If-Koubou

Deblocați fișierele protejate prin parolă protejate prin parolă

Deblocați fișierele protejate prin parolă protejate prin parolă (Descărcare gratuită de software)

Aveți un fișier ZIP pe care nu îl puteți accesa deoarece are o parolă pe el? Dacă ați uitat parola, singura opțiune pe care o aveți este să încercați să recuperați parola utilizând utilitare terță parte. În funcție de ce program a fost creat fișierul ZIP (7-Zip, WinZip etc.) și ce tip de criptare a fost utilizat, șansele de recuperare a parolei vor varia.

În acest articol, voi menționa câteva instrumente pe care le-am folosit pentru a recupera o parolă ZIP pe unele fișiere de testare pe care le-am creat. Sperăm că veți putea accesa fișierul ZIP prin spargerea parolei utilizând unul dintre aceste instrumente.

Merită remarcat faptul că dacă fișierul ZIP este criptat utilizând criptarea AES pe 128 biți sau pe 256 de biți, singura opțiune va fi un atac de forță brute. Dacă parola este foarte lungă, veți avea nevoie de un calculator cu adevărat puternic pentru a procesa cât mai multe parole pe secundă.

De asemenea, asigurați-vă că verificați alte mesaje despre deschiderea fișierelor RAR protejate prin parolă, parolele XLS de cracare, resetarea parolelor de administrator Windows și resetarea parolelor BIOS.

Elcomsoft Archive Password Recovery

În opinia mea, Elcomsoft Archive Password Recovery este cea mai bună alegere pentru recuperarea unei parole dintr-o arhivă criptată ZIP, RAR, ACE sau ARJ. Software-ul vine în două arome: Standard și Pro. Versiunea Standard este de 49,99 USD, iar versiunea Pro este de 99 USD.

Principala diferență dintre cele două versiuni este că versiunea Pro suportă arhive WinZip care utilizează criptarea AES îmbunătățită și garantează recuperarea WinZip cu unele limitări (trebuie să fie WinZip 8.0 sau mai devreme, iar arhiva trebuie să aibă cel puțin 5 fișiere). În plus, are o metodă suplimentară de recuperare numită Parola de la chei care pot fi utilizate în plus față de atacurile brute-force, dictionare și text simplu.

Ce îmi place despre acest program este numărul de metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a recupera parola și diferitele opțiuni pe care le aveți pentru fiecare metodă. Cea mai dificilă situație este atunci când aveți o parolă și nu cunoașteți lungimea sau ce fel de caractere sunt incluse. În aceste tipuri de situații, ar trebui să începeți cu metodele mai rapide înainte de a trece la atacuri care vor dura mult mai mult.

După ce descărcați și instalați software-ul, veți vedea interfața principală, după cum se arată mai sus. Pentru a începe, faceți clic pe Deschis și alegeți fișierul de arhivă. În mod implicit, funcția Tipul de atac este setat sa Forta bruta iar opțiunile care sunt bifate includ toate sumele de capital și toate literele mici.

Înainte de a face clic pe Start, ar trebui să mergeți mai departe și faceți clic pe Benchmark care va verifica tipul de criptare din fișier și vă va oferi o estimare a duratei de utilizare a opțiunilor curente.

După cum puteți vedea, va fi nevoie de aproximativ 11 minute pentru a recupera o parolă care a fost criptată utilizând AES 256-bit și doar căutând litere mici și majuscule, cu o lungime maximă de parolă de numai 4 caractere. Dacă alegeți Toate Printable caractere, timpul a crescut până la 2,5 ore în cazul meu. Din nou, aceasta este doar pentru o parolă de patru caractere scurte. Timpul creste exponential pe masura ce parola devine mai lunga.

Dacă nu sunteți sigur cât timp este parola, faceți clic pe Lungime și creșteți lungimea maximă a parolei la ceva mai mare. Versiunea de încercare funcționează numai cu până la patru caractere.

Evident, dacă nu aveți nicio idee despre ce este parola, verificațiToate Printable și apoi mărirea lungimii la 10 sau mai mult vă va garanta mai mult succes, dar ar putea dura prea mult timp. Vă sugerez să începeți cu numai litere până la un număr mai mare de caractere și, dacă acest lucru nu merge, atunci adăugați Toate cifrele și Toate simbolurile speciale pe rand.

