If-Koubou

Cum să scanați rețeaua pentru dispozitive și porturi deschise

Cum să scanați rețeaua pentru dispozitive și porturi deschise (Recenzii software)

Anterior am scris o postare despre cum să detectez leechers WiFi din rețeaua ta și am menționat câteva aplicații smartphone pe care le-ai putea folosi pentru a scana rețeaua ta de acasă. Aplicațiile fac o treabă destul de bună de a vă scana automat rețeaua și de a vă oferi câteva detalii despre fiecare dispozitiv.

Nu am intrat în detaliu despre aplicațiile din acest post, deoarece a fost concentrat pe capturarea utilizatorilor neautorizați în rețeaua dvs. În acest articol, voi vorbi în detaliu despre aceste două aplicații care pot fi utilizate pe dispozitivele Apple sau Android și voi menționa, de asemenea, aplicațiile desktop pe care le puteți rula pe Windows și Mac OS X.

Aceste instrumente de scanare în rețea vă permit să vedeți nu numai toate dispozitivele din rețea și adresele lor IP, ci și să vizualizați acțiunile folderelor, să deschideți porturile TCP / UDP, adresele MAC hardware și multe altele. Deci, de ce ți-ar păsa această informație?

Deși este ceva tehnic, informațiile vă pot ajuta să vă asigurați siguranța rețelei. De exemplu, este posibil să găsiți întâmplător foldere care sunt partajate în rețeaua dvs. Oricine se conectează la rețea prin cablu sau fără fir, poate căuta cu ușurință folderele partajate și le poate copia pe computer.

Când vă uitați la porturile deschise pentru un computer sau dispozitiv, puteți vedea cu ușurință dacă desktopul la distanță este activat, dacă se execută un server FTP sau HTTP și dacă partajarea de fișiere este activată sau nu. Dacă nu vă conectați niciodată la computerul de la distanță, atunci activarea la distanță a desktop-ului este doar un risc de securitate.

Windows Network Scanner

Să începem cu un instrument gratuit pentru PC-uri Windows numit SoftPerfect Network Scanner. Îmi place acest instrument deoarece este actualizat frecvent, rulează pe Windows 10 și are o versiune pe 32 de biți și pe 64 de biți. De asemenea, programul nu necesită nicio instalare, ceea ce înseamnă că îl puteți transporta pe un stick USB sau îl puteți salva în Dropbox și îl puteți folosi pe orice computer pe care îl doriți.

Când executați fișierul executabil pentru versiunea dvs. de Windows (determinați dacă aveți Windows pe 32 de biți sau pe 64 de biți), este posibil să vedeți un mesaj care spune că Paravanul de protecție Windows a blocat programul. Asigura-te Rețele private este bifată și apoi faceți clic pe Permite accesul.

Odată ce programul se încarcă, va trebui să introduceți rețeaua dvs. pentru a începe și a termina domeniul de adrese IP. Dacă nu știți acest lucru, nu vă faceți griji. Doar faceți clic pe Opțiuni, Adresa IP apoi faceți clic pe Detectarea automată a domeniului IP local.

Veți primi o fereastră pop-up cu adresele IP detectate pentru IPv4 și IPv6 pe orice cartelă de rețea pe care ați instalat-o, inclusiv cele virtuale. Pentru majoritatea utilizatorilor de acasă, veți vedea doar un element enumerat în ambele categorii IPv4 și IPv6. Dacă nu aveți instalarea IPv6, ar trebui să faceți clic pe cartea de rețea listată sub IPv4.

Acum veți fi aduși din nou la interfața principală, dar acum gama de adrese IP va fi completă. Veți vedea Începeți scanarea butonul din dreapta, pe care îl puteți face pentru a începe o scanare.

Cu toate acestea, trebuie să setați mai întâi opțiunile de scanare înainte de a efectua o scanare. Click pe Opțiuni și apoi Opțiunile programului. Pe General fila, singura opțiune pe care doriți să o verificați este Întotdeauna analizați dispozitivul. În mod implicit, programul de scanare vă va arăta numai dispozitivele care răspund la anumite solicitări, astfel încât este posibil ca lista finală să nu afișeze toate dispozitivele care se află în rețeaua dvs. deoarece unele dispozitive nu răspund.

Scanarea durează destul de mult (câteva minute în comparație cu câteva secunde), dar merită să fie dacă doriți cu adevărat să vedeți fiecare dispozitiv din rețeaua dvs. Adiţional și Stație de lucru filele sunt într-adevăr utile doar pentru mediile corporative în care aveți multe mașini din aceeași rețea și doriți să obțineți informații despre fiecare computer. porturi fila este locul unde putem merge mai departe.

Verifică Verificați deschiderea porturilor TCP și apoi faceți clic pe pictograma hârtie mică din extrema dreaptă a casetei de text. Aceasta va deschide o altă fereastră care afișează câteva grupuri de porturi TCP. Vrei să dai click pe HTTP și Proxy apoi apăsați pe SCHIMB și faceți clic pe Servere de baze de date pentru a selecta toate cele trei elemente.

Înapoi pe ecranul principal, ar trebui să vedeți toate numerele de port listate în caseta de text. Continuați și verificați toate casetele deschideți porturile UDP. În acest moment, faceți clic pe OK pentru a reveni la ecranul principal al programului. Acum faceți clic pe Start Scanare și ar trebui să vedeți rezultatele lent adăugate în listă.

