If-Koubou

Conectați-vă la folderul partajat în Windows 10 de pe Mac OS X

Conectați-vă la folderul partajat în Windows 10 de pe Mac OS X (Mac OS X)

Recent am modernizat unul dintre computerele mele în Windows 10 și am creat un folder partajat, astfel încât să pot transfera cu ușurință fișiere de pe mașinile MacBook Pro și Windows 7 în Windows 10 prin rețeaua de domiciliu. Am făcut o instalare curată a Windows 10, am creat un folder partajat și am încercat să mă conectez la dosarul meu partajat din OS X.

Din păcate, nu am putut să mă conectez și mi-a luat puțin timp să-mi dau seama. În acest articol, vă voi trece prin pașii pentru a vă conecta la un folder partajat pe Windows 10 de pe sistemul OS X.

Pasul 1 - Configurați Windows 10 pentru partajare

Evident, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să creați un folder partajat pe Windows 10. Faceți clic dreapta pe dosar, mergeți la Proprietăți și faceți clic pe Partajarea tab. Continuați și partajați dosarul și setați permisiunile la ceea ce doriți în ceea ce privește accesul.

Vă sugerez să faceți clic pe Partajare avansată deoarece aveți mai mult control asupra cerealelor peste tot. Verifică Distribuiți acest fișier caseta și apoi dați un nume unui nume. Click pe Permisiuni apoi adăugați grupuri sau utilizatori pe care doriți să le oferiți acces.

Dacă doriți să faceți acest lucru ușor și folderul nu are date sensibile, trebuie doar să adăugați Toata lumea grupați-le și le dați Control total. În acest fel, veți putea accesa dosarul de pe orice computer sau dispozitiv fără să vă faceți griji cu privire la introducerea acreditărilor.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați asta Distribuirea de fișiere și imprimante este activată și permisă prin paravanul de protecție Windows în Windows 10. Mergeți la Panoul de control și faceți clic pe Paravanul de protecție Windows Defender. Apoi faceți clic pe Permiteți o aplicație sau o caracteristică prin paravanul de protecție Windows.

Derulați în jos până când vedeți Distribuirea de fișiere și imprimante și asigurați-vă că este verificată pentru Privat reţea. Este posibil să fie necesar să faceți primul clic pe Schimbă setările butonul din partea de sus înainte de a putea selecta o casetă.

În sfârșit, puteți decide cum doriți ca utilizatorii să acceseze folderul din Windows 10. În mod implicit, când vă conectați de la altă mașină, trebuie să introduceți numele de utilizator și parola unui cont care are acces la acel folder partajat în Windows 10. Dacă sunteți configurați un cont de utilizator Windows 10 fără a adăuga o parolă, nu veți putea să vă conectați la dosarul partajat.

Mai întâi va trebui să adăugați o parolă și apoi să vă conectați. Cu toate acestea, dacă vă simțiți că rețeaua dvs. de domiciliu este super sigură, puteți opri întotdeauna partajarea protejată prin parolă, ceea ce înseamnă că oricine se poate conecta la dosarul partajat fără a fi nevoit să introducă un nume de utilizator sau o parolă.

Puteți face acest lucru accesând Panoul de control, Centrul de rețea și partajare, Partajare avansată setări și apoi extinderea Toate rețelele. Aici veți vedea o opțiune numită Partajarea protejată prin parolă, pe care le puteți dezactiva. Eu personal păstrează-l pornit, dar dacă vă urăsc cu adevărat să introduceți un nume de utilizator și o parolă pentru a vă conecta, aceasta este o opțiune.

De asemenea, dacă utilizați Windows 10 fără o parolă, acest lucru vă va salva de la necesitatea de a configura o parolă în contul dvs. Rețineți că, chiar dacă aveți un cont Windows cu o parolă, dacă dezactivați partajarea protejată prin parolă, atunci utilizatorii se pot conecta fără să introducă niciun acreditări.

Pasul 2 - Conectați-vă la folderul partajat Windows de pe OS X

În cele din urmă, pe Mac, deschideți Finder și arătați sub Impartit pentru PC-ul Windows 10. Dacă Shared nu este în bara laterală, trebuie să o adăugați. Cu Finder deschis, faceți clic pe căutător și apoi Preferințe în vârf. Click pe Bara laterală și verificați toate elementele de sub Impartit.

Acum du-te înapoi la Finder și așteptați până când computerul dvs. va apărea. Rețineți că poate dura ceva timp până se va afișa PC-ul Windows 10. Dacă nu apare după 5 minute, încercați să reporniți computerul o dată.

Dacă PC-ul Windows refuză să apară în lista Dispozitivele partajate din Finder, puteți încerca să conectați manual utilizând SMB. Pentru a face acest lucru, deschideți Finder și faceți clic pe Merge și apoi Conectați-vă la server.

Acum, tastați următoarele, după cum se arată, înlocuind adresa IP de mai jos cu adresa IP a calculatorului dvs. Windows 10.

smb: //192.168.1.43

Apasă pe Conectați și vi se va cere să reintroduceți acreditările. Dacă este introdus corect, veți fi întrebat ce volum doriți să îl montați.

Dacă încă nu puteți să vă conectați utilizând SMB, atunci există o problemă la PC-ul Windows. Trebuie să vă asigurați că firewall-ul este configurat corect.

Odată ce apare în bara laterală, dă-i drumul și dă click pe ea. Când faceți clic pe el, acesta va încerca să se conecteze și puteți primi un mesaj spunând Conexiune esuata sau Nu este conectat.

Asta e ok! În acest caz, setarea dosarului protejat prin parolă în Windows 10 intră în joc. Dacă este activată, trebuie să vă conectați utilizând acreditările contului Windows 10. Puteți face acest lucru făcând clic pe Conectați As butonul din dreapta sus.

Mergeți mai departe și introduceți acreditările, apoi faceți clic pe OK. Rețineți că dacă aveți un cont Microsoft pe care l-ați configurat pe Windows 10, va trebui să introduceți întreaga adresă de e-mail și aceeași parolă pe care o utilizați pentru a vă conecta la contul dvs. Microsoft.

Asta e despre asta! Acum ar trebui să vedeți folderele partajate Windows 10 din Finder pe Mac. Dacă aveți întrebări legate de conectarea la Windows 10 PC de pe un Mac, postați un comentariu aici și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!