If-Koubou

10 Sfaturi pentru securitatea telefonului inteligent

10 Sfaturi pentru securitatea telefonului inteligent (Smartphone-uri)

Probabil că ați citit multe despre hackeri și cum să vă protejați calculatorul, dar din anumite motive, majoritatea oamenilor nu-i pasă prea mult de securitatea smartphone-urilor. Poate că nu este ca un hard disk tradițional în care stocați toate documentele, imaginile, videoclipurile etc. dar utilizatorii smartphone de astăzi hiperactive stochează o mulțime de informații destul de sensibile și că alții, precum hackerii, navigarea pe Internet la Starbucks.

Din fericire, securitatea smartphone-urilor câștigă tracțiune și există foarte puține lucruri pe care le puteți face pentru a împiedica hacking-ul dispozitivului smartphone. De fapt, multe măsuri pe care le luați pentru a vă proteja computerul pot fi folosite și pentru a vă proteja telefonul smartphone. Dacă aveți oricare dintre propriile sfaturi pentru a vă asigura telefonul smartphone, anunțați-ne în comentarii.

1. Utilizați codurile de trecere peste tot

Indiferent dacă aveți un telefon Android sau un iPhone, puteți împiedica accesul la dispozitiv prin adăugarea unui parolă sau a unui model de blocare pe Android. Această măsură de securitate simplă poate împiedica vizualizarea informațiilor sensibile de către alții. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o mulțime de aplicații instalate unde datele personale sunt stocate ca aplicații financiare (monetărie, aplicații bancare etc.), aplicații de jurnal (DayOne), aplicații note (Evernote) etc. Pe unele dintre aceste aplicații, și DayOne, puteți adăuga un cod de trecere special pentru acea aplicație, pe care o fac mereu în plus față de parola de acces pentru a proteja ecranul de pornire.

Codul de acces pentru ecranul de pornire este important deoarece o mulțime de aplicații de e-mail (Mail on iPhone și Gmail pe Android) nu au nici măcar o opțiune de codificare a e-mailului. E-mailurile pot conține o mulțime de informații private și, deoarece majoritatea oamenilor merg la petreceri și își lasă telefoanele pe mese și contoare, este foarte ușor ca cineva să vă uite în jurul lucrurilor.

2. Protejați contul dvs. iCloud și Google

Cel de-al doilea lucru pe care majoritatea oamenilor nu-l dau seama este că dacă cineva poate intra în contul dvs. iCloud sau Google, acesta poate avea acces la o mulțime de date pe care le puteți crea și edita de pe telefonul smartphone. În aceste vremuri, este necesar un neajuns pentru a permite verificarea în doi pași în ambele conturi. Am scris despre cum să vă securiz contul Google și cum să configurați în mod corespunzător opțiunile de backup și recuperare pentru verificarea în doi pași.

Este destul de ridicol, dar ID-ul dvs. Apple controlează, în principiu, accesul la fiecare serviciu Apple care există în prezent din iTunes în iCloud, FaceTime, iMessage, etc. Dacă cineva poate accesa ID-ul dvs. Apple, acestea pot provoca dezastru asupra vieții Apple, inclusiv ștergerea iPhone, iPad și Mac de la distanță. Este cam aceeași problemă cu Google. Contul dvs. Google vă logizează de fapt în toate serviciile Google de la YouTube la Gmail către Google Play până la Google Maps în Google Calendar în Picasa la Google+ etc etc.

3. Evitați jailbreaking sau rădăcina dvs. Smartphone

Dacă știți cu adevărat ce faceți și faceți jailbreak sau răsfoiți telefonul pentru distracție și bucurie, atunci bine pentru dvs. Dacă vrei să o faci pentru că ai auzit despre asta în știri și vrei să fii "liber" de constrângeri și restricții, atunci ar trebui să eviți procesul în totalitate. În primul rând, vă poate afecta telefonul și vă poate provoca mai multă durere decât fericirea. În al doilea rând, nu veți putea actualiza telefonul cu cele mai recente actualizări ale sistemului de operare, deoarece acesta se află într-un mod neacceptat.

