If-Koubou

Utilizați dictarea vocală pentru a economisi timp pe Android, iPhone și iPad

Utilizați dictarea vocală pentru a economisi timp pe Android, iPhone și iPad (Cum să)

Tastatura touch-screen poate fi lentă, mai ales pe telefoanele cu ecrane mici. Pentru a introduce mai natural textul, puteți utiliza funcția de difuzare vocală a telefonului sau a tabletei. Doar vorbiți - punctuația inclusă - iar dispozitivul dvs. va converti ceea ce spui la text.

Acest lucru funcționează în alte limbi decât în ​​limba engleză. De fapt, poate fi chiar mai util cu limbile non-engleză. De exemplu, puteți vorbi o limbă care necesită accente sau un alfabet mai mare de caractere pentru a economisi timp prin atingerea lor.

Android

Pentru a utiliza dictarea vocală pe Android, deschideți orice aplicație și deschideți o tastatură atingând într-un câmp text pe care doriți să-l introduceți. Atingeți pictograma microfon din colțul din stânga jos al tastaturii.

Doar începeți să vorbiți pentru a utiliza dictarea vocală. Android va introduce cuvintele pe măsură ce le vorbești.

Rețineți că nu va introduce automat semne de punctuație pentru dvs. Va trebui să vorbiți semnul de punctuație pe care doriți să îl utilizați. De exemplu, dacă doriți să scrieți "Sunt bun. Cum faci? ", Trebuie să vorbești cuvintele" Sunt o perioadă bună când faci semn de întrebare ".

Iată mână de comenzi de dictare vocală care funcționează pe Android:

 • Punctuaţie: Perioadă (.), virgulă (,), semnul întrebării (?), exclamare sau semn de exclamare (!)
 • Spațierea liniei: introduce sau linie nouă, nou alineat

Din păcate, lista de comenzi pentru dictare vocală de la Android este foarte limitată în comparație cu setul complet disponibil pe iPhone și iPad.

Dicționarea vocii Android este bună pentru mesajele conversaționale, cum ar fi mesajele text, căutările, e-mailurile, tweet-urile și notele rapide. Încercați să o utilizați pentru documente cu formatări complexe sau simboluri și veți avea unele probleme. Nu există nicio comandă vocală care să meargă înapoi și să ștergeți un cuvânt, deci trebuie să atingeți butonul Ștergere sau să vă întoarceți și să modificați textul după aceea.

Am folosit tastatura Google aici, dar puteți instala alte tastaturi pe Android pentru a obține diferite motoare de dictare vocală. De exemplu, tastatura Swype include funcții integrate Dragon Dictation.

iPhone și iPad

Pe un iPhone sau iPad, deschideți tastatura în orice aplicație și atingeți pictograma microfon din stânga barei de spațiu pentru a începe să utilizați dictarea vocală. Pentru că vă interpretează vocea, Apple se referă la această caracteristică ca parte a lui Siri.

Veți vedea un prompt Siri și puteți începe să vorbiți imediat. Cuvintele nu vor apărea pe măsură ce vorbiți. În schimb, va trebui să vorbiți mesajul dvs. și apoi să îl atingeți pe Terminat. După ce faceți, cuvintele pe care le-ați vorbit vor apărea în câmpul de text.

La fel ca la Android, Siri nu va introduce automat semne de punctuație. Pentru a intra în "Bună ziua, ce mai faci? Mă descurc bine ", va trebui să vorbești cuvintele" Bună virgulă, cum ești întrebarea că fac o perioadă bună ".

Iată comenzile de dictare vocală care funcționează pe un iPhone sau iPad. Am încercat să le aranjăm într-o listă rapidă pe care o puteți schimba cu ușurință, dar puteți găsi și lista în format mai lung pe site-ul Apple:

 • Punctuaţie: Apostrof ('), deschidere deschisă ([) și închidere (]), paranteză deschisă (() și paranteză apropiată ()) deschis bretele () și închideți brațul (), unghi deschis (<) și unghi îngust (>), colon (:), virgulă (,), liniuță (-), elipsă sau punct punct punct (… ), Semnul exclamarii (!), cratimă (-), perioadă sau punct sau punct sau punct (.), semnul întrebării (?), citat și end quote (“), începe o cotație unică și end quote unică ('), punct şi virgulă (;)
 • Tipografie: Ampersand (&), asterisc (*), la semn (@), backslash (\), înainte slash (/), semn de omisiune (^), centru punct (·), centru central mare (•), semn de grad (°), hashtag sau semnul de pound (#), semn semn (%), sublinia (_), bara verticala (|).
 • Valută: Semnul dolarului ($), cent semn (¢), lire sterline (£), semn euro (€), yen semn (¥)
 • emoticoane: O față cu râs cu ochi încrucișați (XD), față înfricoșătoare (:-(), față zâmbitoare (:-)), fata fata (;-))
 • Proprietate intelectuală: Semnul de autor (©), semnul înregistrat (®), semn de marcă comercială (™)
 • Math: Egal semn (=), mai mare decât semnul (>), mai puțin decât semn (<), semnul minus (-), simbolul de multiplicare (X), semnul plus (+)
 • Spațierea liniei: linie nouă, nou alineat, fila tastă

iOS vă oferă, de asemenea, mult mai mult control asupra formatării:

 • Spune numeral sau numere romane și vorbește un număr. De exemplu, dacă spui "nouă", va apărea ca 9 sau IX.
 • Spune fără spațiu, spune ceva și apoi spune nici un spațiu liber. De exemplu, dacă spui "salut cum ești", cuvintele tale vor apărea ca "hellohowareyou".
 • Spune capace pe, spune ceva și spune se oprește. Cuvintele pe care le-ați vorbit vor apărea în cazul Titlu.
 • Spune toate capacele, spune ceva și apoi spune toate capacele oprite. Cuvintele pe care le-ai vorbit vor apărea în TOATE CAPS-urile.
 • Spune toate capacele și spuneți un cuvânt - următorul cuvânt pe care îl vor vorbi va apărea în TOATE CAPS.

În comparație cu Android, iOS oferă un control mult mai fin asupra dictării vocale. Cu toate acestea, nu există încă nici o comandă "backspace", "delete" sau "anulare" pe care o puteți vorbi pentru a anula greșelile pe care le faceți în timp ce vorbiți. Va trebui să mergeți și să editați mesajul după aceea pentru a efectua corecții.

Amintiți-vă că vorbirea este foarte importantă. Evident, dictarea vocală va funcționa cel mai bine într-o cameră liniștită și foarte prost pe o stradă zgomotoasă.