If-Koubou

Cum să activați un "mod de noapte" în Android pentru a reduce efectul de ochi

Cum să activați un "mod de noapte" în Android pentru a reduce efectul de ochi (Cum să)

Ei spun că spectrele de lumină albastră sunt rău pentru ochii dvs., mai ales noaptea când sunteți mai probabil să vă uitați la telefonul dvs. într-un mediu întunecat. Acest lucru, de asemenea, presupune că duce la somn sărac, ceea ce duce la o sănătate precară. Iată cum puteți combate acest lucru pe telefonul dvs. Android.

Pe computerele desktop, puteți utiliza o aplicație numită f.lux. Pe dispozitivele iOS, puteți utiliza noua caracteristică Night Shift. Ambele caracteristici conferă ecranului o nuanță roșie pentru a elimina spectrul de lumină albastră de pe afișaj, făcând-o mai ușoară ochilor în medii întunecate. La început, poate fi un pic cam rănit, dar nu durează prea mult să te obișnuiești cu asta. Și odată ce te-ai adaptat, este de fapt destul de frumos - eu personal găsesc că este incredibil de liniștitor să te uiți.

Lucru este că, multe dispozitive Android nu au o funcție încorporată în modul de noapte - vom acoperi cele care se află în jos (precum și o soluție pentru dispozitive care rulează Android 7.0). Dar nu frământăm, pentru oricine altcineva, avem și câteva opțiuni de la terțe părți.

Dispozitivele Pixel: Activează funcția de lumină de noapte a lui Oreo

Dacă sportați un dispozitiv Pixel, aveți noroc. Google a aruncat într-o caracteristică numită Night Light, care era de fapt disponibilă din cutia Android 7.1 (dar din nou, numai pe acest telefon special). Cu Oreo, s-au adăugat câteva trucuri noi, așa că vom acoperi această caracteristică în starea sa actuală.

Pentru a accesa Lumina de Noapte, mergeți mai departe și trageți apăsat butonul de notificare, apoi atingeți pictograma roată.

De acolo, derulați în jos și apăsați pe Afișaj. A doua opțiune din acest meniu ar trebui să fie "Lumina de Noapte". Mergeți și intrați acolo.

În acest moment este foarte simplu. Puteți seta funcția Night Light (Lumină de noapte) pentru a porni automat - o setare pe care o recomand folosire - sau o puteți schimba manual. Prefer preferința "Sunset to Sunrise", deoarece se ajustează automat ca lumina exterioară, ceea ce este grozav. De asemenea, puteți seta un program personalizat dacă doriți.

În caz contrar, odată ce Lumina de Noapte este activată, puteți modifica intensitatea folosind glisorul din secțiunea Stare. Această setare se va lipi de acel punct înainte și dacă vreți să o ajustați, trebuie doar să reveniți la acest meniu.

Dispozitivele Galaxy: Activați "Filter Blue Light"

Samsung are propriul set de moduri de noapte pe dispozitive moderne Galaxy precum S8 și Nota 8. Este numit de fapt "Blue Light Filter", care este corect din punct de vedere tehnic, dar mult mai puțin intuitiv.

Oricum, dați umbră notificării un remorcher, apoi atingeți pictograma roată.

De acolo, atingeți meniul Afișaj și căutați setarea Filtru luminos albastru.

În timp ce există o simplă comutare pentru a o activa sau a dezactiva direct din acest meniu, setările reale se găsesc în interiorul. Continuați și atingeți textul pentru a intra.

La fel ca pe Pixel, puteți seta acest lucru pentru a porni automat; din nou, fie într-un program personalizat, fie de la apus la răsărit. Eu încă prefer acest lucru.

De asemenea, ca și pe dispozitivele Pixel, puteți seta intensitatea, deși pe telefoanele Galaxy este denumită opacitate. Șase într-o mână, jumătate duzină în cealaltă - totul e același lucru.

Și asta este tot ceea ce există.

Dispozitive Nougat: Activați Modul Noapte Ascuns de Android

Notă: Acest lucru a fost dezactivat în Android 7.1, deci funcționează numai în 7.0.

