If-Koubou

Cum să începeți cu modelul de zmeură Pi 3 Model B

Cum să începeți cu modelul de zmeură Pi 3 Model B (Gadgeturi)

Dacă sunteți ca mine, ați auzit probabil de Raspberry Pi și cum poate fi folosit pentru a vă crea propriile proiecte DIY, cum ar fi crearea unui server media de acasă sau controlul unui robot sau monitorizarea vremii. Dacă vă place să vă jucați cu electronice, Raspberry Pi este un excelent punct de pornire pentru începători sau utilizatori avansați.

Dacă sunteți un inginer electric, probabil că deja știți ce să cumpărați Raspberry Pi, cum să-l configurați, programați-l etc. Dacă sunteți un geek ca mine, dar nu ați mers niciodată cu ceva de genul Raspberry Pi sau Arduino, alegerea poate fi puțin mai confuză.

Care Pi Zmeura sa cumperi?

Aceasta nu va fi o comparație extinsă a modelelor deoarece există deja o mulțime de site-uri care au acoperit acel subiect. În schimb, o voi distruge în termeni foarte simpli. De azi, dacă te uiți la site-ul oficial Raspberry Pi, ai următoarele modele:

Cel mai nou și mai capabil produs Raspberry Pi este modelul Raspberry Pi 3 Model B, care a fost lansat în februarie 2016. Modelul anterior a fost modelul Raspberry Pi 2, care a fost lansat în februarie 2015. Există doar trei diferențe între Pi 3 și Pi 2 Modelul B:

 1. Sistem pe o versiune Chip (SoC)
 2. 1.2 GHz quad-core pe 64 de biți ARM Cortex-A53 pe Pi 3 vs 900 MHz quad-core ARM Cortex-A7 pe Pi 2
 3. 802.11n wireless și Bluetooth 4.1 pe Pi 3

Totul altceva este exact același, inclusiv prețul! Modelul Pi 1 Model A + a fost lansat în noiembrie 2014 și este încă folosit deoarece este un dispozitiv cu putere redusă, care este o cerință pentru anumite tipuri de proiecte. Zmeura Pi Zero, capul Sense și modulul Compute sunt toate orientate spre aplicații industriale sau pasionați avansați.

Deci, în principiu, în opinia dvs., dacă sunteți nou la Raspberry Pi și DIY proiecte în general, cea mai bună opțiune este Raspberry Pi 3 Model B pentru că costă la fel ca Pi 2 Model B, dar este mult mai rapidă și are mai multă tehnologie La tabla.

Este, de asemenea, cel mai ușor de început în ceea ce privește configurarea și ușurința de utilizare. Bordul în sine costă 35 $, dar este doar bord și nimic altceva, nici măcar o sursă de alimentare.

Raspberry Pi Kit vs. No Kit

Din nou, dacă știți ce faceți, cumpărarea bordului poate fi tot ce aveți nevoie. Cu toate acestea, dacă nu aveți nici o idee cum să începeți cu unul dintre aceste placi, ca mine, atunci ar putea fi în valoare de cheltuieli niște bani în plus și de cumpărare un kit.

Acum, dacă căutați kituri de Raspberry Pi 3 online, veți obține o grămadă de rezultate variind de la 60 până la 150 USD. Acest lucru se datorează faptului că există totul, de la un kit de pornire la un kit de centru media la un kit de cameră la un set de vreme. Deci cine ar trebui să cumperi?

Ei bine, dacă doriți să cheltuiți cât mai puțin bani și nu aveți nicio idee despre ce tip de proiect doriți să începeți, atunci vă recomand să cumpărați doar un kit de pornire. Toate kiturile de pornire vin destul de mult cu aceleași părți esențiale:

 • Zmeura Pi 3 model B bord
 • 1 card microSD cu NOOBS preîncărcat
 • 1 incintă
 • 1 sursă de alimentare
 • 1 cablu HDMI (nu toate seturile)

După aceasta, depinde într-adevăr de setul de pornire sau de ambalaj. Unele sunt un pic mai scumpe și vin cu o grămadă de alte părți, cum ar fi un breadboard sau sârmă jumper. Dacă intenționați să cumpărați un kit, iată patru recomandări de la cele mai ieftine la cele mai scumpe:

 1. $ 59.99 - Kit MCM Raspberry Pi 3
 2. $ 69.99 - Virlos Raspberry Pi 3 Kit de pornire completă
 3. $ 74.99 - CanaKit Raspberry Pi 3 Kit de pornire completă
 4. 99,99 dolari - Adafruit Raspberry Pi 3 Model B Starter Pack

Pentru mine, m-am intalnit cu kitul de pornire Vilros pentru ca includea si un cablu HDMI de buna calitate si doua chiuvete de aluminiu.

