If-Koubou

Ce este Bitcoin și cum funcționează?

Ce este Bitcoin și cum funcționează? (Cum să)

Bitcoin. moneda digitală, a fost de peste veac de ani de zile. Dar pentru că este în întregime digitală și nu corespunde neapărat nici unei monede de fiat existent, nu este ușor de înțeles pentru noul venit. Să aruncăm la bază exact ce este Bitcoin, cum funcționează și viitorul său posibil în economia globală.

Nota editorului: vrem să facem foarte clar în față faptul că nu vă recomandăm să investiți în Bitcoins. Valoarea sa fluctuează destul de puțin și este foarte probabil că puteți pierde bani.

Cum funcționează Bitcoin

În termeni de laic: Bitcoin este o monedă digitală. Acesta este un concept care ar putea fi mai complex decât vă dați seama: nu este pur și simplu o valoare atribuită de bani stocată într-un cont digital, cum ar fi contul dvs. bancar sau linia de credit. Bitcoin nu are un element fizic corespunzător, cum ar fi monedele sau facturile de hârtie (în ciuda imaginii populare a unei monede reale, de mai sus, pentru ao ilustra). Valoarea și verificarea Bitcoinelor individuale sunt furnizate de o rețea globală peer-to-peer.

Bitcoanele sunt blocuri de date ultra-sigure care sunt tratate ca și bani. Mutarea acestor date de la o persoană sau loc la alta și verificarea tranzacției, și anume cheltuirea banilor necesită putere de calcul. Utilizatorii numiți "mineri" permit calculatoarelor lor să fie utilizate de sistem pentru a verifica în siguranță tranzacțiile individuale. Acești utilizatori sunt recompensați cu noi Bitcoins pentru contribuțiile lor. Acești utilizatori își pot apoi cheltuiți noile Bitcoins pe bunuri și servicii, iar procesul se repetă.

Explicația avansată: Imaginați-vă ca BitTorrent, rețeaua peer-to-peer pe care o considerați cu siguranțănu a făcut-utilizați pentru a descărca mii de melodii la începutul anilor 2000. Cu excepția locului în care se deplasează fișiere dintr-un loc în altul, rețeaua Bitcoin generează și verifică blocuri de informații care sunt exprimate sub forma unei monede proprii.

Bitcoin și numeroasele sale derivate sunt cunoscute sub denumirea de criptocurrencies. Sistemul utilizează criptografia - o criptografie extrem de avansată numită bloc de bloc - pentru a genera noi "monede" și a verifica cele care sunt transferate de la un utilizator la altul. Secvențele criptografice servesc mai multor scopuri: realizarea practică a tranzacțiilor este imposibil de falsificat, făcând astfel "bănci" sau "portofele" de monede ușor de transferat ca date și autentificând transferul valorii Bitcoin de la o persoană la alta.

Înainte ca Bitcoin să poată fi cheltuit, trebuie să fie generat de sistem sau "minat". În timp ce o monedă convențională trebuie măcinată sau tipărită de un guvern, aspectul miniere al Bitcoin este conceput pentru a face sistemul să se auto-susțină: oamenii "mine" Bitcoins prin furnizarea de putere de procesare de la computerele lor la rețeaua distribuită, care generează noi blocuri de date care conțin înregistrarea globală distribuită a tuturor tranzacțiilor. Procesul de codificare și decodificare pentru aceste blocuri necesită o cantitate enormă de putere de procesare, iar utilizatorul care generează cu succes noul bloc (sau mai exact, utilizatorul al cărui sistem a generat numărul randomizat pe care sistemul îl acceptă ca noul bloc) este recompensat cu un număr de Bitcoins sau cu o parte din taxele de tranzacție.

În acest fel, chiar procesul de deplasare a Bitcoins de la un utilizator la altul creează cererea de putere de procesare mai mult donată rețelei peer-to-peer, ceea ce generează noi Bitcoins care pot fi apoi cheltuite. Este un sistem de auto-replicare, care generează bogăție ... sau, cel puțin, generează reprezentări criptografice de valoare care corespund bogăției.

Cum sunt cheltuite Bitcoins?

