If-Koubou

Cum să activați autentificarea cu doi factori pentru iCloud pe iOS

Cum să activați autentificarea cu doi factori pentru iCloud pe iOS (Smartphone-uri)

Cu cea mai recentă versiune de iOS, Apple a activat o nouă funcție denumită Two Factor Authentication. Aceștia anterior au activat o caracteristică numită Verificare în doi pași, dar nu este la fel de robustă sau de sigură ca noua metodă de autentificare.

Pentru a utiliza autentificarea cu două factori mai puternice cu contul dvs. iCloud, trebuie mai întâi să dezactivați verificarea în două etape. În acest articol, vă voi parcurge întregul proces pas cu pas, pentru a vă asigura că numai utilizatorii de încredere pot accesa contul dvs.

După ce activați autentificarea cu două factori pentru contul dvs. iCloud, orice dispozitiv care încearcă să se conecteze la cont va trebui să fie aprobat de un alt dispozitiv de încredere. Odată aprobat, dispozitivul de încredere va primi, de asemenea, un cod care trebuie introdus pe dispozitivul care se conectează. Ceea ce este răcoros este că dispozitivul de încredere va putea, de asemenea, să vadă o hartă a locației în care încercarea de conectare provine.

Dezactivați verificarea în doi pași

În primul rând, dacă aveți activată verificarea în doi pași, va trebui să o dezactivați. Dacă nu aveți opțiunea activată, puteți trece peste acest pas. Pentru a începe, accesați appleid.apple.com și conectați-vă cu ID-ul Apple pe care îl utilizați pentru iCloud.

După ce v-ați conectat, continuați și faceți clic pe Editați | × butonul care este situat în partea dreaptă a butonului Securitate secțiune.

Derulați în jos până jos și veți vedea un link numit Dezactivați verificarea în doi pași. Când faceți clic pe aceasta, vi se va cere să confirmați că doriți să faceți acest lucru și apoi veți primi un alt dialog în care trebuie să alegeți trei întrebări de securitate.

Odată ce ați ales întrebările, faceți clic pe Continua și vi se va cere să vă verificați ziua de naștere. Clic Continua din nou și vi se va cere să introduceți o adresă de e-mail de salvare. Trebuie să fie ceva diferit de adresa dvs. de e-mail Apple ID.

În cele din urmă, veți primi un mesaj care să ateste că verificarea în doi pași a fost oprită. În acest moment, puteți continua și vă puteți deconecta de pe site.

Activați autentificarea cu doi factori

Acum hai să mergem mai departe și să activați autentificarea cu doi factori. Pentru a face acest lucru, trebuie să mergem la un iPhone sau iPad care este deja actualizat cu cea mai recentă versiune de iOS. Dacă dispozitivul nu este deja conectat la contul dvs. iCloud, veți primi un nou mesaj care vă întreabă dacă doriți să activați această caracteristică atunci când încercați să vă conectați.

Dacă dispozitivul dvs. este deja conectat la iCloud, apăsați pe Setări, icloud și apoi atingeți numele dvs. chiar în partea de sus.

În ecranul următor, apăsați pe Parola și Securitate.

Din nou, derulați până la capăt și atingeți Configurați autentificarea în doi factori legătură.

Următorul ecran vă va afișa prezentarea de autentificare cu doi factori, care este prima imagine de mai sus în această secțiune. Atingeți Continua apoi introduceți numărul de telefon pe care doriți să îl utilizați ca dispozitiv de încredere. Codul și aprobarea vor trebui să vină de la numărul pe care îl introduceți aici.

După ce ați verificat numărul de telefon, este posibil sau nu să fie necesar să introduceți răspunsurile la întrebările de securitate din contul dvs. Pe unul dintre ID-urile mele Apple, a trebuit să răspund la toate cele trei întrebări de securitate, dar când am stabilit doi factori pentru un alt ID Apple, nu am fost nevoit să răspund la întrebările de securitate.

Ar trebui să vedeți acum în partea de jos că doi factor este Pe. În acest moment, puteți adăuga un alt număr de telefon de încredere, dacă doriți. Acum, că doi factori sunt setați, încercați să vă conectați la iCloud pe un alt dispozitiv și vi se va cere să introduceți codul de verificare trimis către dispozitivele de încredere.

Pe dispozitivul de încredere, va apărea un mesaj care arată o hartă a locului în care a fost solicitat conectarea și opțiunile pentru Permite sau Nu permiteți.

Dacă atingeți Nu permiteți, persoana nu va avea dreptul să se înscrie în cont. Dacă atingeți Permite, veți primi un popup cu codul de verificare din șase cifre, care trebuie introdus pe celălalt telefon, astfel încât să se poată conecta.

După cum puteți vedea, este mult mai sigur decât să activați verificarea în doi pași. Singurul dezavantaj este că poate fi puțin incomod, mai ales dacă aveți mai mulți membri ai familiei care se conectează în același cont iCloud. Cu toate acestea, odată ce configurarea inițială a fost terminată și toată lumea este verificată, nu va veni atât de des.

De asemenea, când mergeți să vă conectați la iCloud.com, va trebui să obțineți aprobarea înainte de a încărca ceva. Anterior, dacă ați activat verificarea în doi pași, ați putut să vă conectați și să utilizați aplicația Găsiți iPhone-ul meu, în timp ce orice altceva a fost dezactivat până când ați confirmat identitatea.

Acum, cu două factori, nici măcar nu veți putea vedea aplicația Găsiți iPhone-ul meu până când nu veți fi verificat utilizând un dispozitiv de încredere. Acest lucru este mai sigur, dar din nou, mai puțin convenabil. Puteți alege să aveți încredere în browser, astfel încât să nu vi se ceară să introduceți codul de fiecare dată când vă conectați, dar apoi trebuie să vă asigurați că vă deconectați, în caz contrar cineva ar putea să vină și să stea pe computer și să meargă la iCloud .com și veți fi în continuare conectat (ă).

În general, autentificarea cu două factori face mai bine să vă protejeze contul de acces neautorizat și este un pas minunat pentru cei care vor să-și asigure confidențialitatea digitală. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!