If-Koubou

Cum se deschide fișierele RAR protejate prin parolă

Cum se deschide fișierele RAR protejate prin parolă (Recenzii software)

Ați ajuns vreodată cu un fișier RAR protejat prin parolă? Poate că ați setat parola și l-ați uitat! Indiferent de situație, există câteva modalități de a sparge parola într-un fișier RAR dacă aveți noroc.

Practic, există două metode standard de a sparge o parolă pentru orice program: un atac de dicționar sau un atac de forță brute. Primul generează parole folosind listele de cuvinte dintr-un dicționar și acesta din urmă caută pur și simplu toate combinațiile posibile de caractere.

Evident, acesta din urmă este mai greu și va dura mai mult timp. Dacă parola este foarte complexă și nu are cuvânt de dicționar recunoscut, ar putea fi pur și simplu imposibil. Cu toate acestea, merită întotdeauna să încercați. De exemplu, dacă parola este de 5 caractere sau mai puțin, un atac de forță brute va funcționa. Orice mai mult timp va dura luni sau ani.

Doar amintiți-vă, cracarea unei parole RAR nu este aceeași cu ruperea unei parole Excel, ceea ce este mult mai ușor. Fișierele RAR utilizează criptarea AES cu lungimea cheii de 128 de biți, ceea ce poate dura prea mult dacă nu aveți un computer super. În plus, anteturile de fișiere și datele fișierelor sunt criptate într-un fișier RAR.

În acest articol, voi enumera câteva produse software care pot ajuta la spargerea unui fișier RAR, gratuit și plătit. În funcție de importanța accesării fișierului, ar fi bine să cheltuiți banii, dar nu există nicio garanție că veți putea deschide fișierul.

cRARk

Acesta este de fapt singurul program freeware pe care îl aveți pentru a rupe un fișier RAR. Este open source și acceptă versiunile RAR 2, 3 și 4. Singurul dezavantaj, și este unul important, este că instrumentul trebuie să fie folosit prin linia de comandă. Dacă sunteți o parte geekier și sunteți familiarizați cu linia de comandă, atunci ar trebui să utilizați cu siguranță acest program pentru a sparge o parolă RAR.

Programul folosește un cod extrem de optimizat, ceea ce îl face cel mai rapid instrument de recuperare RAR. De asemenea, este optimizat pentru cele mai recente instrucțiuni x86 pe procesoarele Intel Sandy Bridge și AMD Bulldozer. De asemenea, suportă recuperarea parolei pe GPU-urile NVIDIA și ATI. Utilizarea unui GPU în plus față de un procesor poate accelera atacul cu zece până la douăzeci de ori. Site-ul are un manual detaliat, care vă face să parcurgeți toți pașii, dar, din nou, este un pic cam complicat.

Dacă sunteți în căutarea unei interfețe GUI și a unor caracteristici suplimentare cum ar fi suportul multi-core care utilizează mai multe computere pe LAN, puteți verifica Parallel Recovery, care este în principiu o companie care a licențiat codul cRARk pentru a-și crea propriile instrumente de recuperare a parolei . Prețurile încep de la 41 $ și ajung până la 141 $ pentru versiunea Professional, care suportă până la 8 procesoare și 8 GPU-uri.

Dacă aveți nevoie pentru a sparge o parolă greu folosind forța brute, care este într-adevăr singura opțiune atunci când vine vorba de fișiere RAR, atunci acest program este cel mai bun împușcat.

Atomic RAR Password Recovery

Procesul gratuit vă va permite să recuperați parole de până la 3 caractere în lungime. Dacă aveți o parolă mai lungă și programul poate determina întreaga parolă, veți vedea primele trei caractere urmate de asteriscuri (*).

În acest caz, puteți cumpăra programul pentru $ 30 și va dezactiva toate caracterele. Dacă nu arată niciodată asteriscurile, înseamnă că nu-ți dau seama de parola și nu trebuie să o cumperi! Frumos.

Dacă fișierul RAR este o arhivă RAR de versiune 2, aveți o șansă mult mai mare de a sparge criptarea. Dacă este vorba despre un fișier RAR 3, nu veți fi la fel de norocos, mai ales dacă parola este complexă.

RAR Password Cracker

Acesta este un alt program care utilizează atât metoda atacului forței brute cât și atacul dicționarului. Este, de asemenea, shareware, astfel încât încercarea gratuită are unele limitations.What îmi place despre RAR Password Cracker este că au o serie de opțiuni de licențiere. Dacă aveți nevoie doar de acest program o dată pentru a sparge o parolă RAR, ceea ce este probabil cazul pentru majoritatea oamenilor, atunci puteți să cumpărați o licență complet funcțională, cu cost redus, de numai 7,5 $ (1 lună) sau 10 $ 2 luni). Programul normal costă 30 $, dar aceste opțiuni suplimentare sunt foarte utile și vă pot economisi bani.

Programul funcționează cu arhivele RAR 2.x și 3.x și sprijină arhivele de auto-extragere și arhivele cu mai multe volume. Ca și în cazul programului menționat mai sus, puteți întrerupe programul în orice moment și reporniți-l mai târziu și va continua atacul din aceeași stare, ceea ce este excelent în cazul în care programul se blochează după ce a rulat timp de 10 ore.

Elcomsoft Advanced Archive Password Recovery

Un alt software bun pentru cracking în fișiere de arhivă precum fișierele RAR și ZIP este Advanced Password Recovery, dar este scump (49 $ pentru Standard, 99 $ pentru Pro) și încă nu va fi capabil să crack o arhivă RAR care utilizează criptarea AES cu o parolă puternică. Acest program este mai bun dacă știi ceva despre parolă, cum ar fi lungimea, dacă sunt folosite caractere speciale, prima sau ultima literă etc. Puteți conecta acele specificații în program și crește foarte mult viteza atacului.

Programul este mai bun la ruperea arhivelor Winzip, deoarece acestea au o criptare mai slabă. Ce este bine despre acest program este că poate sparge câteva parole în mai puțin de o oră dacă versiunea WinZip este sub 8.0, profitând de un exploit. Programul susține, de asemenea, fișiere de arhivă de dimensiuni mai mari de 4 GB și include capacitatea de a întrerupe și de a relua atacurile. Dacă nimic altceva nu funcționează mai sus, atunci puteți lua în considerare acest program.

Din nefericire, toate acestea erau toate biscuiți semi-buni de parolă RAR pe care i-am putut găsi cu adevărat. Numai una este liberă și necesită cunoașterea liniei de comandă. În ansamblu, aveți o șansă destul de scăzută de a putea sparge o parolă RAR, deci purtați asta în minte. Bucurați-vă!