If-Koubou

PC-ul dvs. rulează fără probleme? Asigurați-vă că aveți un raport de diagnoză sistem

PC-ul dvs. rulează fără probleme? Asigurați-vă că aveți un raport de diagnoză sistem (Cum să)

Monitorul de performanță este unul dintre instrumentele utile îngropate adânc în Windows. Acesta poate genera un raport de diagnosticare a sistemului cu informații despre probleme și sugestii privind modul de remediere a acestora. În cazul în care computerul nu funcționează bine sau se confruntă cu altă problemă, acest raport rapid ar putea fi de ajutor.

Alte instrumente de diagnosticare utile includ Monitorul de fiabilitate, care oferă informații mai detaliate despre accidente și alte probleme și Windows Memory Diagnostics, care va verifica problemele computerului de memorie RAM.

Cum se generează un raport

Pentru a genera un raport, apăsați Windows Key + R pentru a deschide o casetă de dialog Executare.

Tastați (sau copiați și inserați) următoarea comandă în casetă și apăsați Enter:

perfonul / raport

Se va afișa fereastra Monitorizare performanță. În următoarele 60 de secunde, acesta va monitoriza statisticile de performanță ale PC-ului dvs., astfel încât acesta să poată pune împreună un raport.

Citirea raportului

După finalizarea acestuia, veți vedea un raport foarte detaliat, cu o listă de informații și recomandări.

Secțiunea de sus oferă o listă cu "avertismente", cu informații despre problemele legate de sistemul dvs. și despre soluțiile sugerate. În raportul de sistem Windows 7 de mai jos, vedem un avertisment că sistemul nu rulează un produs antivirus înregistrat în Centrul de securitate.

Faceți clic pe link-ul din dreapta paginii "Related" ("Înrudite") pentru a vedea mai multe informații despre această problemă în paginile documentației oficiale ale Microsoft.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații despre o problemă, faceți clic pe link-ul din partea dreaptă a "Simptom" pentru a vedea informații tehnice mai detaliate. Aceste detalii tehnice pot fi mai utile pentru efectuarea unei căutări pe Internet și găsirea de informații despre problema dvs. specifică.

În continuare, veți vedea o serie de "Verificări de sistem de bază". Dacă totul a mers bine, veți vedea un rezultat verde "Passed" pentru toate acestea. Aceste verificări ale sistemului verifică totul, de la versiunea Windows, starea SMART pentru a vedea dacă hard disk-urile se defectează și starea diferitelor servicii de sistem și dispozitive hardware.

Dacă nici o categorie de verificări nu a reușit, extindeți această secțiune pentru mai multe informații.

Mai jos, veți vedea o "Prezentare a resurselor" în secțiunea Performanță. Acest lucru vă va arăta informații despre utilizarea resurselor de sistem. Dacă există o utilizare neobișnuit de mare a procesorului, a rețelei, a discului sau a memoriei, care ar putea reduce potențialul PC-ului dvs., această secțiune vă va informa despre aceasta.

În partea de jos a ferestrei, veți găsi mai multe secțiuni de informații tehnice. Nu ar trebui să faceți acest lucru, deoarece problemele de aici vor apărea în partea de sus a raportului. Dați clic pe linkul "Simptom" pentru o problemă și veți fi îndreptat către informațiile tehnice mai detaliate despre aceasta în partea de jos a raportului.

Accesați rapoartele de diagnosticare a sistemului mai târziu

Dacă doriți să salvați un raport pentru mai târziu - poate doriți să îl afișați sau să-l trimiteți unei persoane - puteți să faceți clic pe meniul "Fișier" și să selectați "Salvare ca" pentru ao salva ca fișier HTML pe computerul dvs. sau "Imprimare "Pentru ao imprima ca pe un document.

De asemenea, puteți accesa rapoartele mai târziu, chiar dacă nu le-ați salvat în acel moment. Pentru a face acest lucru, deschideți fereastra Monitorizare performanță. Apăsați tasta Windows + R, tastați următoarea comandă în dialogul Executare și apăsați Enter:

perfmon

Navigați la Performanță> Rapoarte> Sistem> Diagnosticare sistem. Veți vedea o listă ordonată a fiecărui raport de diagnoză a sistemului pe care l-ați generat. Data și ora la care a fost generat raportul apar în fiecare raport, astfel încât veți ști când au fost capturați.

Acest instrument nu vă va ajuta să rezolvați fiecare problemă cu care vă confruntați, dar vă poate oferi câteva informații utile și vă va oferi sugestii utile dacă calculatorul dvs. nu pare să funcționeze bine.