If-Koubou

Cum se repară accesul este refuzat, fișierul poate fi folosit sau partajarea erorilor de încălcare în Windows

Cum se repară accesul este refuzat, fișierul poate fi folosit sau partajarea erorilor de încălcare în Windows (Recenzii software)

Încercați vreodată ștergeți un fișier și obțineți o eroare de acces refuzată? Sau poate că încercați să copiați sau să mutați un fișier sau un dosar și veți primi un mesaj care să indice fișierul sursă poate fi utilizat? Acest tip de eroare poate apărea din mai multe motive: nu aveți dreptul de proprietate asupra fișierului sau a dosarului și, prin urmare, nu puteți efectua nicio acțiune asupra acestuia sau dacă sistemul de operare sau alt program îl utilizează în prezent.

De obicei, puteți afla care situație sunteți implicată, analizând exact ce încercați să faceți. Dacă obțineți Accesul este interzis sau În prezent nu aveți permisiunea de a accesa acest mesaj de folder, atunci probabil că te uiți la o problemă de permisiuni. Dacă nu sunteți administrator pe computer, probabil că nu veți putea remedia această problemă, deci mai întâi asigurați-vă că puteți obține acces la un cont de admin.

Accesul este refuzat Eroare

Această eroare specială este în mod normal cauzată de permisiunile NTFS, dar poate fi cauzată și de alte probleme cum ar fi un profil de utilizator corupt, criptarea în fișier sau dacă fișierul este în uz. Vom vorbi despre erorile de utilizare a fișierelor în secțiunea următoare.

Pentru a avea acces la fișier sau la un dosar, va trebui să aveți permisiunile corecte configurate pentru contul dvs. Înainte de a începe să faceți orice lucru, ar trebui să încercați să faceți clic pe Continua care se va afișa automat în Windows 7 și Windows 8. Aceasta va încerca să dea permisiunile contului de utilizator folderului atâta timp cât sunteți proprietarul.

Dacă obțineți Vi sa refuzat permisiunea de a accesa acest dosarDupă ce faceți clic pe Continuați, înseamnă că nu sunteți proprietarul și va trebui să vă asumați mai întâi dreptul de proprietate asupra dosarului înainte de a putea schimba toate permisiunile.

Luați proprietatea fișierelor și a folderelor în Windows

Luarea proprietății este, din păcate, un proces destul de mare, deci este mai bine să aveți timp și răbdare ample înainte de a încerca acest lucru. Pentru a începe, trebuie să faceți clic dreapta pe fișierul sau folderul, alegeți Proprietăți și apoi du-te la Securitate tab.

Dacă nu aveți acces la dosar, veți vedea un mesaj în care să precizați că trebuie să fiți administrator pentru a vedea proprietățile de securitate. Mergeți mai departe și faceți clic pe Continua. Acest lucru va afișa un alt dialog în cazul în care aveți opțiunea de a schimba proprietarul.

În Schimbați proprietarul la , selectați-vă contul de utilizator sau administratorii. Eu personal aleg propriul cont pentru că acesta este comportamentul implicit în Windows atunci când creați un nou dosar / fișier. De asemenea, asigurați-vă că verificați Înlocuiți proprietarul cu subcontainere și obiecte cutie. Faceți clic pe OK și veți primi un alt mesaj care vă spune că nu aveți permisiuni pentru a citi conținutul, doriți să înlocuiți permisiunile și să vă acordați control complet. Clic da.

Acum, asigurați-vă că faceți clic pe OK pe ferestrele deschise rămase, astfel încât toate dialogurile să fie închise. Nu încercați să schimbați alte setări în acest moment. Trebuie să închideți mai întâi toate ferestrele deschise și să reveniți la ecranul Explorer. Odată ajuns acolo, faceți din nou clic dreapta pe fișier / dosar și alegeți Proprietăți și accesați fila Securitate. Ar trebui să pară puțin diferit.

Puteți accesa conținutul fișierului / dosarului în acest moment, dar cel mai bine este să resetați permisiunile complet. În acest moment, tocmai v-ați adăugat și asta este. Dacă doriți permisiunile implicite Windows care ar fi aplicate, puteți urma următorii pași. Faceți clic pe Avansat apoi faceți clic pe Schimbați permisiunile.

