If-Koubou

Personalizați bara de activități, zona de notificare și centrul de acțiune în Windows 10

Personalizați bara de activități, zona de notificare și centrul de acțiune în Windows 10 (Windows 7)

În Windows 10, există o nouă pictogramă în zona de notificare a barei de activități numită Action Center, care rezolvă în mod esențial problemele cu notificările din Windows 8. Action Center stochează toate notificările din sistemul de operare și din aplicațiile instalate.

De asemenea, are butoane de acțiune care vă permit să efectuați anumite activități repede cum ar fi trecerea la modul tabletă, crearea unei note, conectarea la o rețea VPN etc. În acest articol, voi vorbi despre cum puteți personaliza bara de activități, zona de notificare și acțiunea center în Windows 10. Dacă sunteți interesat de o singură secțiune, trebuie doar să treceți la antetul corespunzător.

Windows 10 Taskbar

Meniul Start

Deci, ce este nou în bara de activități Windows 10? Destul de puține lucruri de fapt. În primul rând, avem din nou un buton de pornire funcțional, cu linkuri către aplicații, setări etc., ceea ce a făcut mulți oameni foarte fericiți.

Meniul Start este o fiară cu totul diferită, așa că voi scrie un mesaj separat despre cum să îl personalizați. Practic, este o combinație între meniul de pornire Windows 7 și ecranul de pornire Windows 8. Este de fapt destul de util și îmi place mai mult decât meniul standard de pornire din Windows 7.

Cortana & căutare

Chiar lângă butonul de pornire este o nouă casetă de căutare care integrează de asemenea Cortana, software-ul virtual asistent al Microsoft. Veți vedea Eu sunt Cortana. Intreaba-ma orice. mesaj dacă Cortana este activată.

Când faceți clic în caseta de căutare, veți fi întrebat dacă sunteți interesat (ă) de activarea Cortana sau nu. Dacă faceți clic pe Nu sunt interesat, Cortana va fi dezactivat, dar puteți căuta în continuare computerul și webul.

Dacă doriți să utilizați Cortana, faceți clic pe Următorul și urmați instrucțiunile. Rețineți că renunțați la o mare parte din confidențialitatea dvs. atunci când activați Cortana. Înainte de a face clic pe Utilizați Cortana , veți vedea o listă de articole care va fi trimisă la Microsoft de pe computer, inclusiv locația, istoricul căutării, detaliile calendarului, intrarea vocii, istoricul de navigare de la Edge și multe altele. Mulți oameni s-au plâns că prea multe informații sunt trimise la Microsoft și este, probabil, adevărat.

Pentru a utiliza Cortana, trebuie să vă conectați și cu un cont Microsoft. Dacă doriți să modificați setările Cortana, faceți clic pe pictograma roată din stânga și o puteți dezactiva sau porni, activați sau dezactivați căutarea Bing etc.

Dacă nu vă place cât spațiu se utilizează caseta de căutare Cortana, faceți clic dreapta pe bara de activități, mergeți la Cortana și alegeți Ascuns sau Arată Cortana icon.

Prima opțiune o va elimina în întregime, iar cea de-a doua va folosi pur și simplu o pictogramă de căutare.

Vizualizare sarcini

Următorul element nou de pe bara de activități Windows 10 este butonul Vizualizare sarcină. Este în esență misiunea de control al misiunii pe OS X dacă ai folosit vreodată un Mac. Dacă faceți clic pe el, acesta vă va afișa toate aplicațiile deschise de pe desktop-ul curent și vă va afișa, de asemenea, orice alte desktop-uri.

În Windows 10, mai multe desktop-uri sunt în sfârșit o caracteristică integrată. Puteți să ascundeți sau să afișați butonul Vizualizare sarcină făcând clic dreapta pe bara de activități și făcând clic pe Afișați Vizualizarea sarcinii buton opțiune.

De asemenea, puteți intra în vizualizarea sarcinii utilizând tasta rapidă Tasta Windows + TAB. Am scris deja o postare detaliată despre modul în care puteți comuta între programe și desktop-uri în Windows 10, deci asigurați-vă că verificați acest lucru. În general, este o caracteristică excelentă și funcționează foarte bine.

Tastele bara de activități

Dacă dați clic dreapta pe bara de activități și alegeți Proprietăți, puteți personaliza mai multe setări legate de bara de activități.

Acest ecran este foarte asemănător cu versiunile mai vechi de Windows: puteți bloca bara de activități, setați-l să se ascundă automat și să utilizeze pictogramele din bara de activități mici. De asemenea, puteți ajusta locația barei de activități la stânga, la dreapta sau la partea superioară. În sfârșit, puteți alege modul în care doriți să combinați pictogramele în bara de activități. În mod implicit, mai multe ferestre din aceeași aplicație vor fi combinate.

