If-Koubou

Cum să ștergeți automat fișiere în Windows

Cum să ștergeți automat fișiere în Windows (Recenzii software)

Anterior am scris despre un program numit DropIt care se mută automat sau copiază fișierele pentru tine atunci când apar fișiere noi în interiorul unui dosar. Acest lucru poate fi util, de exemplu, dacă aveți spațiu limitat pe un hard disk local și doriți să mutați toate descărcările de pe un dispozitiv de stocare extern.

Dacă doriți să ștergeți automat fișiere, există două moduri în care puteți să faceți acest lucru în Windows. Prima metodă implică descărcarea unei aplicații freeware numită AutoDelete care vă permite să configurați o programare pentru ștergerea fișierelor într-un anumit dosar. Am scris deja două ghiduri detaliate cu privire la utilizarea programului (aici și aici), așa că verificați-le dacă preferați un program freeware pentru a vă face treaba.

A doua metodă de ștergere a fișierelor este de a crea un fișier batch și apoi de a programa acel fișier batch pentru a rula. Puteți face toate acestea fără a instala orice software terță parte. În acest articol, vă voi îndruma prin pașii pentru crearea unui fișier batch și apoi utilizând Task Scheduler pentru ca scriptul să fie rulat în mod repetat.

Pasul 1 - Creați un fișier lot

Dacă creați un fișier batch sună puțin înfricoșător sau prea tehnic, nu vă faceți griji pentru că nu trebuie să știți ce înseamnă asta. Voi explica ce trebuie să copiați și să lipiți, unde și ce opțiuni puteți schimba. Mai întâi, deschideți Notepad și copiați și inserați următoarea linie de text:

forfiles -p "C: \ Test" -s -m *. * / D -5 / C "cmd / c del @path"

Linia de mai sus nu are nici un sens, ceea ce este perfect, așa cum o voi explica mai jos. În principiu, îi spune Windows să ștergă toate fișierele din folderul C: \ Test și subdosajele care sunt mai vechi de 5 zile. Iată cum ar trebui să arate fișierul Notepad.

Înainte de a intra în mai multe detalii despre comandă, hai să salvăm fișierul și să-i dăm un test. Mai întâi, creați un dosar pe computer numit Test la rădăcina unității C. Apoi, faceți clic pe Fişier - Salvați și salvați fișierul ca fișier batch. Pentru aceasta, introduceți un nume urmat de .bat și apoi schimbați Salvați ca tip dropdown la Toate filele.

Rețineți că puteți salva fișierul în orice locație de pe hard disk pe care o doriți, nu contează. Acum creați niște fișiere în format Test și apoi faceți dublu clic pe Delete.bat fișier pentru al rula. Orice a fost șters? Probabil ca nu!

Motivul pentru care nimic nu a fost șters este pentru că are comanda / D-5, ceea ce înseamnă fișiere care sunt de 5 zile sau mai mult. Pentru a șterge orice fișier, indiferent de momentul în care a fost creat, puteți fie să schimbați -5 la -0 sau puteți elimina / D-5 parte cu totul. Acum, dacă îl executați, toate fișierele vor fi șterse.

Pentru a particulariza comanda, primul lucru pe care îl puteți face este să schimbați directorul în altul decât C: \ Test. Este la fel de simplu ca și copierea căii din Windows Explorer pentru directorul pe care îl doriți și inserarea acesteia în comanda din Notepad.

Înainte este -s parametru pe care îl vedeți după calea directorului. Aceasta indică faptul că comanda ar trebui să examineze și toate subdosajele. Dacă nu doriți să ștergeți fișierele din subfoldere, mergeți mai departe și eliminați parametrul -s.

Următorul este -m urmat de *.*, ceea ce înseamnă că comanda ar trebui să evalueze fișiere de orice fel. Dacă doriți doar să ștergeți un anumit tip de fișier într-un dosar, cum ar fi fișiere PDF sau imagini JPG, schimbați-le *.* la * .pdf sau * .jpeg și va elimina numai acele fișiere.

/ D-X o parte despre care am vorbit deja în ceea ce privește cât de vechi trebuie să fie fișierele pentru a putea fi șterse. Puteți să o păstrați cu o valoare mai mare de 1, să o setați la 0 sau să o eliminați cu totul. Asta e tot ce trebuie să știm despre comandă.

Există câteva lucruri de remarcat despre rularea acestei comenzi. În primul rând, atunci când fișierele sunt șterse, acestea nu merg la Coșul de reciclare, ci sunt șterse definitiv, deci trebuie să fiți atenți când îl utilizați. În al doilea rând, comanda șterge doar fișiere, nu dosare.

Deoarece acesta este un fișier batch, puteți adăuga, de asemenea, versiuni multiple ale acestei comenzi în același fișier. De exemplu, aici creez un fișier batch care va șterge toate fișierele DOCX mai vechi de 180 de zile, toate fișierele PDF mai vechi de 60 de zile și toate fișierele TXT, indiferent cât de vechi sunt fișierele.

Pasul 2 - Planificați fișierul lot

Acum, că ați creat și salvat fișierul dvs. batch, să mergem mai departe și să îl programați să funcționeze în mod repetat. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschidem programul Task Scheduler.

Din fericire, am scris deja un articol despre cum să programați un fișier lot, deschideți astfel pagina pentru a începe. Derulați în jos până la Programați fișierul lot pe pornirea PC-ului secțiune și urmați.

Singurul lucru pe care trebuie să-l schimbați este declanșatorul. Puteți alege de la Zilnic, Săptămânal, Lunar, Când pornește computerul, Când mă loghez sau Când este înregistrat un anumit eveniment.

Când alegeți ceva asemănător Săptămânal sau Lunar și faceți clic pe Următor →, veți primi un nou ecran unde puteți configura timpul exact și zilele în care doriți ca scriptul să ruleze.

Sperăm că aceasta este o soluție bună pentru cei mai mulți oameni care au nevoie să efectueze niște sarcini automate simple pentru ștergerea fișierelor de pe PC-urile lor. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!