If-Koubou

Generați un cod de verificare pentru autentificarea Apple cu doi factori

Generați un cod de verificare pentru autentificarea Apple cu doi factori (Smartphone-uri)

Recent am scris o postare despre cum să activezi noua caracteristică de autentificare cu două factori a Apple pentru un cont iCloud, ceea ce va face contul mult mai sigur. În plus, chiar dacă ați activat verificarea în doi pași, autentificarea cu doi factori este și mai sigură.

În mod normal, când vă conectați la iCloud pe un dispozitiv nou, cum ar fi iPhone sau iPad, va apărea un mesaj pe dispozitivele dvs. de încredere, care vă întreabă dacă doriți să permiteți autentificarea. Dacă acordați acces, veți primi un cod de verificare care trebuie introdus pe noul dispozitiv.

Toate acestea funcționează excelent atunci când obțineți automat codul de verificare, dar uneori trebuie să generați singur codul. Am aflat asta singură când încercam să mă înregistrez în contul iTunes Store de la cea de-a treia generație a Apple TV.

În loc să îmi dau un dialog în care să introduc separat codul de verificare, mi-a cerut să introduc parola, urmată de codul de verificare. Din păcate, nu am văzut niciun pop-up de mesaje pe nici unul dintre dispozitivele mele de încredere.

Apoi am aflat că trebuia să generez manual codul de la unul dintre dispozitivele mele de încredere. În acest post, vă vom arăta cum să generați un cod de verificare utilizând iOS. În mod evident, dispozitivul trebuie să fie conectat în același cont iCloud pe care încercați să îl faceți în altă parte.

Generați codul de verificare în iOS

Ca și în cazul setărilor ce pot fi modificate în iOS, trebuie să deschideți Setări mai întâi. Derulați puțin până când vedeți icloud și apăsați pe asta.

În partea de sus, veți vedea numele dvs. împreună cu alte detalii iCloud, cum ar fi membrii familiei, utilizarea spațiului de stocare etc. Vrei să atingi numele tău.

În acest moment, va trebui să introduceți parola iCloud pentru a continua. În ecranul următor, aveți doar câteva opțiuni cum ar fi vizualizarea informațiilor de contact, a dispozitivelor și a metodelor de plată. Vrem să atingem Parola și securitate.

În cele din urmă, ajungem pe ecranul unde putem genera codul! Personal, cred că această caracteristică ar trebui să fie într-o locație mai evidentă, astfel încât să fie mai ușor de găsit pentru utilizatori.

Apăsați pe Obțineți codul de verificare va aduce instantaneu un cod de șase cifre pe care îl puteți scrie pe dispozitivul Apple pe care încercați să vă conectați.

Acum, în conformitate cu site-ul Apple, nu va trebui să reintroduceți acest cod de verificare pe dispozitivul respectiv decât dacă vă deconectați, ștergeți dispozitivul sau modificați parola. Până în prezent, nu am mai trebuit să introduc codul după o lună cu două factori pornit.

Dacă vă conectați de pe site prin intermediul iCloud.com, va trebui să verificați Încredere în acest browser astfel încât să nu mai trebuiți să introduceți codul înainte de a vă conecta acolo.

Din nou, probabil că nu va trebui să utilizați această caracteristică decât dacă aveți dispozitive Apple care rulează software mai vechi. Cel mai bine este să păstrați la zi toate dispozitivele Apple, astfel încât toate acestea să beneficieze de cele mai recente funcții de securitate. Dacă aveți o întrebare, postați un comentariu. Bucurați-vă!