If-Koubou

MacBook vs MacBook Air vs MacBook Pro cu afișare cu retină

MacBook vs MacBook Air vs MacBook Pro cu afișare cu retină (Gadgeturi)

Având în vedere că ați cumpărat un MacBook pe un laptop Windows, dar nu știți care dintre ele să obțineți sau când? Ei bine, chiar dacă aveți doar o mână de opțiuni atunci când vine vorba de Mac-uri în comparație cu multitudinea de opțiuni Windows, nu este încă neapărat o decizie ușoară, mai ales având în vedere că trebuie să scoți mai mulți bani pe un Mac.

De acum aveți următoarele opțiuni atunci când vine vorba de laptopurile Mac: noul MacBook Retina de 12 inchi, MacBook Air mai vechi, MacBook Pro non-Retina de 13 inchi și cei 13 și 15 inci Retina MacBook Pros.

În acest articol, voi discuta despre diferențele dintre aceste modele și de asemenea vorbi despre starea actuală a tuturor MacBooks-urilor și dacă ar trebui sau nu să vă deranjezi chiar să cumpărați un Mac, mai ales acum (iunie 2016).

Așteptați sau cumpărați acum?

Primul lucru pe care ar trebui să-l întrebați este dacă trebuie sau nu să cumpărați un Mac chiar acum. Apple creează produse excelente, iar hardware-ul lor include cu siguranță unele dintre cele mai bine proiectate laptop-uri de pe piață.

Cu aceasta, Apple tinde să elibereze aceste produse excelente la intervale de timp foarte mari. Până când vor lansa următoarea versiune superioară a unui anumit laptop, care ar putea dura ani, laptopurile Windows vor copia și vor depăși Mac.

Luați, de exemplu, MacBook Air. A fost lansat acum 6 ani și designul nu sa schimbat puțin. Desigur, internalele au fost modernizate, dar nu la fel de repede ca pe laptopurile Windows. Acestea au încă chips-uri Intel Broadwell (a 5-a generație), în timp ce puteți cumpăra cu ușurință un laptop Windows cu un procesor Skylake (a șasea generație).

Prima mea recomandare este să merg la Ghidul de cumpărare MacRumors și să urmez recomandările de acolo. Recomandările lor sunt întotdeauna actuale, așa că chiar dacă citiți acest articol după 6 luni, recomandările lor pentru momentul cumpărării vor fi întotdeauna mai precise decât ceea ce pot încerca să prezică. Rețineți că ar trebui să utilizați acest ghid numai ca o modalitate de a determina dacă ar trebui să cumpărați un anumit Mac chiar acum sau nu. Nu este un ghid care să vă ajute să decideți ce Mac să cumpărați.

După cum puteți vedea cu toate roșu, cele mai multe recomandări în acest moment nu trebuie să cumpere. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea laptopurilor nu au fost actualizate într-un timp foarte îndelungat și plătindu-și prețul complet pentru o mașină care are componente care sunt mai vechi de câțiva ani nu are sens.

În opinia mea, nimeni nu ar trebui să cumpere regulat non-Retina MacBook Pro. Este scump și a fost actualizat în aproape 1500 de zile. Deci, practic vă lasă cu MacBook Pro Retina, MacBook Air și MacBook.

Potrivit celor mai multe site-uri despre zvonuri, vom vedea upgrade-uri mari la Mac-uri în septembrie sau octombrie 2016, caz în care MacBooks-ul Retina va fi alegerea clară pentru utilizatorii de putere. Pe partea mai puțin costisitoare, va fi greu de spus. Unii oameni spun că MacBook Air va fi eliminat, deoarece este foarte asemănător cu noul MacBook de 12 inchi, care este o opțiune mult mai bună chiar acum peste Air. Acum hai să vorbim despre diferențele dintre laptopuri.

Retina Display

Cea mai mare diferență în opinia mea între laptopurile diferite este retina vs. non-retină. Un afișaj pentru retină are, în principiu, mai mulți pixeli împachetați pe ecran, oferindu-vă o rezoluție mai mare decât 1080p. Până acum, pe laptopurile Mac, retina nu înseamnă 4K. Puteți obține un afișaj de 4K sau 5K numai de la Apple dacă cumpărați un iMac.

