If-Koubou

Cum se pornește la Windows 8 Opțiuni de recuperare a sistemului

Cum se pornește la Windows 8 Opțiuni de recuperare a sistemului (Windows 8)

Windows 8 a redesenat drastic meniul de încărcare pentru a nu arăta mai modern, ci și pentru a fi mult mai ușor de utilizat. Trebuie să spun că au făcut o treabă bună. Toate versiunile mai vechi de Windows au folosit interfața de bază DOS pentru a alege opțiuni precum Safe Mode sau Advanced Boot Options.

Majoritatea oamenilor nu au deranjat nici măcar să se uite la ceva sub modul Safe, deoarece este destul de tehnic pentru utilizatorul mediu. Acum, când intrați în meniul de boot Windows 8, veți obține o interfață GUI frumoasă, cu aspect modern. Acesta este, de asemenea, numit Windows RE (Mediu de recuperare) sau opțiunile de recuperare a sistemului.

Aveți trei opțiuni: încărcați Windows în mod normal (Continua), Depanarea sau Opriți calculatorul. O serie de opțiuni mai puține pentru a începe, făcând mai ușoară folosirea instrumentului de către utilizatori. Cunosc o mulțime de oameni care au avut probleme cu Windows 7, dar nu au putut să-și dea seama cum să încarce reparații de pornire sau să intre în Safe Mode. În acest articol, vă voi face pașii și metode diferite pentru a intra în meniul de încărcare.

Merită menționat faptul că meniul este aproape la fel pentru Windows 10, dar este o procedură ușor diferită pentru a ajunge acolo. Citiți articolul meu despre cum să porniți Windows 10 în opțiunile de recuperare a sistemului.

Metoda 1 - SHIFT + Repornire

O modalitate de a porni Windows 8 în Windows Recovery Environment este să apăsați pur și simplu SCHIMB apoi faceți clic pe Repornire. Ce este bine despre această metodă este că o puteți face din interiorul Windows sau puteți face acest lucru chiar dacă nimeni nu este conectat la sistem.

Deci, dacă aveți nevoie să depanați o mașină Windows 8 sau o boot de pe un dispozitiv secundar și nu vă puteți conecta la sistem, puteți reporni în Windows RE făcând clic pe pictograma butonului de alimentare din partea de sus a ecranului de pornire sau în dreapta jos când nu sunteți conectat (ă).

Metoda 2 - Setări PC

Cea de-a doua modalitate de a face acest lucru este să accesați Setări PC în Windows 8. Puteți face acest lucru prin deschiderea barei Charms și apoi făcând clic pe Setări.

Apoi faceți clic pe Schimbați setările PC în partea de jos a barei de setări:

În partea de jos mergeți mai departe și faceți clic pe Actualizare și recuperare. Dacă utilizați o versiune mai veche de Windows 8, este posibil să faceți clic pe General in schimb. Faceți clic pe Recuperare din meniul din stânga și veți vedea Programare avansată secțiunea din partea de jos. Click pe Reporniți acum și ești bine să pleci.

Metoda 3 - Unitate automată sau de recuperare

În cele din urmă, dacă Windows 8 detectează orice problemă de boot cu sistemul, acesta va încărca automat opțiunile de boot Windows RE. Dacă placa de bază acceptă noul firmware UEFI, acest lucru se va întâmpla automat. Dacă nu, trebuie să apăsați tasta F8, dar nu veți avea mult timp de la încărcarea Windows 8 atât de repede.

În schimb, cel mai bun mod ar fi să utilizați Metodele 1 sau 2. Cu toate acestea, dacă nu puteți încărca în Windows 8 la toate și opțiunile de încărcare nu apar automat, va trebui să sperăm că ați creat un Windows 8 USB Unitate de recuperare. O unitate de recuperare în Windows 8 vă va permite, în principiu, să creați o unitate flash USB bootabilă care va încărca mediul Windows RE în cazul în care nu se va încărca automat și nu veți putea intra în Windows.

Rețineți că puteți crea, de asemenea, unitatea de recuperare USB de pe o altă mașină Windows 8 și apoi să o utilizați pe cea care nu pornește corect. Dacă aveți întrebări cu privire la opțiunile de recuperare, postați un comentariu. Bucurați-vă!