Faceți clic pe butonul Eliminare și eliminați toate permisiunile listate în mod curent. În acest moment, ar trebui să fie doar contul dvs. de utilizator. Odată ce lista de casete este goală, continuați și verificați Includeți permisiuni moștenite de la părintele acestui obiect cutie. Apoi faceți clic pe aplica buton, nu butonul OK.

Ar trebui să vedeți că mai multe intrări apar în caseta de listă, inclusiv una pentru contul dvs. de utilizator. În mod obișnuit, permisiunile implică de asemenea SISTEM și administratori, deci este o idee bună să le resetați corect în acest fel. Dacă dosarul are mai multe subdosaje cu fișiere, puteți verifica Înlocuiți toate permisiunile obiect copil cu permisiuni moștenite din acest obiect cutie. Închideți toate dialogurile și ar trebui să fiți bine să mergeți!

După cum am menționat mai devreme, accesul este refuzat poate fi cauzat în unele cazuri de alte probleme. Un profil de utilizator corupt este unul dintre acele probleme ciudate pe care le-am văzut mai mult în mediile de domeniu. Puteți crea un nou profil de utilizator și apoi încercați să accesați fișierul sau dosarul.

Cealaltă problemă este dacă fișierul este criptat. Puteți încerca întotdeauna să verificați dacă fișierul este criptat sau nu, făcând clic dreapta și selectând Proprietăți. Apoi faceți clic pe Avansat butonul din General și debifați fila Criptați conținutul pentru a securiza datele cutie.

Dacă altcineva a criptat fișierul / dosarul, nu veți avea acces la el decât după ce îl puteți decripta utilizând contul de utilizator. Ultimul număr dacă fișierul în sine este corupt. În acest caz, va trebui să căutați un software care să ajute la repararea fișierelor corupte, deși aceasta este o cauză foarte rară a problemei.

Fișier în utilizare sau eroare de încălcare a partajării

Rețineți că obținerea mesajului Access is Denied poate fi cauzat de o încălcare a partajării, deci dacă metoda de mai sus nu a funcționat, încercați următoarea procedură de mai jos.

Puteți descărca și instala un program gratuit numit Process Explorer de la Microsoft. Puteți să-l utilizați pentru a afla care procese blochează un fișier. Faceți clic dreapta pe fișierul executabil după dezarhivare și alegeți Run as Administrator pentru a rula programul. Apoi, nu vă faceți griji cu privire la toate culorile nebun și baruri, du-te la început și faceți clic pe Găsi și apoi Găsiți mâner sau DLL.

Acum introduceți numele fișierului în cauză în casetă și tastați căutarea.Nu este necesar să tastați numele complet al fișierului; doar o parte din ea va lucra, de asemenea, de cele mai multe ori.

Ar trebui să reveniți la o listă de procese care au în prezent blocări în fișier. În cazul meu, Notepad.exe mi-a blocat documentul de testare. Acum, selectați elementul din casetă și închideți caseta de căutare. Ar trebui să vă întoarceți la ecranul principal al exploratorului de procese. În partea de jos, un rând ar trebui evidențiat și ar trebui să fie calea spre fișierul pe care l-ați selectat în caseta de căutare.

Faceți clic dreapta pe acel rând și alegeți Închideți mânerul. Dacă în caseta de căutare există mai multe procese, va trebui să repetați aceeași procedură pentru fiecare proces. În acest moment, ar trebui să puteți șterge sau modifica fișierul după cum doriți. Programul este foarte util când primiți aceste tipuri de mesaje de eroare:

  • Nu se poate șterge fișierul: Eroare 5 Accesul este refuzat
  • A existat o încălcare a împărțirii
  • Este posibil ca fișierul sursă sau destinația să fie în uz
  • Fișierul este utilizat de alt program sau utilizator
  • Asigurați-vă că discul nu este plin sau protejat de scriere și că fișierul nu este în prezent utilizat

Programul este foarte ușor și nu necesită prea multe resurse. De asemenea, vă poate spune multe alte informații despre procesele Windows, dar asta este pentru un alt post. După cum am spus mai sus, dacă cineva ți-a negat accesul manual, nu vei putea intra în acel dosar sau fișier dacă nu ți-ai acordat permisiuni de la un administrator! Aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!