În termeni de laic: Imaginați-vă că cumpărați o Coca-Cola la supermarket cu un card de debit. Tranzacția are trei elemente: cardul dvs., corespunzător contului bancar și banilor dvs., banca însăși care verifică tranzacția și transferul de bani și magazinul care acceptă banii de la bancă și finalizează vânzarea. O tranzacție Bitcoin are, în linii mari, aceleași trei componente.

Fiecare utilizator Bitcoin stochează datele care reprezintă cantitatea sa de monede într-un program numit portofel, alcătuit dintr-o parolă personalizată și o conexiune la sistemul Bitcoin. Utilizatorul trimite o solicitare de tranzacție unui alt utilizator, care cumpără sau vinde, iar ambii utilizatori sunt de acord. Sistemul Bitcoin peer-to-peer verifică tranzacția prin rețeaua globală, transferând valoarea de la un utilizator la altul și inserând verificări și verificări criptografice la mai multe niveluri. Nu există niciun sistem bancar sau sistem de credit centralizat: rețeaua peer-to-peer completează tranzacția criptată cu ajutorul mineriștilor Bitcoin.

Explicația avansată: Partea tehnică a lucrurilor este un pic mai complexă. Fiecare nouă tranzacție Bitcoin este înregistrată și verificată pe un nou bloc de date în blocul de blocuri. (Cele două părți din schimb sunt reprezentate de numere aleatorii care fac fiecare tranzacție în esență anonimă, chiar și atunci când acestea sunt verificate.) Fiecare bloc din lanț include cod criptologic care leagă și verifică pentru blocul anterior.

În sensul convențional, tranzacțiile Bitcoin sunt incredibil de sigure. Datorită criptografiei complexe la fiecare pas al procesului, care poate dura destul de mult timp pentru a verifica (vezi mai jos), este mai mult sau mai puțin imposibil să falsificați o tranzacție de la o persoană sau o organizație la alta. Cu toate acestea, este posibil să "fure" bijuterii prin descoperirea portofelului digital al unei persoane și a parolei pe care o utilizează pentru ao accesa. Dacă se găsesc aceste informații, prin hacking sau inginerie socială, un digital Bitcoin stash poate dispensar fără nici o cale de a urmări hoțul. Din moment ce Bitcoin nu este reglementat sau asigurat în același mod ca contul dvs. bancar sau contul dvs. de credit este, că banii sunt pur și simplu plecat.

Cum transformi Bitcoins în bani "reali" și viceversa?

Mai întâi de toate, Bitcoinestebani reali, în sensul pur economic. Are valoare și poate fi tranzacționată pentru bunuri și servicii. Este puțin probabil să vă puteți plăti facturile sau să cumpărați alcoolice total în Bitcoin (deși aceste servicii există și ele cresc), dar puteți cumpăra o cantitate surprinzătoare de bunuri online cu portofelul dvs. Bitcoin. În prezent, cele mai mari companii care acceptă Bitcoin includ retailerul hardware online Newegg, vânzătorul de jocuri video digital Steam, rețeaua socială Reddit și chiar și comercianții cu amănuntul mai generali, cum ar fi restaurantele Overstock.com sau Subway. Iată o listă de companii care acceptă în prezent plăți Bitcoin direct sau prin carduri cadou.

Dar, atât de interesant cât și de rapid, Bitcoin pur și simplu nu poate înlocui moneda convențională, emisă de guvern chiar acum: proprietarul tău probabil că nu va primi o plată Bitcoin la un chirie. Chiar dacă se întâmplă să aveți zeci de Bitcoins disponibile și doriți să cheltuiți profitul pe care le-ați făcut asupra lor pe o mașină nouă, distribuția de automobile probabil că nu are infrastructura pentru a le accepta ca plăți (deși un vânzător privat ar putea!). Deci, dacă aveți Bitcoins și doriți bani în moneda țării dvs. sau dacă aveți o monedă și doriți să o convertiți în Bitcoin pentru cumpărare, vânzare sau investire, veți avea nevoie de un serviciu de conversie.

