If-Koubou

Cum se utilizează Sparklines în Excel

Cum se utilizează Sparklines în Excel (MS Office Sfaturi)

Aveați vreodată o foaie de lucru de date în Excel și v-ați dorit rapid să vedeți tendința datelor? Poate că ați obținut câteva scoruri de încercare pentru elevii dvs. sau venituri de la compania dvs. în ultimii 5 ani și în loc să creați o diagramă în Excel, care necesită timp și sfârșește prin a consuma o întreagă foaie de lucru, unele mici mini-grafice într-o singură celulă fii mai bun.

Excel 2010, 2013 și 2016 au o caracteristică interesantă numită sparklines, care vă permite să creați mini-diagrame în interiorul unei singure celule Excel. Puteți adăuga scânteie în orice celulă și păstrați-o chiar lângă datele dvs. În acest fel, puteți vizualiza rapid datele pe rând pe rând. Este doar o altă modalitate excelentă de a analiza datele din Excel.

Înainte de a începe, să aruncăm o privire la un exemplu rapid de ceea ce vreau să spun. În datele de mai jos, am venit din zece magazine în ultimele șase trimestre. Folosind scânteiere, pot vedea rapid care sunt magazinele care măresc veniturile și care magazine sunt performante rău.

Evident, trebuie să fii atent când te uiți la date folosind scantei, deoarece poate fi înșelătoare în funcție de ce numere analizezi. De exemplu, dacă vă uitați la Magazin 1, veți vedea că veniturile au variat de la $ 56K la aproximativ 98 $, iar linia de trend se îndreaptă direct spre sus.

Cu toate acestea, dacă te uiți la Magazin 8, linia de trend este foarte asemănătoare, dar venitul a variat de la 38K până la 44KK. Deci scânteile nu vă permit să vedeți datele în termeni absoluți. Graficele create sunt doar relative la datele din rândul respectiv, ceea ce este foarte important pentru a fi înțeles.

În scopuri comparative, am mers înainte și am creat o diagramă normală Excel cu aceleași date și aici puteți vedea clar modul în care fiecare magazin își desfășoară activitatea în raport cu ceilalți.

În această diagramă, Store 8 este destul de mult o linie plată în comparație cu Store 1, care este încă o linie de trend. Deci puteți vedea cum pot fi interpretate aceleași date în moduri diferite, în funcție de modul în care alegeți să le afișați. Graficele grafice vă ajută să vedeți tendințe între mai multe rânduri sau date și linii de scânteie vă permit să vedeți tendințele dintr-un rând de date.

Trebuie să remarcăm că există și o modalitate de ajustare a opțiunilor astfel încât să se poată compara și sparklinele. Voi menționa cum să procedați mai jos.

Creați un Sparkline

Deci, cum facem să creăm o scânteie? În Excel, este foarte ușor să faci. Mai întâi, faceți clic pe celula de lângă punctele de date, apoi faceți clic pe Introduce și apoi alegeți între Linia, Coloană, și Win / Pierdere sub Sparklines.

Alegeți din oricare dintre cele trei opțiuni, în funcție de modul în care doriți să fie afișate datele. Puteți schimba întotdeauna stilul mai târziu, așa că nu vă faceți griji dacă nu sunteți sigur care va funcționa cel mai bine pentru datele dvs. Win / Pierdere tip va avea sens doar pentru datele care au valori pozitive și negative. Ar trebui să apară o fereastră care vă cere să alegeți intervalul de date.

Faceți clic pe butonul mic din partea dreaptă și apoi selectați un rând de date. Odată ce ați selectat intervalul, continuați și faceți din nou clic pe buton.

Acum, faceți clic pe OK, iar diagrama dvs. scânteie sau mică ar trebui să apară în acea singură celulă. Pentru a aplica sparkline la toate celelalte rânduri, apucați marginea din dreapta jos și trageți-o în jos, ca și cum ați fi o celulă cu o formulă în ea.

Personalizarea scântei

Acum, că avem strălucirea noastră, să le personalizăm! În primul rând, puteți crește întotdeauna dimensiunea celulelor astfel încât graficele să fie mai mari. În mod implicit, ele sunt destul de mici și pot fi greu de văzut în mod corespunzător. Acum mergeți mai departe și faceți clic în orice celulă cu un sparkline și apoi faceți clic pe Proiecta fila sub Instrumente Sparkline.

Începând din stânga, puteți edita datele dacă doriți să includeți mai multe coloane sau mai puțin. Sub Tip, puteți schimba tipul de mini-diagramă pe care o doriți. Din nou, câștigul / pierderea este destinat datelor cu numere pozitive și negative. Sub Spectacol, puteți adăuga markere în grafice cum ar fi Punct inalt, Punct scăzut, Puncte negative, Primul & Ultimul Punct și Marcatori (marcator pentru fiecare punct de date).

Sub Stil, puteți schimba stilul graficului. Practic, acest lucru schimbă doar culorile liniei sau coloanelor și vă permite să alegeți culorile pentru marcatori. În partea dreaptă, puteți ajusta individual culorile sparkline și markerele.

Singurul alt aspect important al scânteilor este Axă Opțiuni. Dacă faceți clic pe butonul respectiv, veți vedea câteva opțiuni Valori ale valorii minime a axei verticale și Valori maxime ale axei verticale.

Dacă doriți să faceți scânteile în raport cu toate celelalte rânduri în loc de rândul propriu, alegeți Același lucru pentru toate scânteile sub ambele titluri. Acum, când vă uitați la date, veți vedea că puteți compara diagramele în termeni de valori absolute. De asemenea, am constatat că vizualizarea graficelor în formă de coloană facilitează vizualizarea datelor atunci când se compară toate scânteile.

După cum puteți vedea acum, coloanele din Magazinul 1 sunt mult mai mari decât coloanele pentru Store 8, care au avut o ușoară tendință ascendentă, dar cu o valoare a veniturilor mult mai mică. Coloanele cu albastru deschis sunt puncte slabe și înalte, pentru că am verificat aceste opțiuni.

E vorba de tot ce trebuie să știi despre scântei. Dacă doriți să faceți o foaie de calcul Excel excelentă pentru seful dvs., acesta este modul în care faceți acest lucru. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!