If-Koubou

Cum să ștergeți imagini de fundal utilizate recent de pe desktop din setările Windows 10

Cum să ștergeți imagini de fundal utilizate recent de pe desktop din setările Windows 10 (Cum să)

Ori de câte ori setați imaginea de fundal a desktopului, Windows stochează o miniatură a acelei imagini în istoricul fundalului. Aici veți vedea ultimele cinci imagini care au fost folosite ca fundal, chiar dacă ați făcut clic accidental pe o imagine greșită în timpul navigării. Cu câteva modificări simple ale Registrului, puteți să le eliminați pe una sau pe toate și să porniți dintr-o stare curată.

Ștergeți imagini de fundal utilizate recent, editând manual registrul

Dacă ați adăugat accidental o imagine ca fundal și doriți să scăpați de ea, nu puteți pur și simplu să faceți clic dreapta pe imagine și să o ștergeți. Sigur, puteți adăuga încă cinci imagini diferite, dar utilizarea acestei editări a Registrului este mult mai ușor de făcut.

Avertisment standard: Registry Editor este un instrument puternic și abuzul poate face sistemul dvs. instabil sau chiar inoperabil. Aceasta este o hack destul de simplă și, atâta timp cât respectați instrucțiunile, nu trebuie să aveți probleme. Acestea fiind spuse, dacă nu ați mai colaborat niciodată cu acestea, luați în considerare citirea cu privire la modul de utilizare a Editorului de Registry înainte de a începe. Și înainte de a efectua modificări, faceți o copie de rezervă a Registrului (și a calculatorului!).

Deschideți Editorul de Regiștri apăsând pe Start și introducând "regedit." Apăsați Enter pentru a deschide Editorul de Registry și apoi acordați permisiunea de a efectua modificări în PC.

În Editorul de registri, utilizați bara laterală stângă pentru a naviga la următoarea cheie (sau copiați-o și inserați-o în bara de adrese a Editorului de regiștri):

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Imagini de fundal

După deschiderea Imagini de fundal cheie, veți vedea o mulțime de valori în partea dreaptă. Singurii care ne interesează au nume care încep cuBackgroundHistoryPath, urmată de numărul 0-4. Aceste valori indică unde să găsiți ultimele cinci imagini utilizate pentru fundal.

Acum, în funcție de imaginile pe care doriți să le ștergeți, puteți să le ștergeți pe toate sau pe toate, făcând clic dreapta pe o valoare 0 fiind prima imagine și 4 pe a cincea și apoi selectând "Delete" din meniul contextual . De asemenea, puteți șterge mai multe imagini simultan, așa cum facem în exemplul nostru. După ce le ștergeți, Windows vă va solicita să confirmați că doriți să faceți modificări în registrul dvs.

De fiecare dată când ștergeți ceva din istoric, Windows redevine automat aceste valori din nou și le umple cu imaginile de fundal implicite.

Când ați terminat, puteți închide Editorul de registri. Va trebui să închideți aplicația Setări dacă ați deschis-o pentru ca istoricul să se actualizeze. Dacă aceasta nu funcționează, va trebui să vă deconectați și să vă conectați din nou la Windows (sau doar să reporniți Windows Explorer) pentru ca modificările să aibă efect.

Descărcați Registrul nostru cu un singur clic

Dacă nu vă simțiți ca și cum v-ați scufundat în Registru, am creat un hack de registry pe care îl puteți folosi. Doar descărcați și extrageți următorul fișier ZIP:

Eliminați imaginile istoricului de fundal

În interior veți găsi un fișier care va elimina valorileBackgroundHistoryPath0-4 din tasta Wallpapers din Registru, ștergând toate miniaturile istoricului de fundal. Odată ce este extras, faceți dublu clic pe fișier și acceptați instrucțiunile cu întrebarea dacă sunteți sigur că doriți să faceți modificări în registrul dvs.

Aceste hacks sunt într-adevăr doar înlăturareaBackgroundHistoryPath valori despre care am vorbit în secțiunea anterioară și apoi exportate într-un fișier .REG. Rularea hack-urilor modifică doar valoarea în registrul dvs. Iar dacă vă place să vă ocupați de Registru, merită să vă luați timp pentru a învăța cum să creați propriul registru de hackeri.