În testele mele, programul a putut găsi 16 dispozitive în rețea atunci când verifică Întotdeauna analizați dispozitivul opțiune, comparativ cu doar 11 elemente, atunci când nu este verificat. Orice element cu semnul plus în partea stângă a adresei IP înseamnă că are foldere partajate. Puteți face clic pe semnul + pentru a vedea dosarele partajate.

Numele gazdei coloana trebuie să vă ofere un nume ușor de înțeles pentru dispozitiv. În partea dreaptă, veți vedea o coloană numită Porturile TCP, care va afișa toate porturile deschise pentru acel dispozitiv. Evident, numerele nu au sens decât dacă știți ce înseamnă, deci verificați pagina Wikipedia care descrie în detaliu fiecare număr al portului.

Dacă ceva are port 80 (HTTP), care de obicei înseamnă că are un fel de interfață web și puteți încerca să vă conectați la el prin intermediul browserului prin simpla introducere a adresei IP. Port 443 este pentru HTTP securizat (HTTPS), ceea ce înseamnă că vă puteți conecta la acesta și în siguranță.

Mac Network Scanner

Pe Mac, aveți câteva opțiuni. LanScan este o aplicație gratuită în Magazinul Mac care face o scanare foarte simplă și afișează adresa IP, adresa MAC, numele de gazdă și furnizorul. Versiunea gratuită va lista numai primele patru nume de gazde, iar restul vor afișa numai primele trei caractere. Un pic enervant, dar probabil nu o afacere uriașă în majoritatea rețelelor de domiciliu.

Veți observa, de asemenea, că a găsit doar 12 articole și asta pentru că nu are opțiuni de scanare a fiecărei adrese IP, indiferent dacă răspunde sau nu. Un scaner de rețea mai bun pentru Mac este Scanerul de IP furios arătat mai jos. Este open source și funcționează pe Windows, Mac și Linux.

În mod implicit, programul scanează și porturi deschise, pe care LanScan nu le face. Singura problemă cu acest program este că trebuie să aveți instalat Java pentru a rula programul. Java este un risc mare de securitate și este dezactivat pe majoritatea Mac-urilor în mod implicit, așa că ar trebui să-l activați manual.

Aplicații smartphone

Am două aplicații pe care le folosesc, ambele fiind gratuite și una pe care o puteți descărca pe dispozitive Apple sau pe dispozitive Android. Ambele aplicații sunt excelente și vă oferă aproape aceleași informații, dar fiecare are plusurile și minusurile.

Fing este o aplicație gratuită disponibilă în magazinul Google Play și în magazinul iTunes și are o interfață excelentă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la introducerea oricărei game de adrese IP cu aceste aplicații, deoarece acestea se găsesc pe cont propriu. Odată ce începeți o scanare cu Fing, veți obține o listă de dispozitive cu câteva informații de bază cum ar fi numele de gazdă, adresa MAC, adresa IP etc.

Dacă atingeți un dispozitiv, veți obține un alt ecran unde puteți da dispozitivului un nume personalizat (o funcție care chiar îmi place), introduceți o locație și chiar adăugați note suplimentare. Dacă derulați în jos, veți vedea o opțiune numită Servicii, care vă permite să vedeți scanarea dispozitivului pentru porturile deschise.

Singurul dezavantaj pe care l-am văzut cu această aplicație este că nu afișează toate dispozitivele din rețea. A capturat aproximativ 12 dispozitive în rețeaua mea din cele 16 pe care le-a găsit programul Windows.

Cea de-a doua aplicație pe care o folosesc este Analizorul Net, disponibil gratuit de la App Store. Executați o scanare prin atingerea butonului Scanare din partea dreaptă sus și veți primi o listă a tuturor dispozitivelor în câteva secunde.

Folosind această aplicație, am 15 dispozitive, care erau destul de aproape de numărul total de dispozitive din rețea. Cu Net Analyzer, veți vedea și câteva litere colorate pe dispozitivele care au anumite servicii activate. Verdele P înseamnă că este pingabil, maro B înseamnă că sunt disponibile servicii Bonjour (dispozitive Apple), roșu G înseamnă că este un dispozitiv gateway (router, etc), și un albastru U înseamnă că sunt disponibile servicii UPNP și DLNA.

Puteți atinge un dispozitiv pentru a obține mai multe informații și pentru a efectua interogări pe dispozitiv. Atingeți opțiunea Interogare cu instrumente afișată mai jos odată ce atingeți un anumit dispozitiv.

În ecranul următor, veți vedea mai multe opțiuni, inclusiv Ping, Traseu, porturi, Care este și DNS. Atingeți Porturi, alegeți Comun sau Toate apoi atingeți Start din partea de sus.

Pe măsură ce scanarea progresează, veți vedea porturile deschise și active și, de asemenea, care porturi sunt blocate. Aplicația are, de asemenea, alte instrumente pe care le puteți utiliza pentru a scana anumite dispozitive din rețea pentru a obține mai multe informații.

Sperăm că aceste instrumente vă vor permite să vedeți pe deplin ce dispozitive există în rețeaua dvs. și ce servicii și porturi sunt deschise. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!