If-Koubou

Cum să blocați Android Tablet sau Smartphone pentru copii

Cum să blocați Android Tablet sau Smartphone pentru copii (Cum să)

Google a adăugat din ce în ce mai multe funcții în stilul de control parental către Android de-a lungul anilor. Puteți să-i dați copilului propriul cont de utilizator restricționat, să blocheze accesul la o anumită aplicație sau să restricționeze site-urile pe care copiii le pot folosi.

În funcție de versiunea Android pe care o aveți și de producătorul dispozitivului dvs., este posibil să nu aveți unele dintre aceste opțiuni - sau pot părea puțin diferite.

Restricționați accesul la o aplicație unică

Dacă dispozitivul dvs. are Android 5.0 Lollipop sau mai nou, puteți "fixa" o anumită aplicație pe ecranul telefonului sau al tabletei. Apoi, puteți să transportați comprimatul sau telefonul Android unui copil și copilul respectiv să nu poată părăsi aplicația specifică până nu introduceți un cod PIN.

Asta inseamna ca ai putea lansa un joc si sa-l pui, sa il dai inapoi si sa stii ca un copil nu va trece prin e-mail sau cauta orice continut inadecvat. Sau, dacă doriți ca copiii dvs. să utilizeze o aplicație educațională specifică, puteți să vă asigurați că vor rămâne în acea aplicație.

Pentru a utiliza această funcție, va trebui să deschideți ecranul Setări, selectați Securitate și să activați opțiunea "Atingerea ecranului" sub "Avansat". Spuneți sistemului Android să vă solicite codul PIN sau modelul de deblocare înainte de a dezactiva aplicația. Apoi, deschideți aplicația pe care o puteți așeza, atingeți butonul "Prezentare generală" pentru a afișa lista de aplicații deschise ca carduri și glisați în sus. Atingeți pinul din colțul din dreapta-jos al cartelei unei aplicații.

Pentru a lăsa o aplicație fixată, țineți apăsat butonul "Prezentare generală". Vi se va solicita codul PIN sau modelul dacă ați configurat opțiunea respectivă.

Configurați un profil restricționat pe un Tablet

Android Lollipop oferă profiluri restricționate, o caracteristică care a ajuns în Android 4.3. Profilurile restricționate sunt disponibile numai pe tablete - nu pe smartphone-uri. Cu un profil restricționat, puteți crea un cont de utilizator special, care are acces numai la anumite aplicații și conținut pe care le permiteți.

(Google a adăugat mai multe conturi de utilizatori la Android în Android 4.2, dar numai pentru tablete.) Cu Android 5.0 Lollipop, mai multe conturi de utilizatori sunt acum disponibile pe telefoane, dar și pe tablete.

Pentru a crea un profil restricționat, accesați ecranul Setări, atingeți Utilizatori, atingeți Adăugați utilizator și atingeți Profil restricționat. Puteți apoi să blocați profilul și să comutați între profilul restricționat și contul principal de utilizator din ecranul de blocare. (Comutarea în contul principal de utilizator va necesita codul PIN sau orice altă metodă de deblocare pe care o utilizați.)

În mod teoretic, profilurile restricționate vă permit să restricționați accesul la anumite conținuturi din anumite aplicații. În practică, dezvoltatorii de aplicații trebuie să implementeze acest lucru. Veți putea alege cea mai mare parte dintre aplicațiile instalate pe dispozitivul dvs. la care are acces accesul profilului copilului.

Configurați filtrarea web

Din păcate, caracteristica profilului restricționat pentru Android nu oferă o modalitate de a restricționa accesul conținutului pentru adulți prin intermediul Google Chrome sau al altor browsere web.

Dacă doriți să faceți acest lucru, aveți două opțiuni. Ai putea să vizitezi Google Play pe dispozitivul tău Android și să instalezi o aplicație de control parental sau de filtrare pe web. Sau, dacă dispozitivul Android va folosi rețeaua Wi-Fi pentru a accesa webul, puteți configura comenzile părintești pe router. dacă routerul nu oferă astfel de funcții de control parental încorporate, ați putea comuta serverul DNS la OpenDNS și utilizați controalele parentale.

