If-Koubou

Introduceți un PDF în PowerPoint

Introduceți un PDF în PowerPoint (MS Office Sfaturi)

Lucrați într-o prezentare PowerPoint și trebuie să inserați un document PDF într-un diapozitiv? Ei bine, pare destul de ușor de făcut? Doar faceți clic pe Introduce meniu, alegeți Obiect și alegeți fișierul PDF! Din păcate, am aflat că nu este atât de simplu, mai ales dacă aveți de-a face cu un document PDF care are mai mult de o pagină.

În acest articol, vă voi arăta cum să obțineți documentul PDF într-o prezentare PowerPoint și va explica, de asemenea, toate capcanele asociate procesului. Înainte de a începe, să înțelegem ce se înțelege atunci când spunem "inserați PDF în PowerPoint". În primul rând, puteți introduce numai prima pagină a oricărui document PDF, deci dacă aveți mai multe pagini, trebuie să împărțiți fișierul în mai multe fișiere PDF, pe care le explic mai jos în secțiunea "Split PDF File".

În al doilea rând, trebuie să aveți un fel de aplicație pentru cititoare PDF instalată pe sistemul dvs. sau nimic nu va funcționa. Dacă încercați să inserați un fișier PDF fără nici un cititor PDF în sistemul dvs., veți primi doar o pictogramă "obiect" în diapozitivul dvs. cu care nu puteți face nimic. Deci, asigurați-vă că ați instalat un cititor PDF, cum ar fi Adobe Reader, înainte de a încerca ceva de mai jos. Am folosit Adobe Reader, dar totul ar trebui să funcționeze chiar dacă utilizați un cititor PDF diferit.

După aceea, există în principiu trei moduri în care putem să introducem în PowerPoint:

1. Introduceți PDF-ul ca obiect și afișați întreaga primă pagină a diapozitivului

2. Introduceți PDF-ul ca obiect sau pictogramă și atașați o acțiune care va deschide fișierul PDF într-un cititor PDF

3. Faceți o captură de ecran a fișierului PDF și introduceți-o ca imagine

Introduceți PDF ca obiect

Dacă doriți să afișați direct PDF-ul în prezentarea dvs. PowerPoint direct, îl puteți insera ca obiect. Pentru aceasta, faceți clic pe Introduce și apoi faceți clic pe Obiect.

Faceți clic pe Creați din fișier apoi faceți clic pe Naviga. Alegeți fișierul PDF și apoi faceți clic pe O.K. Nu verificați niciunul dintre cutii.

Dacă totul merge bine, ar trebui să vedeți prima pagină a fișierului PDF afișat pe diapozitiv, după cum se arată mai jos.

În acest moment, dacă ați juca prezentarea de diapozitive, acesta va afișa doar prima pagină și apoi va trece la următorul diapozitiv. Dacă asta e tot ce vrei, atunci ești stabilit. Dacă doriți să inserați mai multe pagini din fișierul PDF, săriți în jos și citiți secțiunea privind împărțirea fișierului PDF în mai multe fișiere. Odată ce ați făcut acest lucru, ați repeta aceeași procedură de mai sus pentru fiecare pagină.

Introduceți PDF și atașați acțiunea

Dacă nu doriți să împărțiți fișierul PDF într-o grămadă de fișiere, alternativa este să arătați pur și simplu prima pagină și apoi să deschideți fișierul PDF în aplicația PDF cititor implicită atunci când prezentatorul dă clic pe el. Acest lucru necesită deschiderea unei aplicații externe, dar dacă nu vă deranjează acest lucru, este o soluție mai ușoară.

Dacă bifați Legătură caseta de lângă Naviga pe butonul " Inserați obiectul (captura de ecran de mai sus), ar trebui să facă obiectul PDF clic automat, dar acest lucru nu a funcționat în sistemul meu. Ar putea fi o problemă cu versiunea Adobe Reader pe care am instalat-o (XI) și dacă aveți aceeași problemă, atunci puteți încerca să atașați o acțiune.

Există câteva moduri în care puteți atașa o acțiune la documentul PDF introdus. În PowerPoint, faceți clic pe obiectul de fișier PDF de pe diapozitiv și apoi faceți clic peIntroduce și apoi faceți clic peAcțiune.

Setări de acțiune va apărea și aici doriți să selectați Obiect acțiune și apoi alegeți Deschis din meniul drop down. În sistemul meu, singura opțiune a fost Deschisă, dar s-ar putea să vezi alte opțiuni cum ar fi Editați | × sau Activați conținutul. Asigurați-vă că le încercați pe toate dacă unul dintre ele nu funcționează.

Dacă rulați prezentarea prezentată acum, ar trebui să puteți face clic pe fișierul PDF din diapozitiv și ar trebui să deschideți fișierul PDF. Spun "ar trebui", pentru că acest lucru nu a funcționat în sistemul meu care rulează Windows 7 și Office 2010. În schimb, prima pagină a fișierului PDF tocmai a scăzut într-o cutie mică și nimic nu sa deschis.

