If-Koubou

Cum se utilizează VLOOKUP în Excel

Cum se utilizează VLOOKUP în Excel (MS Office Sfaturi)

Iată un tutorial rapid pentru cei care au nevoie de ajutor VLOOKUP în Excel. VLOOKUP este o funcție foarte utilă pentru a căuta cu ușurință unul sau mai multe coloane în foile de lucru mari pentru a găsi date înrudite. Puteți folosi HLOOKUP pentru a face același lucru pentru unul sau mai mulți rânduri de date. Practic, atunci când utilizați VLOOKUP, întrebați "Iată o valoare, găsiți acea valoare în acest alt set de date și apoi reveniți la mine valoarea unei alte coloane din același set de date".

Deci, ați putea întreba cum poate fi util acest lucru? Ei bine, ia, de exemplu, următoarea foaie de calcul esantion am creat pentru acest tutorial. Foaia de calcul este foarte simpla: o foaie are informatii despre cateva proprietari de masini, cum ar fi numele, id-ul masinii, culoarea si puterea. Cea de-a doua pagină conține id-ul mașinilor și numele propriu-zis al modelului. Elementul de date comun dintre cele două foi este id-ul mașinii.

Acum, dacă aș vrea să afișez numele mașinii pe foaia 1, pot folosi VLOOKUP pentru a căuta fiecare valoare din foaia de proprietari a mașinii, pentru a găsi acea valoare în cea de-a doua foaie și apoi pentru a returna a doua coloană (modelul mașinii) valoarea dorită. Deci cum te descurci cu asta? Ei bine, mai întâi va trebui să introduceți formula în celulă H4. Observați că am introdus deja formula integrală în celulă F4 prin F9. Vom trece prin ceea ce înseamnă fiecare parametru din formula respectivă.

Iată ce arată formula completă:

= VLOOKUP (B4, Foaie2 $ A $ 2:! $ B $ 5,2, FALSE)

Există 5 părți la această funcție:

1. = VLOOKUP - = înseamnă că această celulă va conține o funcție și în cazul nostru că este funcția VLOOKUP pentru a căuta una sau mai multe coloane de date.

2. B4 - Primul argument pentru funcție. Acesta este termenul de căutare real pe care îl dorim să îl căutăm. Cuvântul sau valoarea de căutare este orice este introdus în celula B4.

3. Foaie2 $ A $ 2:! $ B $ de 5 - Gama de celule din Sheet2 pe care vrem să le căutăm pentru a găsi valoarea noastră de căutare în B4. Deoarece gama se află pe Sheet2, trebuie să precedăm intervalul cu numele foii urmate de un !. Dacă datele se află pe aceeași pagină, nu este necesar prefixul. De asemenea, puteți utiliza intervale numite aici dacă doriți.

4. 2 - Acest număr specifică coloana din intervalul definit pentru care doriți să returnați valoarea pentru. Deci, în exemplul nostru, pe Sheet2, dorim să revenim la valoarea Coloanei B sau a numelui mașinii, odată ce se găsește o potrivire în coloana A. Rețineți totuși că poziția coloanei în foaia de lucru Excel nu contează. Deci, dacă mutați datele în coloanele A și B la D și E, să zicem, atât timp cât ați definit intervalul în argumentul 3 ca $ D $ 2: $ E $ de 5, numărul coloanei pentru a reveni ar fi în continuare 2. Este poziția relativă, mai degrabă decât numărul coloanei absolute.

5. Fals - Fals înseamnă că Excel va returna doar o valoare pentru o potrivire exactă. Dacă îl setați la True, Excel va căuta cea mai apropiată potrivire. Dacă este setat la False și Excel nu poate găsi o potrivire exactă, se va întoarce #N / A.

Sperăm că acum puteți vedea cum poate fi util această funcție, mai ales dacă aveți o mulțime de date exportate dintr-o bază de date normalizată. Poate fi o înregistrare principală care are valori stocate în fișierele de căutare sau de referință. Puteți extrage alte date prin "îmbinarea" datelor folosind VLOOKUP.

Un alt lucru pe care l-ați observat este utilizarea lui $ simbol în fața literei și numărului rândului coloanei. Simbolul $ spune Excel că atunci când formula este trasă în jos la alte celule, că referința ar trebui să rămână aceeași. De exemplu, dacă ați copia formulele din celula F4 în H4, eliminați simbolurile $ și apoi trageți formula în H9, veți observa că ultimele 4 valori devin # N / A.

Motivul pentru aceasta este că, atunci când trageți formula în jos, intervalul se modifică în funcție de valoarea pentru acea celulă. Așa cum puteți vedea în imaginea de mai sus, intervalul de căutare pentru celula H7 este Foaie2 A5: B8. Pur și simplu a adăugat 1 la numerele de rând. Pentru a menține intervalul fix, trebuie să adăugați simbolul $ înainte de litera și numărul rândului de coloană.

O notă: dacă doriți să setați ultimul argument la True, trebuie să vă asigurați că datele din intervalul dvs. de căutare (cea de-a doua foaie din exemplul nostru) sunt sortate în ordine crescătoare, altfel nu va funcționa! Orice întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!