În general, conversia lui Bitcoin în monede mai standard, cum ar fi dolarii americani, lire sterline, japoneză sau euro, seamănă foarte mult cu conversia uneia dintre aceste valute de la unul la celălalt atunci când călătoriți. Începeți cu o monedă, indicați suma dorită, dați valoarea primei monede plus o taxă de tranzacție și primiți valoarea în moneda convertită în schimb. Dar, deoarece Bitcoin nu are componentă de numerar și nu este disponibilă pentru a fi acceptată prin tranzacții convenționale de credit sau de debit, trebuie să găsiți un schimb de piață dedicat.

Coinbase este cea mai populară piață și schimb valutar în Statele Unite. Notă: aceasta nu este o aprobare. Oferă servicii de cumpărare și vânzare pentru Bitcoin și alte criptocurțuri similare și va face schimb de dolari americani și alte monede fiat pentru Bitcoins, precum și de a cumpăra Bitcoins pentru USD și alte 31 de valute nationale fiat . Compania nu percepe taxe pentru schimburile între criptocuritate, dar schimbul de Bitcoins pentru dolari depuși într-un cont bancar din SUA va costa utilizatorului o taxă de transfer de 1,49%. Deci, pentru a muta Bitcoin în valoare de 10.000 de dolari din propriul dvs. portofel în contul dvs. bancar ar costa 1.74 Bitcoins pentru valoarea reală, plus fie $ 14.9 USD sau .00259 Bitcoin pentru taxa de transfer. Acesta este un transfer destul de standard pentru majoritatea piețelor și schimburilor verificate.

Există și alte opțiuni pentru a transforma Bitcoin în bani convenționali. Coinbase și alte piețe pot tranzacționa Bitcoin pentru USD și alte valute depuse direct la carduri de debit de unică folosință sau cărți cadou sau chiar în sisteme mai flexibile, cum ar fi PayPal, în general pentru o taxă mult mai mare. Puteți tranzacționa Bitcoins direct către o altă persoană pentru bani, deși acest lucru este mult mai periculos decât trecerea printr-un sistem stabilit. (În aceeași notă, fii atent la indivizii care doresc să tranzacționeze Bitcoins direct pentru bani, bunuri și servicii. Natura netratificabilă a sistemului îl face susceptibilă la fraudă - vezi mai jos.)

Bitcoin Mining sa diminuat

Cu câțiva ani în urmă, când sistemul Bitcoin era nou, utilizatorii individuali "au exploatat" noile Bitcoins într-un ritm rapid. Bitcoin mining software-ul folosit procesoare locale, și chiar procesoare suplimentare ca o placă grafică a unui calculator, pentru a calcula hashes pentru următorul bloc în blockchain. În timp ce numărul de persoane care utilizează Bitcoin și "Mining" a fost scăzut, fiecare utilizator care face miniere ar confirma aleatoriu următorul bloc într-un ritm mai ridicat, generând noi Bitcoins pentru contul său rapid.

Dar acest boom în generație nu poate dura. Sistemul Bitcoin este proiectat pentru a face ca fiecare bloc nou să fie mai greu de găsit decât ultimul, reducând cantitatea de Bitcoins randomizate care sunt generate și distribuite. Asta înseamnă că, odată cu trecerea timpului, fiecare mină individuală pentru ei trebuie să muncească din ce în ce mai mult (într-un sens figurat - calculatorul lucrează mai greu și folosește mai multă energie electrică și, astfel, costă bani mai convenționali). Odată cu creșterea numărului de Bitcoins individuale, cantitatea de Bitcoins recompensată pentru un hash completat cu succes este diminuat. De fapt, Bitcoins "întregi" nu mai sunt generați de un singur utilizator, sunt recompensați cu fracțiuni de Bitcoins (care sunt încă destul de valoroase).

Inițial, utilizatorii au creat "platforme miniere" personalizate care foloseau clustere relativ ieftine de CPU-uri și GPU-uri pentru a crește șansele de a genera Bitcoin. Acum, sistemul este atât de popular și atât de distribuit, încât un utilizator individual nu mai poate cumpăra pur și simplu un procesor rapid de procesare și așteaptă să recupereze suficient Bitcoin pentru a-și acoperi valoarea în bani convenționali. "Minerii" desemnați în mod obișnuit sunt acum vânduți în acest scop, cu software și hardware conceput pentru unicul scop de a furniza puterea calculată la sistemul peer-to-peer, creând astfel cote mai bune de completare a blocurilor. Mai multă putere de procesare, mai multă hardware, mai multe șanse de a obține plata respectivă ... dar, în același timp, cheltuiți din ce în ce mai mult din resursele reale pe hardware și electricitate.

