If-Koubou

Ce este notificatorul Google Toolbar și cum să scapi de el

Ce este notificatorul Google Toolbar și cum să scapi de el (Software-ul Google / Sfaturi)

Obișnuiau să utilizez Bara de instrumente Google cu Firefox și Internet Explorer pentru că aveam câteva funcții utile pe care le-am folosit în mod regulat și m-au menținut conectat la contul meu Google. Cu toate acestea, a fost acum un deceniu. Totul din bara de instrumente este acum în Google Chrome, iar utilizarea IE a scăzut semnificativ.

Cu toate acestea, dacă sunteți blocat (ă) de IE sau preferați să utilizați Firefox, atunci Bara de instrumente Google ar putea fi utilă dvs., chiar dacă nu a fost actualizată din 2012! De asemenea, bara de instrumente instalează mai multe servicii pe sistemul dvs. Windows.

Unul dintre procesele care apar în versiunile mai vechi ale Barei de instrumente Google este GoogleToolbarNotifier.exe. Este un serviciu Windows care rulează tot timpul pentru a vă asigura că Google este motorul dvs. de căutare prestabilit! Acum, personal nu cred că este necesar să aveți un serviciu Windows pentru a vă asigura că furnizorul meu de căutare prestabilit rămâne același. Nu cred că am trebuit să trec înapoi manual la Google.

Pentru a fi corect, motivul pentru care au făcut acest lucru a fost din cauza malware-ului care ar putea să-ți deturneze browserul și să schimbe motorul de căutare pentru un motor de căutare infectat cu spyware. Cu toate acestea, este un serviciu inutil.

Din fericire, Google a realizat acest lucru și nu mai include acest serviciu suplimentar atunci când instalați bara de instrumente pentru IE și Firefox. În schimb, există o opțiune numită Utilizați Google ca motor de căutare prestabilit, care verifică numai când deschideți Chrome.

Acum aș spune oamenilor să oprească programele de pornire folosind MSCONFIG, dar destul de ciudat, notificatorul barei de instrumente Google se întoarce chiar dacă l-am debifat în MSCONFIG. Deci, cum puteți preveni cu adevărat pornirea serviciului?

Dezactivați Notificatorul barei de instrumente Google

Pasul 1: Deschideți Internet Explorer sau Firefox și faceți clic pe Setări (sau pictograma cheie) în extrema dreaptă a barei de instrumente Google. Apoi faceți clic pe Opțiuni.

Pasul 2: Faceți clic pe Mai Mult și apoi debifați caseta care spune "Setați și păstrați setările de căutare la Google" sub "Setări de notificare Notificator și Căutați după nume".

Faceți clic pe OK și reporniți fereastra browserului. Rețineți că cea mai recentă versiune a barei de instrumente nu are opțiunile prezentate mai sus. Acum puteți deschide fila Procese în Manager de activități și nu mai trebuie să vedeți GoogleToolbarNotifier.exe procesul de funcționare.

În versiunile mai noi, chiar dacă Google Notifier Toolbar nu rulează ca proces separat, acesta există încă în structura de directoare atunci când instalați bara de instrumente. Dacă te duci la C: \ Program Files (x86) \ Google, veți vedea în continuare dosarul de acolo. Dacă încercați să o ștergeți în timp ce IE sau Firefox este deschis, nu vă va permite să o ștergeți, deoarece este în uz. De aceea, consider că Google poate pur și simplu să ruleze procesul notificatorului barei de instrumente în alt proces.

Cu toate acestea, dacă închideți IE / Firefox, puteți șterge dosarul GoogleToolbarNotifier. Nu pare să afecteze negativ nimic cu bara de instrumente Google, deci dacă într-adevăr doriți să vă asigurați că a dispărut, eliminați dosarul. Cu versiunea mai nouă, nu există nimic în care să puteți debifa setările pentru a opri procesul de notificare.

De asemenea, merită remarcat faptul că versiunea mai nouă a Barei de instrumente Google va apărea ca GoogleToolbarUser_32.exe proces. Acesta este un nume de proces destul de auto-explicativ!

De asemenea, s-ar putea să observați că serviciul Google Updater este rulat tot timpul GoogleUpdater.exe. De asemenea, puteți împiedica acest proces să ruleze prin metoda normală de a merge la MSCONFIG, apoi faceți clic pe Servicii și debifați serviciul Google Update. În versiunile mai noi ale barei de instrumente, se numește Serviciul de actualizare Google (gupdate.exe și gupdatem.exe).

Serviciul Google Updater continuă să verifice pentru a vă asigura că produsele Google sunt actualizate. Dacă sunteți ca mine, faceți asta la fiecare câteva săptămâni și nu aveți nevoie de un serviciu care să vă alimenteze resursele procesorului! Bucurați-vă!