If-Koubou

Doriți să deconectați automat Gmail sau Cont Google?

Doriți să deconectați automat Gmail sau Cont Google? (Software-ul Google / Sfaturi)

Eu folosesc o mulțime de produse Google cum ar fi Gmail, YouTube, Documente Google, Google Calendar etc. etc., la fel și cu toții din familia mea. Singura problemă cu această situație este că, dacă nu vă deconectați contul Gmail sau Google, atunci următoarea persoană care vine în jurul dvs. poate accesa întreaga viață Google!

Deci, ați crede că Google ar fi dezvoltat o opțiune de a vă deconecta automat după un anumit timp, dar nu există! Există și un motiv major: Google nu dorește niciodată să vă deconectați din contul dvs. deoarece nu poate urmări tot ceea ce faceți. Dacă v-ați conectat, aceștia adună informații despre modul în care utilizați toate serviciile Google și utilizați informațiile respective pentru orice, de la publicitate, până la ajustarea ordinii rezultatelor în Căutarea Google.

Personal, nu mă prea pasă prea mult de acest aspect. Motivul principal pentru deconectarea automată a contului meu Google este doar să mă asigur că nimeni altcineva nu poate accesa contul meu după ce am părăsit calculatorul. Am văzut că se întâmplă de atâtea ori în hoteluri și complexe de apartamente unde mă duc la Gmail în browser și încarcă contul Gmail al altcuiva! Norocos pentru ei, nu sunt un hacker sau o persoană rea, altfel aș putea accesa teoretic o mulțime de informații sensibile despre acea persoană.

Din păcate, nu există o soluție perfectă la această problemă. În acest articol, voi încerca să parcurg diferitele lucruri pe care le fac pentru a vă asigura că contul meu nu poate fi accesat de nimeni altcineva.

Metoda 1 - Deconectarea tuturor sesiunilor

Să presupunem că v-ați conectat la contul dvs. Gmail la o casă de prieteni și ați uitat să vă deconectați înainte de a pleca. Acum ce? Din punct de vedere tehnic, persoana respectivă poate merge la Gmail și poate vedea toate e-mailurile. Din fericire, există o funcție în Gmail care ajută la acest tip de problemă. Puteți să vă conectați la Gmail pe un alt computer și apoi să vă deconectați toate celelalte sesiuni.

Dacă mergeți la Gmail și derulați până la capăt, veți vedea Ultima activitate a contului: acum câteva minute și un link numit Detalii. Dacă dați clic pe acesta, se va deschide o fereastră nouă care va afișa când ați accesat contul după tipul (browser, IMAP, SMTP, etc) și prin adresa IP / locație.

Dacă faceți clic pe Deconectați toate celelalte sesiuni buton, numai tu vei putea accesa din nou contul tău Gmail. Orice altceva va trebui să se conecteze din nou cu o parolă. Acesta este încă un proces foarte manual, dar este util dacă v-ați conectat undeva și nu vă puteți deconecta fizic de la dispozitivul respectiv.

Metoda 2 - Verificarea în doi pași

Singurul mod adevărat "automat" de deconectare a contului dvs. Google este dacă utilizați autentificarea cu două factori (numită verificare în doi pași de către Google). Cu autentificarea cu două factori, trebuie să introduceți parola și trebuie să tastați un cod de șase cifre generat la fiecare 30 de secunde de o aplicație de pe telefon.

Când utilizați verificarea în doi pași, dacă nu verificați Amintiți-vă verificarea pentru acest computer timp de 30 de zile , de fiecare dată când încercați să vă conectați la contul dvs. Google, va trebui să tastați codul de șase cifre. Desigur, acest lucru necesită mai multă configurare și, de asemenea, aveți un pic de hassle de a fi nevoit să tastați acest cod oricând doriți să vă accesați contul. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă deconecta automat, atunci probabil că sunteți persoana care nu are cum să reintroducă acreditările.

De asemenea, dacă aveți parola salvată în browser, funcționează foarte bine, deoarece parola va fi automat încărcată de browserul dvs., dar nimeni nu poate obține acces până când nu introduceți codul. Deci, în loc să trebuiască să introduceți parola din nou și din nou, trebuie doar să introduceți codul.

Metoda 3 - Nu vă conectați la Chrome

Ultimul lucru pe care îl puteți face este să vă asigurați că nu vă conectați la Chrome dacă utilizați browserul Chrome. Dacă vă conectați utilizând contul dvs. Google, aplicațiile, marcajele, parolele, datele despre completarea automată și multe alte informații vor fi sincronizate și salvate.

Cu toate acestea, chiar dacă nu vă conectați la Chrome, tot nu veți fi deconectat automat din contul dvs. Google. Următoarea opțiune este să utilizați unul dintre modurile de navigare privată pe care toate browserele au acum. Am scris despre modul în care puteți activa modul Incognito în Chrome și Opera, navigarea privată în Firefox și navigarea privată în IE 11 sau Edge.

Acum vă puteți conecta la orice cont doriți, dar când închideți fereastra de navigare privată, totul va fi șters. Dacă cineva re-deschide o fereastră normală Chrome sau chiar o fereastră incognito nouă, va trebui să se conecteze din nou la tot.

După cum am spus mai devreme, într-adevăr nu există opțiuni minunate pentru deconectarea automată a contului dvs. Google. Dacă ați găsit o soluție mai bună decât cele menționate mai sus, nu ezitați să postați un comentariu și să ne anunțați. Bucurați-vă!