If-Koubou

Schimbați browserul web implicit în Windows 8

Schimbați browserul web implicit în Windows 8 (Windows 8)

Windows 8 vine cu două arome de Internet Explorer 10, unul pentru interfața Metro și unul pentru desktop. Dacă nu aveți grijă să faceți față nici unei versiuni, puteți continua și instalați un browser diferit, cum ar fi Google Chrome, Firefox sau Safari. Cu toate acestea, alegerea de a seta browser-ul ca browser implicit în Windows 8 în timpul instalării nu pare să funcționeze, cel puțin nu pentru Chrome.

Se pare că Microsoft ignoră această opțiune și păstrează IE ca browser implicit. Pentru ao schimba, trebuie să setați manual browserul terț ca implicit. În acest articol, vă voi arăta cum să faceți asta.

Mai întâi, mergeți mai departe și instalați oricare browser pe care doriți să îl utilizați în loc de Internet Explorer. Apoi du-te la Panoul de control în Windows 8. Puteți citi postul meu aici cu privire la modul de acces la panoul de control rapid în Windows 8. Apoi mergeți mai departe și faceți clic pe Programe implicite.

Apoi faceți clic pe Setați programele prestabilite legătură.

Apoi găsiți browserul din panoul din stânga, apoi faceți clic pe Setați acest program ca implicit legătură.

Acest lucru va seta Chrome sau orice browser ca implicit pentru orice tipuri de fișiere și protocoale sunt permise. Pentru a vedea care fișiere și protocoale au fost transferate, puteți face clic pe Alegeți valorile implicite pentru acest program legătură.

După cum puteți vedea, orice fișier HTM sau HTML se va deschide acum în Chrome. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care, în prezent, nu le puteți suprascrie ca implicit. Dacă faceți clic pe Internet Explorer în panoul din stânga și apoi faceți clic pe Alegeți valorile implicite pentru acest program, veți vedea următoarele elemente:

Din păcate, nu vă permite să debifați acele elemente, deci MHTML, comenzile rapide pentru site-uri fixate și comenzile rapide Internet vor fi deschise încă în Internet Explorer. Chiar dacă acest lucru este setat pentru IE, am creat o comandă rapidă pe desktop pe desktop-ul meu și am deschis-o mai degrabă în Chrome decât în ​​IE.

De asemenea, am încercat să fac clic pe o legătură într-un document Word și a fost deschis și în Chrome. În sfârșit, am încercat să fac clic pe un link dintr-o aplicație Metro și, de asemenea, am deschis în Chrome, deși arăta ca o versiune Metro a Chrome, mai degrabă decât versiunea desktop.

Deci, cel puțin pentru Google Chrome, îl puteți seta ca implicit prin Panoul de control, iar Windows 8 va deschide destul de mult toate linkurile și adresele URL din Chrome mai degrabă decât IE. Dacă ați testat alte browsere, nu ezitați să postați comentarii și rezultate aici. Mulțumiri. Bucurați-vă!