Ca rezultat, cei care speră să câștige avere convențională prin Bitcoin ar fi mai bine să tranzacționeze pentru el sau să vândă bunuri și servicii, decât să încerce să facă un sistem minier și să îl conducă în mod constant.

Un miner Bitcoin personalizat, vândut comercial pe Amazon.La rata actuală de generare, este nevoie de luni de execuție minieră pentru a câștiga din nou valoarea hardware-ului în Bitcoins generat, plus costul energiei electrice pentru ao executa.

În prezent, există între 12 și 13 milioane de Bitcoins existenți. Ei vor deveni mai greu și mai greu de a mea, pe măsură ce sunt generați mai mult. Sistemul are o limită superioară: după generarea a 21 de milioane de Bitcoins, nu mai pot fi extrase. Pe baza tendințelor actuale, ultimul Bitcoin întreg va fi exploatat cândva în anii 2040, iar ultima parte a recompenselor fracționare a monedelor continuă aproximativ 100 de ani. Odată ce limita superioară este atinsă, valoarea monedei va fluctua aproape în întregime pe cerere și ofertă, deși "minerii" vor putea să câștige în continuare Bitcoins, împrumutându-și puterea de procesare sistemului de tranzacții și primind comisioane de tranzacție.

Valoarea Bitcoin fluctuează mai mult decât banii standard

Dacă citiți acest ghid, probabil că ați auzit că Bitcoin este valoroasă. Si e. Dar această valoare se schimbă rapid, mult mai rapid decât orice monedă dintr-o economie stabilă sau chiar majoritatea acțiunilor și obligațiunilor. Schimbarea valorii Bitcoin poate fi imensă: în funcție de valoarea sa totală, Bitcoin fluctuează de peste zece ori mai repede decât dolarul american.

În 2010, fiecare Bitcoin a fost în valoare de mai puțin de 25 cenți în USD. La sfarsitul lunii noiembrie a anului 2017, fiecare Bitcoin era evaluat la peste 11.000 de dolari (inainte de a scade dramatic in jos pana la 9.000 de dolari aproape imediat). Evident, aceasta este o rată uriașă de creștere și o oportunitate masivă pentru oricine care sa îmbogățit de la început, minerii Bitcoin inițiali ar putea deveni milionari acum dacă le-au păstrat suficient timp pe Bitcoins. Dar cele două puncte de date nu spun toată povestea: Bitcoin a trecut prin diverse declanșări și "prăbușiri", inițial într-o perioadă volatilă la sfârșitul anului 2013 și începutul anului 2014. De fiecare dată când valoarea a revenit, dar nu există nici o asigurare că actualul urcare va continua, sau că întreaga piață criptocurrency nu se va prăbuși.

Valoarea Bitcoin a crescut și a fluctuat sălbatic, mult mai mult decât valutele convenționale, stocurile sau mărfurile.

Acest lucru face din Bitcoin o metodă discutabilă pentru investiții. Deși este adevărat că mulți oameni au realizat o cantitate imensă de bogăție convențională prin minerit și comercializare în Bitcoin, această bogăție este la fel de volatilă ca și piața însăși, dacă nu este transferată în valute sau investiții mai stabile. Cresterea si coborasurile pietei Bitcoin par a fi mult mai rapide si mai frecvente decat fluctuatiile marilor bursiere si bursiere. Prețul ridicat ridicat al lui Bitcoin ar putea fi doar începutul înainte de o explozie și mai mare, sau ar putea fi o "bubble" temporară, cu un viitură urmată de o recuperare ... sau întreaga piață Bitcoin ar putea exploda mâine, lăsând milioane de oameni fără nimic dar secvențe criptografice fără valoare. Nu există nici o modalitate de a ști.

Punctele forte ale lui Bitcoin

Asta nu înseamnă că Bitcoin nu va mai avea loc în viitor. Să vorbim despre unele avantaje și dezavantaje ale Bitcoin față de moneda tradițională.

