If-Koubou

Modificați vizualizarea editorului de cod sursă în IE 8 prin 11

Modificați vizualizarea editorului de cod sursă în IE 8 prin 11 (Sfaturi pentru Internet Explorer)

Ai văzut vreodată codul sursă pentru o pagină web în Internet Explorer? Fiecare pagină pe care o vizualizați pe Internet este de fapt doar un cod scris în diverse limbi, cum ar fi HTML, CSS, Javascript și multe altele. Toate aceste elemente se combină pentru a crea o pagină Web cu care puteți vizualiza și interacționa.

Implicit, IE va deschide codul sursă pentru o pagină web într-o altă fereastră IE, ceea ce este bine pentru majoritatea oamenilor. Dacă sunteți dezvoltator sau coder, este posibil să doriți să utilizați un editor de text diferit sau un editor de cod pentru a vizualiza codul sursă.

În funcție de ce versiune de IE ați instalat, metoda diferă. Din IE 8 la 10, este foarte ușor și puteți modifica vizualizatorul implicit de cod sursă în cadrul IE în sine.

În IE 11, trebuie să editați o cheie de registry pentru a face schimbarea. Nu e nimic important, dar dacă nu-ți place să te grăbești cu registrul, e enervant.

Modificați editorul editorului de surse IE de la 8 la 10

Este foarte ușor să schimbi editorul în aceste versiuni de IE, deoarece Microsoft a construit opțiunea în browser-ul propriu-zis. Trebuie să deschideți Instrumentele de dezvoltare pentru a ajunge la opțiune, ceea ce este foarte ușor.

Puteți apăsa tasta F12 pe tastatură sau faceți clic pe Unelte apoi faceți clic pe Instrumente de dezvoltare.

O altă fereastră IE va apărea și aici doriți să faceți clic pe Fişier, atunci Personalizați vizualizarea sursei Internet Explorer apoi alegeți din opțiuni.

Puteți selecta Notepad sau puteți face clic Alte dacă aveți un editor de cod diferit pe care doriți să îl utilizați. Când faceți clic pe Alte, căutați doar locația fișierului programului (EXE) pentru editorul dvs.

Modificați editorul vizualizării sursei IE 11

În IE 11, trebuie să editați registrul pentru a schimba editorul, deoarece au eliminat acum opțiunea din secțiunea Instrumente pentru dezvoltatori.

Înainte de a modifica registrul, asigurați-vă că ați citit ghidul meu privind crearea unei copii de rezervă a registrului în cazul în care ceva nu merge bine.

Acum, deschideți editorul de registry făcând clic pe start și tastând regedit. Apoi, navigați la următoarea cheie:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer

Asigurați-vă că sunteți sub cheia CURRENT_USER și nu LOCAL_MACHINE, deoarece nu va funcționa dacă editați cheile din ultima locație. Mai multe tutoriale on-line menționează acesta din urmă, dar este incorect.

Faceți clic dreapta pe Internet Explorer și faceți clic pe Nou și apoi Cheie.

Denumiți noua cheie Vizualizați editorul sursă apoi apăsați Enter. Faceți clic cu butonul din dreapta pe noua cheie Vizualizator sursă și alegeți din nou Nou și apoi Cheie.

Această cheie va fi creată în View Source Editor și ar trebui să o denumiți Numele editorului. Cheile de registry ar trebui să arate ca imaginea de mai jos.

În panoul din dreapta, faceți dublu clic pe Mod implicit cheie care nu are valoare setată. În Datele de valoare caseta, mergeți mai departe și puneți calea către fișierul EXE pentru editorul de cod dorit. Asigurați-vă că ați pus întreaga cale în citate așa cum se arată mai jos.

Faceți clic pe OK și asta este. Acum puteți deschide IE și face o sursă de vizualizare și ar trebui să se deschidă în editorul de cod dorit. Nu este nevoie să reporniți calculatorul sau să vă deconectați, modificările intră în vigoare imediat.

Singurul lucru pe care nu am reușit să-l dau seama încă este modul de a schimba editorul de cod sursă pentru Microsoft Edge, noul browser inclus în Windows 10. Odată ce am reușit să rezolv problema, voi actualiza această postare cu soluția. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!