Există laptop-uri Windows de la Dell etc. care au ecrane 4K, dar totul este mărit, deoarece o rezoluție nativă de 4K pe un ecran de 15 inch sau 13 inch ar face totul extrem de mic. Ceea ce îmi place cu privire la rezoluțiile Mac retinei este că îl puteți păstra la rezoluția nativă și încă mai folosiți computerul (dacă vă plac lucrurile mici, dar nu și cele mici).

Dacă nu ați utilizat niciodată un afișaj cu retină, puteți să vă gândiți să cumpărați un laptop non-retină. Odată ce ați utilizat un afișaj al retinei, cu toate acestea, veți fi foarte dureros să vă întoarceți la un afișaj non-retină. Totul este mult mai clar și mai clare și face o mare diferență, mai ales dacă vă aflați în fața calculatorului câteva ore pe zi.

Fiecare retină Mac are o rezoluție ușor diferită datorită dimensiunii:

MacBook de 12 inchi - 2304x1440 MacBook Pro cu 13-inch cu retină - 2560x1600 MacBook Pro de 15 inchi cu retină - 2880x1800

Dacă puteți obține un laptop Mac cu ecran de retină, veți fi mult mai fericiți cu achiziția dvs. Singurele avantaje pentru cumpărarea unui MacBook Air sunt că puteți obține o dimensiune a ecranului puțin mai mare (13,3 țoli), un procesor ușor mai rapid (până la un i7 dual-core), o viață a bateriei puțin mai bună și câteva porturi USB și Thunderbolt 2 . În afară de asta, MacBook-ul de 12 inchi bate aerul peste tot.

Pentru mine, în mod personal, afișajul pentru retină reprezintă oricare din celelalte mici dezavantaje. Dacă mergeți la laptopurile MacBook Pro de ultimă oră, nu vă faceți griji cu opțiunea de afișare fără retină. Probabil că oricum va fi eliminat foarte curând.

porturi

Mai pomenesc porturile, deoarece acest lucru ar putea fi un factor decisiv pentru unii. Pe MacBook de 12 inch, de exemplu, există doar un singur port: portul USB-C. Aceasta este o nouă iterație a USB-ului și va fi probabil viitorul USB-ului, dar nu multe dispozitive utilizează încă USB-C.

MacBook de 12 inch

Aceasta înseamnă că dacă aveți nevoie să conectați orice la MacBook, chiar și o unitate flash USB obișnuită, veți avea nevoie de un adaptor. Acest lucru poate fi enervant pentru unii și nu merită dimensiunea subțire și greutatea redusă. De asemenea, portul USB-C este folosit pentru alimentarea și încărcarea laptopului.

Pe MacBook Air, atât cele de 11 inch, cât și cele de 13 inci au aproape același număr de porturi: două porturi USB 3 și un port Thunderbolt 2. Modelul de 13 inchi are, de asemenea, un slot pentru carduri SDXC, pe care îl puteți utiliza pentru a transfera imagini și clipuri video de la camera foto etc.

MacBook Air de 13 inch

Ambele modele au o mufă de ieșire audio și un port MagSafe pentru alimentare. Apoi, avem proiectilele MacBook Retina (13 inch și 15 inch). Din fericire, ambele au aceleași porturi: două porturi USB 3, două porturi Thunderbolt 2, un port HDMI și un slot SDXC.

Retina MacBook Pro

În sfârșit, chiar dacă nu ar trebui să cumpărați unul, MacBook Pro non-retina are câteva porturi care nu sunt disponibile pe celelalte laptop-uri. Dacă într-adevăr aveți nevoie de un port Ethernet sau un port Firewire, atunci acest laptop îl are. Nu are însă un port HDMI.