Da, puteți instala unele aplicații și puteți personaliza setările pe care altfel nu le-ați putea face, dar asta înseamnă că descărcați și aplicații care pot conține programe rău intenționate. Aveți deja această problemă pe Android, deoarece nu sunt la fel de restrictive ca Apple pentru ceea ce se întâmplă în magazinul de aplicații. Ceea ce ne aduce la punctul următor.

4. Fii atent cu aplicațiile pe care le instalezi

Acest lucru este deosebit de important pe dispozitive Android. Google a eliminat recent 50 000 de aplicații suspectate de a fi malware. Nu va exista lipsă de aplicații care să conțină programe malware, viruși sau alte programe sparte pentru a vă fura datele sau pentru a vă deteriora telefonul. Magazinul de aplicații Apple are și această problemă, însă într-o măsură mult mai mică. Apple vetuează fiecare aplicație înainte de a fi afișată în magazin și în mod obișnuit merge înlăturarea aplicațiilor din magazin care sunt considerate a încălca politicile magazinului.

Consultați acest articol care vorbește despre cum au fost infectate mai mult de 32 de milioane de dispozitive Android cu programe malware în 2012 și despre 95% dintre programele malware vizate de dispozitive Android. Este bine dacă urăști Apple, dar faptul că dacă deții un dispozitiv Android, trebuie să fii foarte atent la descărcarea aplicațiilor. Verificați recenziile, verificați dacă au un site web, efectuați o căutare pe Google cu numele aplicației etc.

5. Utilizați o aplicație în locul browserului

Dacă faceți bancare pe telefonul dvs. sau pe tranzacțiile de stoc sau pe orice altceva care transmite informații sensibile între telefon și Internet, este mai bine să utilizați o aplicație oficială pentru acel site sau companie, decât să deschideți browserul de pe telefon.

De exemplu, Chase, Bank of America, Vanguard, ScottTrade, Mint și multe alte instituții financiare mari au propriile aplicații pentru iOS și Android. Conexiunile securizate sunt acceptate și pe browserele smartphone-urilor, însă veți fi puțin mai sigură dacă primiți o aplicație oficială care poate avea caracteristici de securitate suplimentare.

6. Control ce poate accesa o aplicație

Probabil că ați văzut următorul mesaj de pe iPhone de câteva sute de ori:

Există tot felul de mesaje "AppName Would Like to Access Your Data". Datele pot fi fotografii, locație, contacte, etc, etc. Fiți atenți și nu faceți clic pe OK tot timpul. Dacă faceți clic pe ceva tot timpul, este mai bine să alegeți Nu permiteți și dacă într-adevăr nu puteți utiliza aplicația mai târziu, puteți să vă întoarceți manual și să o modificați pentru a permite accesul.Cele mai multe dintre acestea sunt solicitări foarte legitime și nu vor cauza nici un rău, dar este mai bine să fii în siguranță.

Pe Android, este din nou mai rău pentru că unele aplicații vor cere permisiuni pentru tot, chiar dacă nu au nevoie de ele. Puteți citi această postare Lifehacker despre cum să vă protejați de aplicațiile Android care solicită prea multe permisiuni. Există, de asemenea, mult mai multe permisiuni pe Android decât pe iOS, deci din nou trebuie să fii mai atent dacă ești utilizator Android.

7. Păstrați datele copiate

Nu este doar o idee bună să țineți telefonul smartphone susținut în cazul în care îl aruncați în toaletă, dar și dacă este furat și trebuie să îl ștergeți de la distanță. Utilizatorii Apple pot instala aplicația Find my iPhone, care vă va permite să blocați de la distanță un telefon și să îl ștergeți de la distanță dacă știți că a fost furat.