Înainte de a începe cu un atac de forță brute, s-ar putea să meritați să încercați mai întâi un atac de dicționar, deoarece va dura mai puțin timp. Alege Dicţionar din meniul derulant și apoi faceți clic pe Dicţionar tab.

Programul vine cu un dicționar mic, dar decent, deja încorporat. Cel mai frumos lucru este că puteți descărca mai multe dicționare online și le puteți folosi în program dacă doriți. Desigur, acest lucru nu va funcționa dacă cineva a folosit o parolă complexă, dar merită o șansă deoarece este mult mai rapidă.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare este faptul că întreaga arhivă poate fi decriptată dacă se întâmplă să aveți unul dintre fișierele aflate în interiorul arhivei. Acest lucru probabil că nu va fi cazul în majoritatea timpului, dar dacă se întâmplă să aveți cel puțin un fișier despre care știți că se află în arhivă, puteți utiliza Un atac textual prost pentru a decripta întreaga arhivă.

De asemenea, dacă cunoașteți lungimea parolei și orice altceva despre aceasta, puteți folosi Masca atac. De exemplu, dacă știți că parola începe cu x și are 7 caractere lungime, ați intra X?????? în Masca caseta de pe Gamă tab.

În ansamblu, acesta este un program excelent și merită cu siguranță costul dacă trebuie să intri într-un fișier ZIP sau alt fișier de arhivă. În fișierul meu de testare, cu o parolă scurtă de patru caractere și o criptare AES de 256 de biți, a funcționat fără probleme și mi-a obținut parola în doar câteva minute.

Principalul lucru este să rulați programul pe cel mai rapid computer pe care îl aveți în jur. Cu cât mai multe parole decât cele pot fi încercate pe secundă, cu atât mai repede veți intra în fișier.

Passware Zip Key

Celălalt program bun pe care îl recomand este Passware Zip Key. Programul este de numai $ 39, care este un pic mai ieftin decât Elcomsoft. Ei au, de asemenea, o versiune demo, dar rulează doar fiecare atac timp de un minut, așa că într-adevăr nu puteți testa dacă funcționează, chiar și pe o parolă scurtă.

Cu toate acestea, am cumpărat-o pentru a putea testa și a funcționat bine. Este foarte asemănător cu Elcomsoft în ceea ce privește atacurile, etc. Odată instalat, faceți clic pe Recuperarea parolei de fișier și apoi veți vedea opțiunile de mai jos.

Tu poti alege Executați Wizard, care vă va permite să alegeți din diferite opțiuni dacă întâmpinați ceva despre parolă. Acest lucru este bun dacă știți că parola conține numai litere etc.

Dacă faceți clic pe Utilizați setările predefinite, va începe cu câteva atacuri simple și apoi va trece automat la atacuri mai complexe. Dacă faceți clic pe atacuri în partea de jos, veți putea vedea toate atacurile care vor fi încercate.

Unele atacuri vor dura mai mult decât altele, din nou în funcție de lungimea parolei și tipul de criptare. Forța brute este cea mai lentă metodă, de aceea programele încearcă alte metode între ele.

În cele din urmă, puteți alege Avansat: Setări personalizate și configurați manual totul manual cum ar fi modul în care programul Elcomsoft este configurat în mod implicit.

Alegeți un atac din listă și apoi faceți clic pe butonul săgeată stânga pentru al adăuga la coadă. Puteți adăuga mai multe atacuri și acestea se vor executa una după alta. În cazul meu, aleg un atac de forță brute cu o parolă de patru caractere care conține litere, numere și simboluri. Nu a durat mult timp pentru ca Zip Key să-mi spargă dosarul de testare, același lucru pe care l-am folosit pentru testarea lui Elcomsoft.

Dacă intenționați să cumpărați Zip Key, vă rugăm să o faceți folosind acest link de achiziție. Prețul este același, dar primesc o mică reducere pentru recomandarea programului, în loc să obțină toți banii. Mulțumiri!

Există o mulțime de alte programe acolo pentru cracking fișierele ZIP, dar acestea sunt cele două care mi-au plăcut cu adevărat în ceea ce privește ușurința de utilizare, caracteristici și capacitatea reală de a recupera parola. Dacă ați folosit altceva, nu ezitați să ne anunțați în comentarii. Bucurați-vă!