If-Koubou

Instalați, Începeți și executați Mac OS X de pe un hard disk extern

Instalați, Începeți și executați Mac OS X de pe un hard disk extern (Mac OS X)

Căutați o modalitate de a instala și rula OS X pe un hard disk extern? Acest lucru poate fi util pentru câteva motive diferite. În primul rând, vă permite să rulați o altă copie a sistemului OS X fără a fi nevoie de niciun computer Mac suplimentar.

De asemenea, deoarece puteți rula o copie completă a sistemului OS X pe unitatea externă, aceasta poate fi utilizată în scopuri de depanare pe alte Mac-uri sau poate fi un fel de sistem virtual de operare X. Am scris deja despre cum puteți instala OS X în VMware Fusion, dar care ocupă spațiu pe Mac. Folosind o unitate externă, puteți economisi spațiu pe Mac, deși ar putea fi puțin mai lent dacă utilizați USB 2.0.

În acest articol, vă voi trece prin cerințele și pașii pentru a instala OS X pe un hard disk extern.

Formatați hard disk extern

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este formatarea corectă a unității de disc externe. Formatul de fișier trebuie să fie Mac OS X Journaled și trebuie să utilizați harta partiției GUID. Pentru a face acest lucru, deschideți-vă Utilitatea discului și conectați unitatea la Mac.

Sub Extern în meniul din stânga, dați clic pe unitatea hard disk externă și apoi faceți clic pe Şterge buton. Asigurați-vă că efectuați copii de siguranță la toate datele înainte de a șterge unitatea. Când faceți clic pe Ștergere, va apărea o fereastră de dialog unde puteți configura unele opțiuni.

Dă-ți un nume unui nume, alege OS X Extended (Journaled) pentru Format și GUID Partition Map pentru Sistem. Ar trebui să dureze doar un minut sau două pentru ca drive-ul să fie șters și reformatat. Acum unitatea dvs. este pregătită pentru OS X.

Instalați OS X

Există două moduri în care puteți instala OS X pe hard diskul dvs. extern: prin reinstalarea sistemului de operare OS X de pe ecranul de reparare a utilitarelor OS X sau prin descărcarea OS X din App Store și executarea programului de instalare. Vă voi arăta ambele metode în cazul în care nu lucrați pentru dvs.

Cea mai ușoară modalitate este să descărcați sistemul OS X de la App Store. Odată ce deschideți App Store, veți vedea un link în partea dreaptă pentru cea mai recentă versiune de OS X (El Capitan din această scriere).

Mergeți mai departe și faceți clic pe Descarca pentru a începe descărcarea programului de instalare. Rețineți că, dacă aveți deja instalată acea versiune de OS X, veți vedea un mesaj popup care vă întreabă dacă doriți să continuați sau nu. Doar click Continua.

Odată ce a fost descărcat, faceți dublu clic pe programul de instalare, care va fi localizat în Aplicații pliant.

Continuați să faceți clic pe acordul de licență etc. până când ajungeți la ecranul care vă întreabă ce disc să instalați OS X pe. Implicit, este setat pe MacBook.

Faceți clic pe Afișați toate discurile și veți vedea o pictogramă pentru diferitele discuri și partiții de pe Mac. Am numit hard disk-ul meu extern OS X și care apare în mijloc.

De asemenea, puteți spune că este un hard disk extern deoarece utilizează pictograma cu hard diskul portocaliu. Clic Continua apoi urmați instrucțiunile pentru a finaliza instalarea. Rețineți că calculatorul dvs. poate reporni în timpul instalării și nu trebuie să faceți nimic. OS X va continua să instaleze automat pe hard disk-ul extern, mai degrabă decât să pornească până la versiunea dvs. internă de OS X.

La sfârșitul acestui articol, vă vom arăta cum să încărcați hard disk-ul extern, deci treceți în jos dacă ați terminat folosind metoda App Store. Rețineți că, în mod prestabilit, sistemul Mac va porni automat la unitatea hard disk externă până când îl modificați.

A doua metodă de a instala OS X este să reporniți Mac-ul și să țineți apăsată tasta COMANDA + R chei. Aceasta va încărca operația de recuperare OS X.

Va apărea ecranul OS X Utilities și aici doriți să faceți clic pe Reinstalați OS X. Din nou, veți trece prin câteva ecrane de bază, dar când ajungeți pe ecranul hard disk, faceți clic pe Afișați toate discurile din nou.

Folosind această metodă, va trebui să vă conectați utilizând ID-ul dvs. Apple și parola, astfel încât întregul instalator OS X să poată fi descărcat de pe serverele Apple. Indiferent de metoda pe care o alegeți, va dura de la 15 la 30 de minute pentru a instala OS X pe unitatea hard disk externă.

În timp ce OS X se instalează, computerul se va reporni de câteva ori. Rețineți că atunci când se termină cu boot-ul în OS X, aceasta este versiunea care rulează de pe unitatea externă. Pentru a comuta înainte și înapoi între unitatea internă și cea externă, trebuie să reporniți computerul și să îl țineți apăsat OPȚIUNE cheie.

Când faceți asta, ar trebui să vedeți cel puțin patru pictograme. În cazul meu, am cinci deoarece am instalat Windows folosind Boot Camp. Oricum, gri MacBook și Recuperare 10.11.2 icoanele sunt pentru sistemul meu intern X și portocaliu OS X și Recuperare 10.11.3 sunt pentru versiunea instalată pe unitatea externă.

Utilizați tastele săgeți pentru a selecta de la care unitate să bootați și apoi apăsați pur și simplu introduce. Dacă aveți un Mac mai nou și o unitate USB care acceptă USB 3.0, totul ar trebui să funcționeze destul de repede. În ansamblu, este un proces destul de simplu și mi-a luat mai puțin de o oră pentru ca totul să funcționeze. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!