În partea de jos, puteți, de asemenea, să activați Arunca o privire pentru a previzualiza rapid desktop-ul când mutați mouse-ul peste Afișați spațiul de lucru buton. Butonul Afișare desktop este încă la extrema dreaptă a barei de sarcini și este acum o felie mică pe care abia o puteți vedea.

Fereastra de notificare Windows 10

Acum, să vorbim despre zona de notificare din Windows 10. Este destul de similară cu zona de notificări din Windows 7, dar are și pictograma Centru de acțiune, care este pictograma din extrema dreaptă care arată ca o bucată de hârtie cu text pe ea .

Pentru a configura zona de notificare, puteți să faceți clic dreapta pe bara de sarcini, alegeți Proprietăți, și faceți clic pe Personalizați butonul de lângă Zonă de notificări sau puteți face clic pe start, mergi la Setări, Click pe Sistem apoi faceți clic pe Notificări și acțiuni.

Pe acest ecran, puteți particulariza atât zona de notificare, cât și Centrul de acțiune. Mai întâi, să vorbim despre tava de sistem și pictogramele.

Click pe Selectați pictogramele care apar pe bara de activități pentru a alege toate pictogramele diferite de aplicații pe care doriți să le apăreați în zona principală a barei de activități.

Rețineți că dacă valoarea este setată la de pe, pictograma va apărea în secțiunea "extra pictograme" care apare când faceți clic pe săgeata sus în sus. Dacă îl schimbați Pe, pictograma se va muta din secțiunea extra pictograme în bara principală de activități.

Merită să rețineți că puteți să vă mișcați, de asemenea, pictogramele prin simpla clic și trăgând o pictogramă între bara de activități și secțiunea extra pictograme. Este mai ușor decât trecerea prin setări.

Dacă faceți clic pe Puneți sau dezactivați pictogramele sistemului, puteți alege ce pictograme de sistem vor apărea în bara de activități. Puteți selecta funcția Ceas, Volum, Rețea, Putere, Indicator de intrare, Locație și Centru de acțiune.

Deci, de aici, puteți chiar să opriți Centrul de acțiune, dacă nu îl considerați util. Dacă te întorci la principala Notificări și acțiuni pagina, veți vedea notificări secțiune. Această secțiune controlează notificările pe care le primiți, din ce aplicații și unde apar.

Dacă dezactivați primele două opțiuni (Arată-mi sfaturi despre Windows și Afișați notificările din aplicații), veți înceta să primiți oricând notificări de la Windows, altele decât mesajele de sistem. Aplicațiile de notificare sunt cele mai comune notificări pe care le veți vedea în Windows.

De asemenea, puteți alege dacă doriți sau nu notificări pe ecranul de blocare. În scopuri de confidențialitate, unii utilizatori ar putea dori să dezactiveze notificările pe ecranul de blocare. În cele din urmă, puteți permite ascunderea notificărilor în timpul prezentării.

Direct de sub această secțiune sunt setările de notificare individuale pentru fiecare aplicație. Dacă primiți o mulțime de notificări dintr-o anumită aplicație, puteți să le dezactivați și să primiți în continuare notificări din alte aplicații.

Centrul de acțiune Windows 10

În sfârșit, avem Centrul de acțiune. Dacă faceți clic pe acea mică pictogramă din bara de activități, veți vedea un diapozitiv de ferestre din partea dreaptă a ecranului.

Aici veți vedea o listă de derulare a tuturor notificărilor din sistem și din aplicații. În partea de jos a ecranului sunt acțiunile rapide despre care vorbeam mai devreme în acest articol. Puteți schimba pictogramele care apar aici făcând clic pe pictogramele din partea de sus din Setări și selectând o altă pictogramă.

Pe desktopuri, veți vedea destul de mult toate acțiunile posibile listate, dar pe laptopuri, puteți vedea doar un rând de patru pictograme. În prezent, puteți alege din Toate setările, Conectați, Proiectați, VPN, Notă, Ora liniștită, Locație și Modul Tablet. Unele dintre acestea se aplică cu adevărat la laptopuri sau tablete și nu vor avea prea mult sens pentru un desktop.

Deci, aceasta este în esență tot ce este de a personaliza bara de activități, zona de notificare și centrul de acțiune în Windows 10. Este o îmbunătățire majoră față de Windows 8 și are suficiente caracteristici noi pentru a face trecerea de la Windows 7 să pară sensibil. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să întrebați. Bucurați-vă!