Vă încurajăm să utilizați OpenDNS și controalele parentale bine-cunoscute, dacă este posibil, deoarece multe dintre aplicațiile de filtrare web pentru Android par să nu funcționeze prea bine. Ele pot necesita, de asemenea, abonamente plătite.

Control parental Google Play

Magazinul Google Play are propriile caracteristici de control parental. Pentru a le accesa, deschideți Google Play pe un dispozitiv, atingeți butonul Meniu, atingeți Setări și atingeți Control parental. Introduceți aici un PIN de control parental special și puteți seta restricții de vârstă pentru tipurile de aplicații, filme, videoclipuri, muzică și cărți pe care le poate descărca un dispozitiv. Oricine utilizează dispozitivul nu va putea descărca sau cumpăra acest tip de conținut fără codul PIN. Cu toate acestea, aceste restricții se aplică numai în Magazin Google Play - conținutul necenzurat este încă disponibil prin browserul web.

De asemenea, puteți să blocați în continuare Google Play pentru a bloca achizițiile costisitoare în aplicații.

Restricționați utilizarea datelor

Încrederea copiilor cu propriul smartphone este un pas mare. Crezându-le cu un plan de date măsurat este ... bine, un pas mai mare. Dacă doriți să vă asigurați că copilul dvs. nu depășește plafonul de date, Android are câteva setări integrate pentru a vă ajuta.

Accesați meniul principal Setări, apoi Conexiuni> Utilizare date. Atingeți meniul "Utilizare" din partea de sus, apoi puteți seta un avertisment în funcție de cantitatea permisă de date în planul de date al copilului dvs. Utilizarea datelor pe Wi-Fi nu va afecta acest contor. S-ar putea să doriți să-l setați cu aproximativ un gigabyte mai jos decât limita actuală a datelor, astfel încât să știe când să înceapă să o ușureze.

De asemenea, puteți activa opțiunea Economizor de date, care va reduce sau restrânge datele încărcate de aplicații în fundal. Puteți citi mai multe despre cum funcționează aici.

Sau, dacă preferați, puteți seta limite de date cu transportatorul dvs. AT & T are o caracteristică numită Smart Limits pe care o puteți activa pentru 5 USD pe lună și limitați lucrurile în funcție de ora din zi. Verizon are serviciul FamilyBase pentru 5 USD pe lună, ceea ce vă va avertiza atunci când copilul dumneavoastră a folosit o anumită cantitate de date. T-Mobile vă permite să restricționați accesul la date în anumite momente ale zilei gratuit din pagina Family Allowances, la fel ca și Sprint de pe pagina Limite și permisiuni.

Alte aplicații de control parental

Datorită flexibilității Android, Magazinul Google Play este plin de aplicații de "control parental" care oferă o anumită cantitate de funcții de blocare. Acestea vă vor permite să configurați un lansator de aplicații special, care poate lansa numai aplicații aprobate pentru un copil, de exemplu.Acestea nu ar trebui să fie la fel de necesare dacă aveți acces la funcția "profiluri restricționate". Dacă aveți acces la caracteristicile de control parental Android încorporate mai sus, motivul principal pentru a instala o aplicație separată este să restricționați accesul la site-uri Web.

De asemenea, puteți utiliza contul de oaspeți integrat în Android Lollipop pentru acest lucru sau puteți crea un cont de utilizator separat (pe tablete cu Android 4.2 sau o versiune ulterioară sau pe telefoane cu Android 5.0 sau o versiune ulterioară). Aceste conturi nu pot fi "blocate" cu comenzile părintești, dar vă vor asigura că copilul dvs. este păstrat din contul dvs. principal de utilizator, astfel încât să nu poată trece prin e-mail sau să manipuleze alte date sensibile.

Contul de utilizator pentru clienți este diferit, deoarece poate fi șters între utilizări, în timp ce Android va păstra datele și setările pentru un cont standard de utilizator sau date restricționate.