Anonimatul și confidențialitatea

Achizițiile Bitcoin între utilizatori individuali sunt în întregime private: este posibil ca două persoane să schimbe Bitcoins sau fracții de monede între portofele pur și simplu schimbând hashes, fără nume, adrese de e-mail sau alte informații. Și deoarece rețeaua peer-to-peer folosește un hash nou pentru fiecare tranzacție, este mai mult sau mai puțin imposibil să legeți achizițiile concurente unui singur utilizator. Natura rețelei criptate de tip peer-to-peer îl asigură și din exterior: nimeni altcineva nu vă poate vedea cumpărăturile sau chitanțele personale fără a avea acces mai întâi la portofel.

Nu sunt necesare taxe de tranzacție (pentru acum)

Achizițiile convenționale fără numerar includ taxe de tranzacționare: plătiți cu un card de credit Visa, iar Visa va percepe comerciantului cu câteva cenți pentru a verifica tranzacția. Și, bineînțeles, costul acestei taxe vă este transferat sub formă de prețuri mai mari pentru bunuri și servicii.

În prezent, nu există comisioane obligatorii de tranzacționare pentru Bitcoin. Utilizatorii individuali și comercianții pot să-și trimită achizițiile în rețeaua peer-to-peer și să aștepte ca aceștia să fie verificați în următorul bloc. Cu toate acestea, acest proces poate dura mai mult timp (și mai mult timp, cu cât este mai multă rețea utilizată). Astfel, pentru a accelera tranzacțiile, mulți comercianți și utilizatori adaugă o taxă de tranzacție pentru a crește prioritatea tranzacției în bloc, recompensând utilizatorii din rețeaua peer-to-peer pentru a finaliza mai rapid procesul de verificare.

Deoarece oferta globală de Bitcoins atinge limita de 21 de milioane de monede, taxele de tranzacție vor deveni metoda primară pentru ca minerii să câștige Bitcoins. În acest moment, probabil că majoritatea tranzacțiilor vor include o mică taxă, pur și simplu ca o funcție de completare rapidă a achiziției.

Nici o autoritate centrală de administrare sau impozite

Deoarece Bitcoin nu este recunoscută ca o monedă oficială de către nicio țară, cumpărarea și vânzarea Bitcoins în sine și folosirea acestora pentru a achiziționa bunuri și servicii nu este reglementată. Deci orice vă cumpărați cu Bitcoins nu este supus unui impozit standard de vânzări sau a oricărei alte taxe care se aplică în mod normal acelui element sau serviciu. Acest lucru poate fi un avantaj economic imens dacă sunteți suficient de bogat și interesat suficient pentru a face o mulțime de afaceri exclusiv în Bitcoin.

Fără a fi supusă majorității legilor monetare, Bitcoin este în mod eficient un sistem de barter. Imaginați-vă oferta dvs. actuală de Bitcoins ca o teanc gigantic de cartofi: dacă faceți comerț cu zece mii de cartofi pentru un nou televizor, guvernul nu va cere un impozit pe vânzări sub forma a opt sute de cartofi. Pur și simplu nu este echipat pentru a face față tranzacțiilor care nu sunt efectuate în moneda sa.

Cu toate acestea, trebuie să știți că orice câștig convențional pe care îl primiți din tranzacționarea în Bitcoin va fi tratat în mod obișnuit. Deci, dacă transferați Bitcoins în valoare de 10.000 de dolari în contul dvs. bancar printr-o piață Bitcoin, va trebui să îl raportați ca venit pe impozite. Afacerea în Bitcoin nu anulează alte cerințe standard pentru impozitare, fie: chiar dacă achiziționați o mașină nouă prin Bitcoin de la un vânzător privat, va trebui totuși să vă înregistrați mașina împreună cu guvernul și să plătiți impozitele pe baza valorii sale de piață.

Fragmente slabe

Deci, dacă Bitcoin este atât de grozav, de ce nu o folosește toată lumea? Ei bine, evident, are și unele dezavantaje, mai ales la momentul actual.

Posibile intervenții guvernamentale

Ori de câte ori vine ceva nou și provoacă statu-quo-ul, guvernul se va implica pentru a se asigura că lucrurile rămân așa cum suntpresupus a fi. Faptul este că guvernul SUA și alte guverne caută în Bitcoin din mai multe motive. Doar în ultimele zile, guvernul american a început să confiște câteva conturi de la cea mai mare bursă Bitcoin. Mai mult este probabil să vină în viitor.