Nougat "Night Mode" a fost inițial ascuns în tunerul UI de sistem în timpul beta, dar a fost eliminat în versiunea finală. Totuși, meniul există, totuși nu îl puteți accesa la fel de ușor.

În primul rând, va trebui să activați tunerul de sistem UI. Dacă ați făcut deja acest lucru, săriți puțin.

Trageți de două ori butonul de notificare, apoi apăsați lung pictograma pentru coborâre. După câteva secunde, puteți elibera și se va roti. În continuare se va afișa o pictogramă cu cheie care indică faptul că tunerul UI a fost activat.

Acum că tunerul UI este activat, instalați aplicația Night Mode Enabler din Google Play.

După ce aplicația a terminat instalarea, deschideți-o și atingeți butonul "Activare mod noapte". Ar trebui să deschidă automat un nou meniu în cadrul sistemului UI Tuner și să afișeze o notificare toast în partea inferioară, care citește "Yay, ar trebui să aveți acum o comutare rapidă pentru modul Night Mode disponibil". Sunteți atât de aproape acum.

Înainte de adăugarea comenzii, puteți să continuați și să activați Modul Noapte pentru a vedea despre ce este vorba. Se remarcă în listare în Magazin Play pentru modul de funcționare în modul Noapte că, dacă aveți probleme la pornire, atingeți cuvântul "Activat" în partea stângă sus, nu tasta de comutare din dreapta. Ecranul trebuie să devină imediat galben.

Pentru o abordare mai eficientă a modului Night, totuși, utilizați comutatorul "Porniți automat". Aceasta va utiliza locația dispozitivului dvs. pentru a activa automat modul de noapte, deoarece devine întunecat în afară. După cum am menționat mai devreme, va schimba și cantitatea de lumină albastră care este filtrată în funcție de ora din zi. De exemplu, afișajul va afișa o nuanță mai deschisă de galben în jurul valorii de apus, dar va fi mult mai întunecată în jurul valorii de miezul nopții. E în ordine. De asemenea, puteți utiliza modul de noapte pentru a seta luminozitatea - doar glisați comutatorul "Reglare luminozitate".

Puteți să vă opriți aici, dar dacă doriți să adăugați o comutare la umbra Setărilor rapide, puteți face acest lucru. Doar urmați aceste instrucțiuni și trageți comutatorul "Noapte Mod".

Asta e, ai terminat. Veniți la apus, aparatul ar trebui să activeze automat modul Noapte. Somn ușor!

Dispozitive non-7.0: încercați aceste opțiuni terță parte

I a lua-non-Nougat utilizatori (sau utilizatori cu 7.1) doresc în în această acțiune dulce Night Mode prea! Nu feriți, băieți și băieți, există și câteva opțiuni pentru voi.

Există trei aplicații populare de filtrare a luminii disponibile în Magazinul Google Play: CF.lumen, f.lux sau Twilight.

Merită menționat faptul că atât CF.lumen cât și f.lux au nevoie de telefoane înrădăcinate, în timp ce Twilight nu o face. Acestea fiind spuse, atât CF.lumen, cât și f.lux au în mod semnificativ mai multe caracteristici decât Twilight, deși acesta din urmă este cel mai asemănător cu setul de acțiuni, cu alte câteva disponibile.

Pentru ceea ce merită, aș recomanda să dau Twilight o șansă înainte de a sări în opțiuni mult mai avansate precum CF.lumen sau f.lux. Dacă decideți că aveți nevoie de mai mult decât ceea ce Twilight are de oferit, atunci oferiți aplicațiilor mai avansate o fotografie.

Există o mulțime de cercetări care sugerează că filtrarea luminii albastre de pe dispozitivul dvs. vă va ajuta să dormiți. Soluția ideală este probabil să nu folosiți telefonul (sau să urmăriți televizorul, să faceți alte funcții legate de ecran) chiar înainte de culcare, dar să fim reali aici: nimeni nu va face asta. Nougat's built-in Night Mode sau aplicații precum Twilight sunt o modalitate excelentă de a vă oferi un drum pentru tine.