If-Koubou

Cum se adaugă o imprimantă wireless sau de rețea în Windows 10

Cum se adaugă o imprimantă wireless sau de rețea în Windows 10 (Windows 10)

Ați primit o nouă imprimantă wireless sau de rețea pentru casa sau biroul dvs. și trebuie să o instalați pe Windows 10? Comparativ cu vremurile vechi, adăugarea de imprimante în Windows în zilele noastre este, de obicei, un proces destul de ușor, atât timp cât imprimanta nu este veche.

De fapt, am vorbit despre instalarea de imprimante înainte, dar articolul meu anterior a fost axat pe adăugarea manuală a unei imprimante de rețea utilizând adresa IP. Aceasta este de fapt o opțiune de ultimă instanță în cazul în care nu puteți obține imprimanta instalată automat de Windows 10 în primul rând.

Înainte de a începe, să vorbim despre modul de gestionare a imprimantelor în Windows 10, pentru că a devenit puțin confuz. În Windows 10, puteți adăuga / elimina / gestiona imprimantele din Panoul de control sau din aplicația Setări.

Gestionați imprimantele în Windows 10

Pentru a ajunge la managerul de imprimantă al panoului de control, faceți clic pe Dispozitive și imprimante. Încă mai găsesc această interfață mai familiară, deoarece a fost în jur de la Windows XP.

Veți vedea o listă a tuturor imprimantelor și a altor dispozitive care pot apărea în rețea. Cealaltă este să faceți clic pe start, atunci Setări apoi faceți clic pe Dispozitive.

Nu există niciun motiv pentru a exista două moduri de a face acest lucru, dar asta este modul în care se află în prezent în Windows 10. Puteți alege în orice fel și veți obține toate aceleași opțiuni, deci nu contează cu adevărat.

Adăugarea unei imprimante în Windows 10

Acum, să intrăm în pașii actuali de adăugare a unei imprimante la Windows 10. În acest articol, presupunem că ați conectat imprimanta la rețeaua wireless sau la rețeaua prin cablu. Atâta timp cât router-ul dvs. oferă adrese IP în mod automat prin DHCP, conectarea imprimantei la rețea trebuie să fie simplă.

Pentru imprimantele fără fir, consultați instrucțiunile privind configurarea imprimantei cu setările rețelei fără fir. Cele mai multe imprimante fără fir noi vă permit să faceți acest lucru pe afișajul pe ecran al imprimantei, dar unele imprimante fără fir mai vechi vă cer să conectați mai întâi imprimanta la un computer, să configurați setările fără fir și apoi să le deconectați.

Odată ce imprimanta este conectată, continuați și faceți clic pe Adăugați o imprimantă în Dispozitive și imprimante dialog de pe PC.

Acum, dacă imprimantele sunt conectate și conectate, ar trebui să se întâmple magie și orice imprimante din rețea care nu au fost deja adăugate pe computerul dvs. ar trebui să apară în listă. Dacă acestea nu apar, ar trebui să faceți clic pe Imprimanta pe care o doresc nu este listată link în partea de jos pentru a depana. Mergeți la Depanarea instalării imprimantelor în Windows 10 pentru a citi mai multe despre rezolvarea problemelor comune.

Dacă totul este bine, faceți clic pe imprimanta pe care doriți să o instalați, apoi faceți clic pe Următor →.

Windows va configura automat imprimanta instalând driverele corespunzătoare ale imprimantei în sistem. Dacă este disponibil, va descărca driverele de la imprimantă.

După câteva secunde, imprimanta ar trebui adăugată cu succes și veți putea imprima o pagină de test. Rețineți că această procedură va putea găsi imprimante fără fir sau cu fir în rețea.

Depanarea instalării imprimantelor în Windows 10

Acum, probabil că nu ați fi pe acest site dacă totul a mers atât de bine așa cum sa arătat mai sus, așa că hai să vorbim despre unele dintre problemele care pot apărea. În primul rând, dacă nu apare nimic în lista imprimantelor?

Primul lucru pe care trebuie să faceți este să faceți clic pe asta Imprimanta pe care o doresc nu este listată legătură. Acest lucru va ridica Găsiți o imprimantă dialog.

Ar trebui să începeți cu prima opțiune (Imprimanta mea este puțin mai în vârstă. Ajută-mă să-l găsesc.), deoarece va efectua o altă scanare, dar cu metode diferite pentru a detecta diferite tipuri de imprimante.

Dacă vă aflați într-un mediu de birou de un fel cu o imprimantă partajată, puteți merge mai departe și introduceți calea completă la imprimantă, ceea ce va trebui să obțineți de la administratorul dvs. Adăugați o imprimantă utilizând o adresă TCP / IP sau un nume de gazdă opțiunea este, în principiu, postul anterior pe care l-am scris despre imprimante, la care m-am referit în partea de sus a acestui articol.

Ultima opțiune, Adăugați o imprimantă locală sau o imprimantă de rețea cu setări manuale, este, în principiu, dacă aveți o imprimantă care utilizează încă un port serial sau paralel. Adăugați o imprimantă Bluetooth, fără fir sau care poate fi găsită în rețea este dialogul principal care apare când faceți clic pe Adăugați o imprimantă și va efectua doar o altă scanare normală.

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează pentru dvs., ar putea fi o problemă cu sistemul de imprimare de pe mașina dvs. Windows 10. Următoarea opțiune este să rulați instrumentul de depanare a imprimantei. Puteți da clic pe Start, tastați rezolvarea problemelor legate de imprimantă apoi faceți clic pe Găsiți și rezolvați probleme de imprimare.

De asemenea, puteți să descărcați un alt instrument de depanare a imprimantei de la Microsoft și să îl executați pentru a vedea dacă poate rezolva orice problemă. În cele din urmă, dacă aveți o imprimantă mai veche, care nu are un driver Windows 10, s-ar putea să trebuiască să faceți upgrade la o nouă imprimantă. Puteți încerca întotdeauna să instalați un driver Windows 8 sau Windows 7, dar este posibil să nu funcționeze din cauza setărilor de securitate mai mari în Windows 10. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!