Greutate și dimensiuni

Un alt factor major în alegerea unui model este greutatea și dimensiunile laptopului. Dacă sunteți un războinic rutier și luați laptopul peste tot, MacBook-ul de 12 inchi este foarte ușor și foarte subțire. MacBook Air-urile sunt, de asemenea, foarte ușoare și subțiri, dar nu la fel de mult ca și cele de 12 inchi. În cele din urmă, proiectorul MacBook Pro retinei este cel mai gros și cel mai greu, dar are și cea mai mare putere în termeni de CPU și grafică. Iată specificațiile de dimensiune și greutate pentru fiecare laptop:

MacBook de 12 inch

11 și 13 inch MacBook Air

13 & 15 inch Retina MacBook Pros

Procesor, memorie și stocare

Restul specificațiilor cum ar fi procesorul, memoria și spațiul de stocare, într-adevăr, se încadrează în cazul dvs. de utilizare. Dacă doriți să faceți editare video greoaie folosind Final Cut Pro, atunci este probabil o idee inteligentă pentru a obține un Mac cu un SSD, un procesor i5 sau i7 de bază și cel puțin 16 GB de memorie RAM.

Dacă aveți absolut nevoie de 16 GB de memorie RAM, atunci trebuie să achiziționați un Retina MacBook Pro. Dacă doriți 512 GB de spațiu de stocare flash, atunci puteți decupla MacBook Air-urile, deoarece acestea pot merge până la 256 GB.

Celelalte diferențe mari aici sunt procesoarele folosite în interiorul fiecărui laptop. MacBook-ul de 12 inch utilizează procesoare Intel Core 3, m5 sau m7. Acestea sunt un fel de procesoare Intel Celeron din nou. MacBook Air se deplasează până la procesoare dual-core i5 și i7. În cele din urmă, profesioniștii MacBooks din retină se mișcă până la procesoare quad-core i7 (pe 15 inci).

Iată defalcarea pentru fiecare laptop:

MacBook de 12 inch

11 și 13 inch MacBook Air

13 & 15 inch Retina MacBook Pros

Grafică și video

În cele din urmă, ultima diferență majoră dintre laptop-uri este placa grafică. Este demn de remarcat faptul că singura mașină cu o placă grafică discretă este de 15 inchi Retina MacBook Pro. Deci, dacă doriți o placă grafică discretă, aveți doar o singură opțiune.

Cu toate acestea, este de remarcat, de asemenea, că Mac-urile nu sunt bune setări pentru jocuri. Nu cumpărați laptopul de 15 inch Retina MacBook Pro pentru jocuri, deoarece veți fi dezamăgit. Dacă lucrați cu aplicații CAD, editare video etc., atunci este o alegere bună.

Atât MacBook-ul de 12 inci, cât și MacBook Air pot fi afișate în același timp la afișajul computerului și la un display extern la 3840 × 2160. Pe MacBook Air, puteți de asemenea să ieșiți în DisplayPort, DVI, VGA sau HDMI utilizând portul Thunderbolt 2 și un adaptor.

Pe proiectilele MacBook Retina, puteți conecta până la trei monitoare externe. Pe placa video de 15 inch cu placa grafică R9 M370X, puteți ieși de fapt la un singur monitor de 5K la 60Hz. Iată specificațiile complete pentru fiecare laptop:

MacBook de 12 inch

11 și 13 inch MacBook Air

13 & 15 inch Retina MacBook Pros

Concluzie

Există și alte diferențe minore între mașini, evident, dar nu cred că acestea sunt factori decisivi la efectuarea achiziției. De exemplu, MacBook-ul de 12 inchi vine cu o cameră FaceTime de 480p, care este doar rău, dar nu și sfârșitul lumii.

Durata de viață a bateriilor pe toate mașinile este destul de bună pentru un laptop și nu pentru ceva de care trebuie să vă faceți griji. Așa cum am menționat, nu cumpăra niciodată MacBook Pro non-retina și nu cumpără altceva decât MacBook-ul de 12 inch până la sfârșitul anului 2016, când sperăm că totul va deveni o reîmprospătare majoră intern și extern. Bucurați-vă!