Nicio suveranitate monetară

Poate că cea mai mare slăbiciune a băncii este că nu este o monedă "recunoscută" suverană - adică nu este susținută de credința deplină a oricărui organism de conducere. În timp ce acest lucru ar putea fi văzut ca o forță, faptul că Bitcoin este o monedă fiat, care este acceptată doar pe valoarea percepută a altor utilizatori de bitcoin, o face extrem de vulnerabilă la destabilizare. Pur și simplu, dacă într-o zi un număr mare de comercianți care acceptă un bitcoin ca o formă de plată nu mai face acest lucru, atunci valoarea bitcoinului ar cădea drastic.

Valoarea actuală ridicată a Bitcoin este o funcție atât a lipsei relative a Bitcoins-urilor în sine, cât și a popularității sale ca mijloc de investiții și generare de bogăție. Dacă încrederea în piața Bitcoin este brusc și drastic redusă - de exemplu, dacă un guvern major a declarat Bitcoin că este ilegal, sau unul dintre cele mai mari burse Bitcoin a fost hacked și a pierdut toată valoarea stocată - valoarea monedei se va prăbuși și investitorii va pierde sume uriașe de bani.

Trezoreria Statelor Unite nu recunoaște bancnota ca monedă convențională, dar recunoaște statutul său de mărfuri, cum ar fi acțiunile și obligațiunile. În mod similar, Serviciul de venituri intern americani ia în considerare proprietățile bitcoinelor și le impozitează ca atare dacă sunt declarate. Nicio altă țară nu a declarat că este o monedă recunoscută, dar angajamentul cu bitcoin și alte criptocurrencies variază de la un loc la altul. Unele țări investighează bătăi de cap ca pe o piață de mărfuri în continuă creștere, unii iau aceeași poziție cu SUA, declarându-le active, iar altele au interzis în mod explicit utilizarea lor pentru transferul de bunuri sau servicii (deși mijloacele de aplicare a acestor interdicții sunt limitate).

Lipsa de protecție

Rețeaua Bitcoin nu are mecanisme de protecție integrate atunci când vine vorba de pierderi sau furturi accidentale. De exemplu, dacă pierdeți hard disk-ul în care este stocat fișierul dvs. de portofel Bitcoin (gândiți-vă la corupție sau la defectarea unui drive fără backup), Bitcoins-urile păstrate în portofelul respectiv sunt pierdute pentru întreaga economie. Interesant, acesta este un aspect care exacerbează în continuare oferta limitată de Bitcoins.

În plus, dacă fișierul portofelului dvs. este furat sau compromis, iar Bitcoinele conținute în acesta sunt cheltuite de hoț în fața proprietarului de drept, mecanismul de protecție dublă a cheltuielilor încorporat în rețea înseamnă că proprietarul de drept nu are niciun fel de recurs. Spre deosebire de cazul în care, de exemplu, cardul dvs. de credit este furat, puteți apela banca și puteți anula cardul, bitcoinul nu are această autoritate. Rețeaua Bitcoin știe doar că bitcoanele din fișierul portofel compromis sunt valide și le procesează în consecință. De fapt, există deja programe malware care sunt concepute special pentru a fura Bitcoins.

Piețele Bitcoin sunt vulnerabile la atac sau la fraudă. Schimburi majore precum GBH și Cryptsy au fost închise cu tot Bitcoin-ul încredințat îngrijirii lor, probabil furat de operatori. Mt. Gox, fostul manipulant al peste jumătate din tranzacțiile Bitcoin de pe planetă, a fost închis după un furt de sute de mii de Bitcoins. Incidentul din 2014 a provocat o scădere uriașă (dar temporară) a valorii Bitcoin la nivel mondial.

