If-Koubou

Comutați între file în orice browser care utilizează tastele de comandă rapidă

Comutați între file în orice browser care utilizează tastele de comandă rapidă (Sfaturi pentru Internet Explorer)

Pentru acei ninja de la tastatură care urăsc folosind mouse-ul, comutarea între filele din fereastra browserului este esențială, deoarece majoritatea oamenilor au probabil o grămadă de file deschise simultan. Eu personal folosesc mouse-ul pentru a naviga tab-uri, dar sunt momente când este mai ușor să folosiți tastatura, ca atunci când fac o mulțime de tastare și trebuie să obțin rapid unele informații dintr-o altă filă.

În funcție de browser, comenzile rapide de la tastatură variază puțin, dar, din fericire, multe dintre acestea sunt similare. Nu numai că, dar unele browsere precum Chrome au câteva taste de comenzi rapide diferite pentru navigarea filelor în moduri diferite. Puteți pur și simplu să treceți prin ele unul câte unul mergând spre stânga spre dreapta, puteți sări peste, puteți merge la fila anterioară sau puteți merge la prima sau ultima filă. Chrome are chiar o comandă rapidă rapidă pentru a aduce înapoi ultima filă pe care ați închis-o.

În acest articol, voi trece prin cele patru browsere majore (IE, Chrome, Firefox și Safari) și vă vom arăta diferitele moduri de a naviga și de a comuta între file.

Comenzile rapide pentru tab-urile Internet Explorer

Dacă utilizați IE, atunci utilizați Windows, ceea ce înseamnă că probabil sunteți familiarizat cu ALT + TAB comanda rapidă pentru comutarea între aplicațiile deschise. Dacă da, atunci tot ce trebuie să faceți pentru a comuta între filele din IE este să apăsați CTRL + TAB. Aceasta vă va roti pur și simplu prin toate filele înainte și apoi începând din nou din nou când veți ajunge la ultima filă din dreapta.

Dacă doriți să mergeți în sens invers, de la dreapta la stânga, apoi apăsați CTRL + SHIFT + TAB. Dacă doriți să mergeți la o anumită filă, puteți apăsa CTRL + N, Unde N este un număr cuprins între 1 și 8. Din păcate, nu puteți trece peste 8, deci dacă aveți mai mult de opt file, va trebui să utilizați o altă comandă rapidă de la tastatură sau să faceți clic pe ea.CTRL + 9 vă va duce la ultima filă, chiar dacă există mai mult de 8!

Există o scurtă comandă rapidă de la tastatură, care ar putea fi utilă pentru unii oameni: CTRL + K. Aceasta va duplica fila curentă într-o filă nouă. Versiunile anterioare ale IE înainte de IE 11 folosit pentru a avea o caracteristică numită QuickTabs care vă permite să vedeți toate filele într-o grilă de miniaturi, dar asta a fost eliminat. În ceea ce privește navigarea filelor, este vorba despre IE.

Comenzi rapide din fila Google Chrome

La fel ca în IE, puteți accesa filele Chrome utilizând câteva dintre comenzile rapide de la tastatură, ceea ce este convenabil dacă trebuie să utilizați diferite browsere pentru diferite scopuri. CTRL + TAB va funcționa în același mod și va muta o filă de la stânga la dreapta. CTRL + SHIFT + TAB vă va deplasa din dreapta în stânga. De asemenea, puteți utiliza CTRL + N în același mod. Singura diferență în Chrome este că, împreună cu CTRL + TAB și CTRL + SHIFT + TAB, puteți utiliza și CTRL + PgDown și CTRL + PgUp dacă preferați acele chei.

Singura comandă rapidă suplimentară de tastatură pentru Chrome este CTRL + SHIFT + T, care deschide ultima filă pe care ați închis-o. Am găsit acest lucru foarte util în multe ocazii.

Firefox Tab Tab

Firefox are câteva comenzi rapide care sunt puțin diferite de Chrome și IE. Mai întâi, cele care sunt aceleași: CTRL + TAB, CTRL + SHIFT + TAB și cele asociate cu PgDown și PgUp, CTRL + SHIFT + T, CTRL + N și CTRL + 9.

În Firefox, există și câteva comenzi rapide pentru deplasarea filelor. De exemplu, dacă apăsați CTRL + SHIFT + PgUp, care va muta fila curentă spre stânga. CTRL + SHIFT + PgDown va muta fila curentă spre dreapta. Există deasemenea CTRL + HOME și CTRL + END, care va muta fila curentă la început sau respectiv la sfârșit. În cele din urmă, Firefox are o tastă rapidă de la tastatură, CTRL + SHIFT + E, care se deschide Afișează grupurile de file, care apoi vă permite să alegeți pur și simplu orice filă utilizând săgețile din dreapta și din stânga de pe tastatură și apăsând Enter.

Safari Tab Shortcuts

Din moment ce Safari nu a fost actualizat pentru versiunea precedentă de Windows 5, vom vorbi doar despre comenzile rapide Safari pe Mac. Safari 7 este ultima versiune lansata de Safari pentru OS X Mavericks, dar Safari 8 va fi lansat in 2014, cand OS X Yosemite va sosi.

Din nou, setările implicite CTRL + TAB și CTRL + SHIFT + TAB funcționează și pe Safari foarte bine. De asemenea, le puteți înlocui COMMAND + SHIFT + [ și COMANDA + SHIFT +]. Comanda rapidă CTRL + N nu funcționează din nefericire pe Safari. La fel ca Firefox are comanda rapidă CTRL + SHIFT + E pentru a vă arăta toate filele, Safari are o vizualizare similară utilizând COMANDA + SHIFT + \.

De asemenea, puteți aduce înapoi ultima fișă închisă pe care o puteți folosi în alte browsere, dar în Safari este comanda rapidă COMMAND + Z.

Asta e despre asta! Sperăm că puteți fi mai productiv utilizând aceste taste de comenzi rapide în browser-ul dorit. Dacă știți despre orice comenzi rapide pentru gestionarea filelor pe care nu le-am menționat aici, anunțați-ne în comentarii. Bucurați-vă!