Dacă nu aveți datele dvs. de rezervă, veți pierde totul dacă este furat. Dacă faceți o copie de rezervă la nivel local sau în nor, veți putea să ștergeți telefonul și să reintroduceți toate datele pe telefonul nou. Puteți fie să vă sincronizați telefonul smartphone cu computerul utilizând iTunes, fie să îl puteți copia înapoi prin cloud prin iCloud.

Pe Android, există un instrument de backup încorporat, dar nu are copii de rezervă pe telefon, cum ar fi iOS-ul. În schimb, va trebui să vă bazați pe aplicații terță parte din magazinul Google Play pentru a vă proteja complet telefonul. Rețineți că Android are, de asemenea, o funcție de ștergere de la distanță, dar trebuie să configurați mai întâi instalarea anumitor aplicații.

8. Raportați telefonul tău furat

În ultimele câteva luni, a fost creată o bază de date telefonică furată, care este distribuită între operatorii de telefonie mobilă principali. Puteți să vă raportați telefonul furat și acest lucru va împiedica orice persoană să se conecteze la transportator și să utilizeze date sau minute. În cazul în care încearcă să-l șterge, înlocuiți SIM-ul etc, tot nu le va permite să activeze pe niciunul dintre transportatori din cauza numărului de serie. Puteți vizita următoarele pagini pentru a raporta telefonul smartphone furat și pentru a împiedica hoțul să se conecteze la orice operator de telefonie mobilă:

AT & T, Verizon, Sprint, T-Mobile

9. Actualizați sistemul de operare

La fel cum trebuie să instalați în mod constant actualizări de securitate Microsoft pentru PC, este o idee bună să instalați cele mai recente actualizări pentru telefonul smartphone. Puteți aștepta câteva zile și vă asigurați că nu există probleme majore cu actualizarea, cum ar fi degradarea duratei de viață a bateriei, etc, dar dacă nu apar nimic, actualizați telefonul.

Pe lângă actualizarea sistemului de operare, este de asemenea o idee bună să actualizați aplicațiile instalate pe telefon. Este uimitor câte smartphone-uri am întâlnit acolo unde sunt 10, 20, 30+ aplicații care au actualizări din care nici unul nu a fost instalat. Aceste actualizări pot include funcții noi, dar multe dintre acestea sunt soluții de remediere a erorilor, actualizări de performanță și remedierile de securitate.

10. Wireless și Bluetooth

Când nu sunteți acasă, cel mai bine este să încercați să dezactivați wireless și Bluetooth cu totul și să utilizați conexiunea 3G sau 4G dacă puteți. În momentul în care vă conectați la o rețea wireless fără încredere, sunteți deschis pentru hackeri care scanează victimele prin rețea. Chiar dacă nu sunteți bancar sau nu faceți altceva care implică date sensibile, un hacker poate încă să încerce să se conecteze la telefonul dvs. smartphone și să fure date etc.

Când vine vorba de Bluetooth, hacking-ul este mai puțin obișnuit, dar câștigă popularitate pe măsură ce oamenii încep să folosească tehnologia mai mult decât doar căștile. Acum aveți ceasuri conectate la telefon prin bluetooth și benzi de fitness și o mulțime de alte gadget-uri. Dacă Bluetooth este activat și descoperit, acesta oferă hackerilor un alt mod de a vedea eventual datele care sunt transmise între dispozitivul Bluetooth și telefonul dvs.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta în situația nefericită în care vă pierdeți sau furați telefonul. Am avut personal să șterg un iPhone pentru că l-am pierdut și mai târziu am realizat că cineva folosea aplicațiile și conexiunea de date. Acest lucru nu se va întâmpla din nou, chiar dacă telefonul meu este pierdut sau furat, pentru că am asigurat că este cât mai protejat cu putință. Dacă aveți alte sfaturi pentru a vă asigura telefonul smartphone, anunțați-ne în comentarii. Bucurați-vă!