Tranzacții simultane limitate

Sistemul bloc Bitcoin necesită verificarea conexiunii și a confirmării din rețeaua peer-to-peer. Deoarece fiecare bloc conține o înregistrare limitată a tranzacțiilor și o limită superioară a cantității de noi tranzacții care pot fi scrise, există o limită a numărului de persoane care pot cumpăra și vinde împreună cu sistemul în orice moment. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți vânzători și persoane folosesc Bitcoin pentru a face afaceri, numărul de tranzacții pe secundă crește, iar rețeaua peer-to-peer devine din ce în ce mai aglomerată, unele operațiuni fără taxe de tranzacționare, care necesită ore libere. Întrucât sistemele de plăți convenționale, cum ar fi cardurile de credit, pot să-și extindă pur și simplu conexiunile și puterea de procesare pentru a accelera procesarea, natura izolată peer-to-peer a bitcoin-ului nu îi permite să se adapteze la sistemul financiar global.

Black Appeal Market

Un principiu central al designului sistemului Bitcoin este că nu există o singură autoritate de procesare a tranzacțiilor. Ca urmare, niciun utilizator nu poate fi blocat din sistem. Combinați acest lucru cu anonimatul inerent al tranzacțiilor și aveți un mijloc de schimb ideal pentru scopuri nefaste.

Bitcoin a devenit un mijloc ideal pentru comerțul cu bunuri și servicii ilicite. Cazul quintessential este Road Silk, un site web întunecat, care permite utilizatorilor să comercializeze anonim articole cum ar fi droguri și identificarea falsă, toate cumpărate cu Bitcoin datorită naturii sale netractabile.Povestea comerțului ilegal cu Silk Road nu sa oprit nici măcar după ce Agenția SUA pentru Aplicarea Medicamentelor și Departamentul de Justiție au închis site-ul și au confiscat exploatațiile sale digitale în 2013. Un agent al Serviciului Secret a fost acuzat de furtul a peste 800.000 de dolari de băutură de la anchetatori, care deținea moneda digitală confiscată pentru a fi licitată în beneficiul agențiilor de aplicare a legii.

Deși acest lucru nu este exact o slăbiciune în Bitcoin (la urma urmei, dealerii de droguri care utilizează numerar nu subminează valoarea monedei în sine), consecința neintenționată a utilizării sale în scopuri dubioase ar putea fi considerată una. De fapt, Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a aplicat recent regulile de spălare a banilor pentru schimburile de bănci.

Subiecte de dezbatere și controverse

În cele din urmă, hai să facem un pic de controversă în jurul lui Bitcoin. În timp ce aceste subiecte de conversație sunt interesante, majoritatea din această secțiune sunt presupuse și ar trebui să fie luate cu un bob de sare - credem doar că merită observate pentru a obține o imagine completă a povestii Bitcoin.

Dezvoltator enigmatic

Designerul primar al specificației bitcoin este o "persoană" numită Satoshi Nakamoto. Persoana este pusă în citate aici pentru că Nakamoto nu și-a conectat identitatea cu o persoană cunoscută în mod public. Satoshi Nakamoto ar putea fi un bărbat sau o femeie individuală, un mâner pe internet sau un grup de oameni, dar nimeni nu știe de fapt. Odată ce activitatea lor de proiectare a rețelei Bitcoin a fost completă, această persoană sau persoane au dispărut în esență.

Multi oameni individuali si echipe de dezvoltatori au fost considerati a fi "adevaratul" Satoshi Nakamoto, fara nici o dovada concludenta pentru nici unul dintre ei in momentul scrierii. Oricine el, ea, sau ei sunt, Satoshi Nakamoto este estimat a fi în posesia Bitcoin în valoare de miliarde de dolari SUA, la cursurile actuale ale pieței.

Rezistență față de investitorii convenționali

Mulți experți în piețele monetare standard și în investiții consideră Bitcoin o alegere proastă pentru a investi bani. Volatilitatea extremă a Bitcoin față de investiții precum acțiunile, obligațiunile și mărfurile standard face ca instituțiile mai mari și cele mai vechi să fie atente. În plus, unii investitori și anchetatori consideră că Bitcoin și alte criptocurități sunt fie o bătăiță trecătoare (un balon economic) și deci un mijloc extrem de riscant de investiție, fie o fraudă în sine, o "schemă Ponzi" în favoarea lui Satoshi Nakamoto și alți investitori timpurii.