Din nou, acest lucru se datorează versiunii Adobe instalate pe sistemul meu, dar nu am reușit să găsesc nici un fel de remediere. Sperăm că nu se va întâmpla în sistemul dvs. În caz contrar, nu vă faceți griji, deoarece există un alt mod prin care putem obține PowerPoint pentru a deschide fișierul PDF.

Această procedură este un pic mai complicată, dar în cele din urmă a lucrat pentru mine. Practic, vom alege Rulați un program în Setări de acțiune dialog în loc de Obiect Acțiune după cum se arată mai sus.

Chiar dacă aceasta este o metodă mai complicată, este de fapt mai bună pentru că puteți specifica pagina exactă care trebuie deschisă în aplicația PDF cititor. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să găsim calea către fișierul executabil PDF Reader. Pentru a face acest lucru, găsiți desktopul, bara de activități sau comanda rapidă din meniul Start la program, faceți clic dreapta pe el și alegeți Proprietăți.

Copiați întreaga cale listată în Ţintă după cum se arată mai jos. Veți dori să deschideți Notepad și să îl utilizați pentru a construi întreaga comandă pe care o vom lipi în final în PowerPoint. Asigurați-vă că păstrați ghilimelele.

Notele dvs. Notepad cu comanda ar trebui să arate astfel:

Acum, copiați următorul fragment de text și inserați-l după citatul de încheiere cu un spațiu suplimentar între ele:

/ A "pagina = 2 = OpenActions"

Din nou, asigurați-vă că păstrați ghilimelele. page = vă permite să specificați pagina pe care doriți să o deschideți în documentul PDF. Iată starea curentă a fișierului Notepad:

În cele din urmă, avem nevoie de calea spre fișierul PDF real pe care doriți să îl deschideți. Accesați Explorer și navigați la locația fișierului PDF. Apoi faceți clic pe bara de adrese și copiați calea.

Adăugați o citare și apoi inserați calea în fișierul Notepad. Adăugați un slash înainte și apoi introduceți numele fișierului PDF împreună cu fișierul .pdf la sfârșit. În final, adăugați un citat de închidere la sfârșitul căii. Ar trebui să arate așa:

"C: \ Program Files (x86) \ Adobe \ Reader 11.0 \ Reader \ AcroRd32.exe" / A "pagina = 2 = OpenActions" C: \ Users \ Aseem Kishore \ Desktop \ 02_ObjectiveC.pdf "

Acum copiați întregul fragment de text și mergeți la Setări de acțiune din nou pentru obiectul PDF, selectați Rulați un program și lipiți tot textul în cutie.

Faceți clic pe OK și apoi executați prezentarea de diapozitive. Acum ar trebui să puteți face clic pe obiect și va deschide Adobe Reader pe pagina pe care ați specificat-o în comanda pe care am creat-o. Puteți adăuga aceste acțiuni la orice obiect, adică casete de text, imagini etc., și, prin urmare, creați un link separat pentru fiecare pagină din PDF fără a fi nevoie să împărțiți fișierul PDF în sus.

Introduceți decuparea ecranului

Dacă nu trebuie să inserați o mulțime de conținut din documentul PDF în PowerPoint, atunci puteți pur și simplu să scoateți câteva decupaje din ecranul PDF și să le inserați. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Insert (Inserare) și apoi selectați screenshot. În meniul derulant, veți observa că vă va arăta Disponibil Windows și un link pentru Decupare ecran.

Dacă aveți documentul PDF deschis deja la pagina de care aveți nevoie, faceți clic pe micile miniaturi și va introduce o captură de ecran a întregii ferestre de cititoare PDF. Singurul motiv pentru care este posibil să nu doriți să utilizați această funcție este faptul că include totul, inclusiv bara de titlu a programului etc. Dacă doriți doar o porțiune din pagina PDF, faceți clic pe Decupare ecran iar PowerPoint va minimiza și va permite ca cursorul să devină o cruce.

Apoi puteți selecta regiunea de pe ecran și va pur și simplu introduce imaginea în diapozitiv. Aceasta este o procedură foarte simplă, dar merită menționată pentru cei care trebuie să includă doar câteva secțiuni mici ale unui document PDF în prezentările lor PowerPoint. De asemenea, puteți doar să transformați paginile PDF în imagini și apoi să inserați fiecare imagine în prezentare.

Split PDF File

Pentru cei care doriți să includeți fiecare pagină ca document PDF în diapozitivele dvs., va trebui mai întâi să împărțiți documentul PDF cu mai multe pagini în fișiere PDF cu o singură pagină.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să utilizați instrumente gratuite care sunt disponibile online. Iată câteva instrumente online pe care le-am testat și verificat pentru divizarea fișierelor PDF:

http://www.splitpdf.com/

https://sejda.com/split-pdf

http://smallpdf.com/split-pdf

Primele două doar extrage fiecare pagină într-un fișier PDF separat și apoi zip totul împreună pentru a vă descărca. Este foarte rapid și gratuit!

Sperăm că ați reușit să obțineți fișierul PDF afișat corespunzător în PowerPoint utilizând metodele de mai sus. Dacă aveți probleme, nu ezitați să postați un comentariu și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!