea, închiderea, etc
  • Acces rapid prin intermediul tastelor rapide globale și numpad virtuale
  • Start automat și actualizare
  • Trageți și plasați ferestrele în secțiuni diferite
  • Fuziune între două ferestre (împarte două programe pe verticală și vă permite să utilizați o bară de mijloc pentru a regla dimensiunea)
  • Modul mozaic - Împărți ecranul în nouă părți egale și va plasa câte o fereastră în fiecare secțiune. Dacă aveți mai puțin de nouă ferestre deschise, acesta va ajusta dimensiunea mozaicului pentru a face ferestrele mai mari.

GridVista este al doilea program care vă permite să împărțiți sau să împărțiți ecranul desktop Windows în mai multe părți. Am menționat mai întâi WinSplit deoarece pare să aibă mai multe caracteristici decât GridVista.

Puteți folosi din nou pentru a împărți ecranul în jumătăți, treimi etc., la fel ca WinSplit, dar nu are o tastatură virtuală. Pur și simplu trageți o fereastră în oricare dintre secțiuni și va maximiza la dimensiunea completă a acestei secțiuni.

Apoi puteți maximiza oricare dintre secțiuni pe ecran complet, fie prin clic cu mouse-ul sau prin intermediul tastei rapide. Deci, dacă aveți un monitor de peste 20 ", atunci ar trebui să verificați oricare dintre aceste programe.

În ansamblu, ambele programe funcționează bine în Windows XP, Vista și 7, astfel încât să puteți juca cu amândouă și să vedeți care dintre ele funcționează mai bine pentru dvs. Singurul dezavantaj al acestor aplicații freeware este că acestea sunt vechi și nu mai sunt dezvoltate. De exemplu, MaxTo a înlocuit WinSplit, dar nu cred că merită banii. Aplicațiile freeware funcționează, dar nu sunt la fel de utile în noile sisteme de operare precum Windows 8 și 10. Bucurați-vă!