Pe de altă parte, este posibil ca unele dintre aceste afirmații să fie făcute în mod specific pentru a manipula valoarea Bitcoin: JP Morgan Chase a fost acuzat că a pus sub semnul întrebării valoarea Bitcoin prin declarații ale CEO-ului în timp ce a investit în același timp. Așa cum sa menționat mai sus, folosiți prudență atunci când tranzacționați în Bitcoin fie ca mijloc de cumpărare de bunuri sau de servicii, fie de a investi.

Bitcoin Cash Fork și alte Cryptocurrencies

La 1 august 2017, dezbaterile lungi dintre susținătorii de biți și dezacordurile privind modul de rezolvare a problemelor sale au avut drept rezultat o divizare în valută. Standardul Bitcoin a fost rupt în două, sistemul original fiind neafectat și a fost adăugat noul standard Bitcoin Cash. Aceasta era mai puțin asemănătoare unei divizări pe piața bursieră și mai mult ca o furculiță software. Fiecare persoană sau organizație care deține Bitcoin în orice sumă deținea imediat o sumă egală cu Bitcoin Cash, cu vânzări și transferuri ale ambelor valute care au apărut în mod normal după împărțire. La fel ca Bitcoinul original, Bitcoin Cash este în întregime digital și nu are componente fizice din lumea reală (în ciuda numelui).

Împărțirea este o furcă greu în termeni de software. Sistemul separat Bitcoin Cash peer-to-peer permite de opt ori mai multe tranzacții pe bloc, ceea ce îl face un concurent mai bun (dar nu neapărat egal) pentru cardurile de credit și de debit pentru vânzări constante online și personale. Operatorii Bitcoin Cash speră că vor deveni o monedă mai acceptată pentru achizițiile standard, cum ar fi cafenelele sau supermarketurile.

Datorită sistemului nou, Bitcoin Cash nu a beneficiat de creșterea explozivă a valorii pe care Bitcoin Cash a experimentat-o. La momentul scrisului, Bitcoin Cash (BCH) se tranzacționează la aproximativ 325 USD pe unitate, mai puțin de 10% din valoarea Bitcoin-ului original. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău pentru noul standard: o monedă cu o gamă mai mică de fluctuație a pieței și o rată de creștere mai lentă și mai constantă poate fi atrăgătoare pentru întreprinderi. Însă, în prezent, tranzacțiile Bitcoin Cash nu sunt susținute de comercianți notabili, pe lângă schimburile și portofelele de criptocurențe existente.

Fără sprijin major din partea comercianților cu amănuntul online sau fizic, Bitcoin Cash pare puțin probabil să devină la fel de reușit ca Bitcoin-ul original. Este mult mai probabil ca standardul forked să se alăture listei în continuă extindere a criptocurturilor concurente, fără nicio aplicație notabilă dincolo de piața criptocurențelor în sine. Aceste monede concurente utilizează sisteme peer-to-peer asemănătoare cu Bitcoin-ul original, dar cu schimbări semnificative în metodele și termenii criptografici. Exemplele includ Litecoin, Ethereum și Zcash.

Niciunul dintre concurenții Bitcoin nu a atins nicio fracțiune notabilă din valoarea sa actuală, iar sprijinul acordat de comercianții cu amănuntul în afara nișelor crescânde și oarecum speculative ale schimburilor de criptocurențe este minim.

Bitcoin și criptocurrency sunt evoluții fascinante, o marcă a dorinței participanților la vârsta de informare de a diminua dependența lor de sistemele economice și juridice care susțin instituțiile de la începutul secolului al XXI-lea. Cu siguranta a facut o multime de averi in scurta sa existenta ... si a pierdut mai mult de cateva. Viabilitatea pe termen lung a Bitcoin ca mijloc de averi nu a fost încă determinată.

Dacă doriți să vă implicați în Bitcoin sau în oricare dintre concurenții săi, asigurați-vă că faceți cercetările și că aveți grijă. Bitcoin poate fi un hobby lucrativ și o investiție interesantă, dar, ca și în cazul oricăror altor investiții, este întotdeauna cel mai bine să se diversifice pentru siguranță. Dacă doriți să citiți mai multe despre Bitcoin, vă recomandăm să verificați Bitcoin.org, pagina Bitcoin Wiki și pagina Bitcoin Wikipedia.

Credit de imagine: Zack Copley, Mirko Tobias Schaefer