If-Koubou

5 Handy Windows 8 / 8.1 Registry Tweaks

5 Handy Windows 8 / 8.1 Registry Tweaks (Windows 8)

Windows 8 și 8.1 sunt controversate, deoarece au schimbat modul în care funcționează Windows fundamental și cu fiecare lansare ulterioară, se retrag la jumătatea drumului. De exemplu, Windows 8.1 permite utilizatorilor să pornească direct pe desktop, însă trebuie să schimbați manual această setare.

În următoarea actualizare, în curând numit Windows 8.1 Update 1, orice dispozitiv non-touch va boot automat pe desktop. Ei vor adăuga, de asemenea, un buton de alimentare la ecranul de pornire, astfel încât să nu mai trebuie să mergeți la meniul Charms. Oricum, este doar o mizerie mare de două lumi și se menține în continuă schimbare cu fiecare lansare, care este sigur de a confunda și deranja mai mulți oameni.

Oricum, dacă utilizați Windows 8, aici sunt câteva trucuri utile de registru pe care le-am folosit pentru o perioadă de timp care au făcut sistemul de operare mai suportabil. Am scris anterior aproximativ 10 hack-uri de registry pentru Windows 8, dar mi se pare că cele de mai jos sunt mai utile în fiecare zi. Dacă aveți unele dintre propriile trucuri de regiștri pe care doriți să le partajați, nu ezitați să le postați în comentarii! De asemenea, rețineți că trebuie să reporniți computerul după fiecare editare a registrului, pentru ca aceștia să funcționeze.

Bara de sarcini - Clicuri unice pe programe stacked

În mod implicit, dacă aveți un program care este stivuit pe bara de activități, dând clic pe el va afișa o fereastră de previzualizare în care puteți vedea toate ferestrele deschise.

În exemplul de mai sus, am trei ferestre Explorer deschise și când fac clic pe pictograma din bara de activități, acesta afișează previzualizările pentru cele trei ferestre. Apoi trebuie să fac clic pe unul dintre ei pentru a deschide fereastra respectivă. Întotdeauna am găsit acest lucru complet inutil. Da, este minunat caută și toate, dar nu este chiar atât de eficient.

În schimb, puteți face un mic reglaj de regiștri care vă va purta simplu prin toate ferestrele deschise când faceți un singur clic! Puteți totuși să poziționați mouse-ul peste pictogramă și să obțineți o previzualizare a tuturor ferestrelor deschise și să faceți clic pe oricare dintre ele, dar cu tweak puteți să faceți clic pe pictograma și să vă mutați rapid la fereastra dorită fără a încărca previzualizările . Iată eticheta:

Windows Registry Editor versiunea 5.00
; Modificați comportamentul clicurilor unice pe bara de activități din Windows 8
[HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ avansat]
„LastActiveClick“ = dword: 00000001

Puteți să accesați manual registrul și să îl adăugați acolo sau să deschideți programul Notepad și să copiați și să inserați codul de mai sus într-un fișier nou. Citiți postarea mea anterioară cu privire la adăugarea unor opțiuni la meniul contextual din Windows 8 pentru instrucțiuni despre crearea și rularea fișierului de registry utilizând Notepad.

Adăugați Curățirea discului în meniul contextual

Am rula curatarea discului destul de des pe computerul meu si am gasit enervant ca sa o caut de fiecare data cand vreau sa o folosesc. Puteți adăuga o opțiune de meniu contextual, astfel încât ori de câte ori faceți clic dreapta pe o unitate de disc în Windows 8 / 8.1, veți primi o opțiune pentru curățarea discului prea.

Iată codul care va adăuga cheile la registru pentru ca aceasta să funcționeze.

Windows Registry Editor versiunea 5.00
; Adaugă opțiunea "Curățire disc" pentru a mări meniul contextual ...
[HKEY_CLASSES_ROOT \ Drive \ shell \ Curățare disc]
„Pictograma“ =“cleanmgr.exe“
[HKEY_CLASSES_ROOT \ Drive \ shell \ Curățare disc \ comandă]
@ = "Cleanmgr.exe / d% 1"

Meniul Context pentru modul sigur

Trebuie să porniți Windows 8 în modul sigur? Am scris o întreagă postare pe această temă deoarece este o durere regală pentru a intra în modul de siguranță în Windows 8. Trebuie fie să utilizați msconfig, să apăsați pe SHIFT în timp ce faceți clic pe Restart în bara de charms sau să utilizați un disc de recuperare de sistem.

Ei bine, dacă ați putea adăuga opțiunile pentru modul de siguranță în meniul contextual, după cum se arată mai jos:

Din fericire, geniile de pe cele opt forumuri au scris o hack-ul de registru cu câteva fișiere de script care vă permit să adăugați această opțiune minunată la Windows 8 și Windows 8.1. Ei au instrucțiuni complete despre modul de instalare a script-urilor și puteți descărca fișierul reg direct de pe site-ul lor. Cu siguranta a facut pornirea in modul de siguranta mult mai convenabil pentru mine.

Adăugați domenii de nivel superior în Căutarea automată IE

Internet Explorer 11 în Windows 8 are o caracteristică frumoasă în care vă va oferi sugestii pentru site-uri pe măsură ce începeți să tastați. De exemplu, dacă scriu în "mi", primesc această listă:

Veți observa domeniile .com și .net în rezultate. În mod implicit, există patru domenii care sunt setate să se potrivească: .com, .net, .org și .edu. Cu toate acestea, puteți adăuga mai multe la această listă dacă doriți. Să presupunem că lucrați pentru guvern sau că trăiți în Regatul Unit sau într-o altă țară și doriți să adăugați acest lucru la lista de sugestii, atunci tot ce trebuie să faceți este să rulați codul de registry de mai jos.

Windows Registry Editor versiunea 5.00
; == Adăugați adrese URL suplimentare la căutările de urgență pentru Internet Explorer auto ==
[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Internet explorer \ Main \ UrlTemplate]
„5“ =“www.% S.gov“
„6“ =“www.% S.mil“
„7“ =“www.% S.co.uk“
„8“ =“www.% S.be“
„9“ =“www.% S.de“
„10“ =“www.% S.nl“

Puteți schimba aceste valori oricui doriți, cum ar fi .in pentru India, etc. Puteți, de asemenea, să adăugați cât mai multe sau cât de puține doriți. Doar asigurați-vă că începe la 5 și mergeți de acolo.

Eliminați librăriile implicite Windows

O altă optimizare pe care o efectuez întotdeauna pe sistemele Windows 8 elimină toate folderele bibliotecilor implicite din Explorer. Eu personal am propriile dosare pentru organizarea conținutului și, prin urmare, nu le folosesc.

Din nou, băieții de la opt forumuri au venit cu un fișier reg pentru a elimina toate aceste foldere de la sistemul dvs., astfel încât să aveți un Windows curat ferestre ca aceasta:

Dacă vă plac desktopul, acesta este, în mod normal, sub Favourites, oricum, așa că, de obicei, îl șterg chiar și pe cel care îl folosește. Acum, în loc să am o grămadă de foldere, nu am făcut niciodată clic pe el, am doar lista mea de hard-discuri și dispozitive externe. Mult mai curat!

Deci, acestea sunt câteva tentative de regiștri rapide pentru Windows 8 și Windows 8.1, care, sperăm, vă vor face puțin mai productivi cu sistemul de operare. Dacă aveți unele dintre propriile trucuri, ne informează în comentarii. Bucurați-vă!