Cum se instalează o zmeură Pi 3 Model B

Odată ce ați primit kit-ul, să mergem mai departe și să ne pregătim. Mai întâi, deschideți pachetul și scoateți tot conținutul. Aici este pachetul meu de starter cu bord și accesorii.

Primul lucru pe care vrem să-l facem este să instalați cele două chiuvete pe placa dvs. Pi 3. Rețineți că nu este o cerință de a utiliza chiuvete și multe dintre kituri nu le include chiar. Cu toate acestea, dacă intenționați să vă mențineți bordul în funcțiune pentru perioade lungi de timp în timp ce efectuați sarcini intense CPU sau grafice, atunci chiuvetele vor reduce șansele de supraîncălzire a plăcii.

Mai sus este o privire de aproape de la Pi 3 bord. Pentru a instala radiatoarele, desprindeți banda din partea inferioară și fixați-le în conformitate cu instrucțiunile furnizate. Pentru referință, iată cum arată placa mea cu cele două chiuvete instalate.

După aceasta, ar trebui să scoateți cardul microSD și să îl introduceți în slotul care se află pe partea inferioară a plăcii pe partea opusă a porturilor USB și Ethernet. Este un slot minuscul, așa că aveți grijă atunci când introduceți cardul.

Apoi, trebuie să punem Pi 3 în carcasa furnizată. În funcție de ce tip de carcasă apar kitul, instrucțiunile vor fi în mod normal într-un document separat. În cazul meu cu incinta Vilros, a trebuit să-l deschid și apoi să introduc placa în secțiunea de jos, după cum se arată mai jos.

După aceea, am pus cele două părți și apoi capacul de sus. Odată ce bordul dvs. este în siguranță în incintă, putem începe conectarea cablurilor la acesta. Există cinci lucruri care trebuie conectate: o tastatură USB, un mouse USB, un cablu HDMI, Wi-Fi sau Ethernet și cablul de alimentare. Merită menționat că, dacă aveți un card SD cu NOOBS, nu trebuie să fiți conectat la Internet.

Deci, ce este NOOBS? Inseamna Noua Out of Box Software și practic face instalarea unui sistem de operare pe dispozitivul dvs. Pi 3 foarte ușor. Voi vorbi despre asta în curând. În primul rând, aici este Pi 3 conectat și gata să fie pornit.

Rețineți că odată ce conectați alimentarea, dispozitivul Pi 3 va porni imediat, deci asigurați-vă că faceți ultima.De asemenea, asigurați-vă că monitorul este setat la intrarea HDMI corectă. Dacă bordul dvs. nu este rupt sau deteriorat, ar trebui să vedeți următorul ecran NOOBS după câteva momente.

Aveți câteva opțiuni atunci când vine vorba de instalarea unui sistem de operare pe telefonul dvs. Pi 3. Raspbian este un sistem de operare Linux bazat pe Debian, dar optimizat pentru Raspberry Pi. Kodi Entertainment Center este un pachet software open source pentru home theater și OSMC este un centru media open source. Dacă doriți să utilizați noul dvs. Pi 3 ca o casetă de streaming media mică conectată la televizorul dvs. HD, alegeți una dintre acestea.

Lucru frumos despre NOOBS este că acesta rămâne pe cartela dvs. SD chiar și după ce instalați un sistem de operare. Când porniți dispozitivul Pi, țineți apăsată tasta SHIFT pentru a aduce din nou meniul NOOBS. Puteți instala cu ușurință un alt sistem de operare ori de câte ori doriți. Deci, nu ezitați să încercați chestii și nu vă faceți griji în a face alegerea greșită la început.

În cazul meu, vreau să încerc să-mi programez Pi, așa că am instalat Raspbian, deși poți instala Windows 10 IoT Core, dacă ești o persoană Windows.

S-ar putea să dureze ceva timp pentru instalarea sistemului de operare din cauza vitezei de transfer a datelor. După finalizare, dispozitivul va reporni și va porni sistemul de operare instalat. Totul a mers bine pe a mea și eram pe desktopul Raspbian aproximativ 45 de minute după ce mi-am pornit versiunea Pi 3.

Desktop-ul este foarte simplu și ușor de utilizat. Există un buton numit Meniu care vă permite să răsfoiți aplicațiile instalate și să configurați setările. Alături de aceasta este un buton de browser web, buton manager de fișiere și buton Terminal. Această postare a fost o introducere și numai menirea de a vă pune în mișcare cu un nou Pi 3. Posturile viitoare vor acoperi subiecte mai avansate pe măsură ce le explorez eu însumi! Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!