If-Koubou

Touch Screen Laptopurile nu sunt doar un truc. Sunt de fapt utile

Touch Screen Laptopurile nu sunt doar un truc. Sunt de fapt utile (Cum să)

Atingeți pe laptop-uri Windows, într-o formă sau alta, a fost în jur de ceva timp. De cele mai multe ori, a fost rău. Nu așteptați, răul este prea generos - era aproape inutilizabil. Dar la fel de mult cum nimeni nu vrea să recunoască, asta sa schimbat. Atingerea este destul de bună pe Windows 10.

Acest lucru nu împiedică oamenii să se întrebe de ce ar vrea să atingă în primul rând. Touch este pentru tablete, laptop-urile pot fi laptop-uri, spun ei. Și în timp ce folosirea touch nu este cu siguranță o necesitate, am constatat că este de fapt o mare comoditate care vă poate face ziua de zi să vă folosiți puțin mai plăcut.

Atingerea este utilizabilă în cele din urmă

În primul rând, și poate cel mai important, atingerea nu mai suge.

La începutul anilor 2000, când ecranele tactile au început să devină populare în mașini și dispozitive GPS, acestea nu au funcționat destul de mult ca ecranele tactile pe care le cunoaștem astăzi. S-ar putea ocupa de un punct de contact. Ei erau lenți. Erau inexacte. Uneori a trebuit să apăsați cu adevărat din greu pentru ca acesta să se înregistreze. Windows XP "tabletele" aveau probleme similare - plus obiectivele erau imposibil de mici. Pentru a adăuga la frustrare, o mare parte din hardware-ul cerut utilizați un stylus pentru "touch" pentru a lucra în primul rând. A fost rău, a fost scump, a funcționat prost și, în mare parte, doar a frustrat oamenii.

Windows Vista și 7 nu au îmbunătățit mult experiența și 8 au învârtit pendulul prea departe în direcția opusă - sistemul de operare a fost de asemenea touch-centric, ceea ce face dificilă utilizarea tastaturii și a mouse-ului fără cunoașterea cheilor de comenzi rapide. 8.1 a fost o mica imbunatatire, dar inca lipseste locul dulce.

Cu Windows 10, au reușit în sfârșit. Producătorii de componente hardware produc în sfârșit un material de touch screen bun pentru a lucra cu software-ul, care a încurajat dezvoltatorii să facă aplicațiile lor mai prietenoase să atingă interfețele. Tehnologia sa maturizat suficient pentru a face eficienta atingerii.

Atingerea face totul mai flexibil

De cele mai multe ori, folosesc calculatoarele la birou, iar atingerea nu este tot ceea ce este necesar. Dar poate fi util în anumite scenarii, cum ar fi atunci când fac o mulțime de tastare și apoi trebuie să faceți clic pe un buton (adică depunerea într-o formă). Este mult mai rapid decât să mergeți la mouse sau trackpad și să căutați cursorul. Nu este un lucru mare, ci un frumos. Odată ce vă obișnuiți să o aveți, este enervant când nu este acolo.

Dacă sunteți dispus să faceți o șansă, atingeți vă poate ajuta să faceți mai multe lucruri mai convenabile. O mulțime de laptop-uri Windows, de exemplu, sunt de transport maritim cu ecrane DPI mare. Acest lucru ne oferă o afișare foarte bogată și frumoasă, dar prezintă probleme de scalare pentru unele aplicații (este un mod fantezist de a spune că unele texte și butoane devin foarte mici). Acest lucru este cel mai notabil cu paginile web. Windows-ul vă permite să măriți sau micșorați cu Ctrl + și Ctrl- sau Ctrl + Mouse Wheel. Ambele funcționează bine, dar sunt puțin ciudate și necunoscute pentru o mulțime de oameni. Funcția de tipărire și zoom este cunoscută, are sens și funcționează frumos. Având acest lucru pe laptop-ul dvs. este într-adevăr, foarte frumos.

Este ușor să derulați atingând ecranul de aici decât să găsiți trackpad-ul.

Poate că cea mai bună utilizare a atingerii pe un laptop Windows, totuși, este derularea. Trackpad-urile pentru laptop-uri Windows sunt din ce în ce mai bune, dar nu sunt încă minunate. Două degete cu degetul sunt puțin ciudate. Folosirea tastelor săgeți sau a unei roți de defilare este imprecisă. Nimic nu funcționează la fel de bine ca să atingi ecranul și să muți ce se află pe el exact unde vrei. Acest lucru este util mai ales atunci când lounging pe canapea în cazul în care utilizarea tastaturii / trackpad-ului, în general, poate fi un pic ciudat. Un ecran tactil permite mai multe poziții de ședere pe măsură ce răsfoiți.

Nu este o necesitate, dar este foarte frumos să ai

Atingerea pe Windows 10 nu este în niciun caz o necesitate. Dacă sunteți dispus să poneci numerar suplimentar care de obicei însoțește un laptop touch screen, și să-i dea o șansă reală, s-ar putea să fi greu să te întorci. Computerul meu principal este un laptop care își petrece cea mai mare parte a vieții sale atașat la un doc cu două monitoare fără atingere. Un mouse și tastatura funcționează minunat. Când o dezleg, totuși, este foarte frumos să ai capabilitatea ecranului tactil.

Atingerea este rapidă, ușoară și intuitivă. Știm deja aceste lucruri - de aceea smartphone-urile și tabletele au devenit atât de populare. Cu Windows 10, Microsoft a oferit un sistem de operare desktop care poate beneficia și de touch, fără a distrage atenția de la funcționalitatea desktop. Magazinul Windows 10 oferă aplicații care funcționează excelent cu un mouse și cu atingere. Și în timp ce Magazinul este încă departe de a avea bogăția de opțiuni pe care Apple sau Google le au în magazinele lor mobile, este în creștere.

Poate că cel mai bun motiv pentru atingere este că nu va trebui să mai spui niciodată "Unde este acel cursor ciudat?". Doriți să tastați un câmp? Ajungeți și atingeți-l. Trebuie să accesați meniul de pornire? Atinge-l. Faceți clic pe trimiteți un formular? Ai idee.

Windows 10 a găsit în cele din urmă echilibrul: interfețe ușor de accesat, dar fără atingere.

Windows 10 oferă, de asemenea, Tablet Mode, ceea ce face ca touch-friendly UI-concentrat. Când intrați în modul Tablet, meniul Start devine un ecran de pornire (Windows 8 anyone?). Punctele de atingere sunt subliniate. Gesturile cu glisare sunt activate. Dacă aveți un laptop convertibil, aceasta este o caracteristică foarte plăcută și, spre deosebire de Windows 8, împiedică utilizarea funcțiilor touch-centric în utilizarea desktop-ului dvs.

Utilizarea atingerii pe Windows a ajuns în cele din urmă până la un punct în care a trecut de la valoarea inutilizabilă la valoarea adăugată. Cu siguranta nu este o necesitate, dar cu siguranta face ca experienta in computere sa fie ceva mai placuta. Dacă aveți un laptop cu touch-enabled dar nu ați profitat, faceți o fotografie. S-ar putea să fiți surprinsi.