If-Koubou

Setați folderul implicit când deschideți Explorer în Windows 10

Setați folderul implicit când deschideți Explorer în Windows 10 (Windows 10)

După ce am trecut recent la Windows 10, am observat că ori de câte ori am deschis Explorer-ul, mi-ar arăta mereu Acces rapid. Îmi place noua facilitate de acces rapid, dar am preferat ca Explorer să fie deschis la acest PC în schimb.

Pentru mine, posibilitatea de a accesa diferitele unități de pe computer și de la dispozitivele de rețea a fost mult mai importantă decât accesarea folderelor utilizate frecvent sau a fișierelor deschise recent. Este o caracteristică utilă, dar nu mă deranjează să trebuiască să dau un clic o dată pentru ao accesa.

În această postare, vă voi arăta cum să modificați dosarul implicit de la Acces rapid la Acest PC când deschideți Explorer. În plus, vă voi arăta, de asemenea, un truc prin care puteți seta orice folder să fie folderul implicit când deschideți Explorer în Windows 10.

Setați folderul implicit pe acest PC

Pentru a modifica setarea, deschideți Explorer, faceți clic pe Fişier apoi faceți clic pe Schimbați dosarul și opțiunile de căutare.

În dialogul care apare, ar trebui să fiți deja pe General tab. În partea de sus, veți vedea Deschideți File Explorer la unde puteți selecta Acest PC și Acces rapid.

Doar alegeți dosarul pe care îl preferați și sunteți bine să mergeți! Acum, când deschideți Explorer, ar trebui să îl vedeți deschis la Acest PC selectat în loc de Acces rapid.

Dacă aveți nevoie să faceți acest lucru pe multe mașini într-un mediu corporativ, veți fi bucuroși să știți că există o intrare în registry care controlează și această setare. Doar navigați la următoarea cheie:

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ avansat

În partea dreaptă, căutați o cheie DWORD numită Lansarea la. 1 înseamnă acest PC și 2 înseamnă acces rapid.

În cele din urmă, hai să vorbim despre modul în care putem configura Explorer pentru a deschide orice folder ca folder implicit.

Setați orice folder ca implicit pentru Explorer

Deoarece într-adevăr nu există nici un mod oficial de a face acest lucru, trebuie să un fel de hack Windows pentru a face să facă ceea ce vrem. Am testat-o ​​și procesul pare să funcționeze foarte bine. Pentru a începe, găsiți folderul și creați o comandă rapidă pentru folderul de pe desktop.

De exemplu, dacă vroiam să folosesc folderul Imagini drept directorul meu implicit, aș face clic dreapta pe el, alegeți Trimite catre apoi faceți clic pe Desktop (creați o comandă rapidă). Apoi, trebuie să copiem această scurtătură într-o locație specială în Windows. Mai întâi, hai să deschidem Explorer și să mergem la acea locație specială. Trebuie doar să copiați și să inserați următoarea cale în bara de adrese din altă fereastră Explorer:

% APPDATA% \ Microsoft \ Internet Explorer \ Lansare rapidă \ User Pinned \ TaskBar

Asigurați-vă că apăsați pe Enter după ce inserați calea în Explorer. În funcție de ce altceva este fixat pe bara de activități, s-ar putea să vedeți comenzi rapide la mai multe programe aici, dar ar trebui să vedeți întotdeauna Explorator de fișiere comenzi rapide.

Acum, mergeți mai departe și trageți comanda rapidă pe care tocmai am creat-o de pe desktop în folderul special pe care l-ați deschis în Explorer. Acum trebuie să facem un ultim lucru. Mergeți mai departe și ștergeți comanda rapidă File Explorer și redenumiți Fotografiere rapidă la Explorator de fișiere. Dacă alegeți un alt folder decât Imaginile, schimbați oricare ar fi numele acelei comenzi rapide Explorator de fișiere.

Asta e despre asta! Acum, deschideți File Explorer din bara de sarcini și ar trebui să vizualizați conținutul fiecărui dosar pe care l-ați ales ca fiind dosarul implicit.

Merită menționat că acest mic truc va funcționa numai atunci când faceți clic pe pictograma Explorer din bara de activități. Dacă deschideți Explorer făcând dublu clic pe Acest PC pe desktop sau făcând clic pe Start și apoi pe File Explorer, veți vedea fie acest PC, fie Quick Access, în funcție de opțiunea selectată în setări.

Dacă doriți să anulați ceea ce am făcut mai sus, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic dreapta pe Explorer în bara de activități și să alegeți Deschideți din bara de activități. După aceea, glisați pictograma Acest computer de pe desktop și plasați-o din nou pe bara de activități. Aceasta va crea o nouă comandă rapidă pentru Explorer și va funcționa în mod normal.

Puneți fișierele la acces rapid

Dacă nu vă place oricare dintre cele două opțiuni de mai sus, aveți o altă opțiune în Windows 10. Aveți posibilitatea să utilizați noua caracteristică de directoare fixate care este asociată cu Acces rapid. Când deschideți Explorer, veți vedea o pictogramă cu PIN-ul în dreptul mai multor dosare din Acces rapid.

Desktopul, Descărcările, Documentele, Imaginile, Dosarele PC și Muzică sunt fixate în mod implicit în Windows 10. Dacă doriți să ștergeți oricare dintre ele, faceți clic dreapta și alegeți Deschideți din Acces rapid.

Cu toate acestea, dacă doriți să accesați un singur clic în orice folder de pe computer, navigați la dosarul respectiv, apoi faceți clic dreapta pe Acces rapid și alegeți Puneți dosarul curent în Acces rapid.

După cum puteți vedea, așa am fixat dosarul Program Files în secțiunea mea de acces rapid. Folosind această metodă, nu trebuie să recurgeți la nicio hack-uri și puteți accesa rapid orice folder din sistem cu două clicuri.

În cele din urmă, puteți accesa rapid acel dosar fixat prin simpla apăsare a butonului dreapta pe pictograma File Explorer din bara de activități și alegerea dosarului fixat, care se va afișa în jumplist.

Deci, în rezumat, dacă doriți să modificați folderul implicit la nivel de sistem, puteți alege între acest PC și Acces rapid. Dacă utilizați a doua metodă care implică hack-ul de acces rapid, atunci trebuie să utilizați comanda rapidă din bara de activități.

În cele din urmă, dacă aveți nevoie doar de acces rapid la un dosar, încercați să utilizați opțiunea PIN pentru acces rapid, deoarece aceasta va fi de asemenea la nivelul întregii sisteme și va rămâne în partea stângă, chiar și atunci când răsfoiți prin alte foldere. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!