If-Koubou

Cum se schimbă vizualizarea prestabilită a imaginilor în Windows

Cum se schimbă vizualizarea prestabilită a imaginilor în Windows (Windows XP)

În mod implicit, când fac dublu clic pe o imagine din Windows, Windows Photo Viewer deschide imaginea! Este frumos, dar aș prefera să se deschidă cu un alt program de vizualizare a fotografiilor, cum ar fi Photoshop, GIMP etc.

Dacă această problemă te deranjează, există și o cale simplă schimbați programul implicit de vizualizare a fotografiilor în Windows la aplicația dorită! De fapt, există două modalități de a face acest lucru.

De asemenea, îl puteți configura astfel încât un singur tip de imagine să se deschidă cu o aplicație, iar alt tip de imagine să se deschidă cu un alt program. Așadar, puteți avea imagini JPG deschise cu Photoshop și imagini GIF deschise cu Photo Viewer, de exemplu.

Rețineți că, în plus față de schimbarea vizualizatorului de imagini implicit, puteți urma aceleași pași de mai jos pentru a schimba playerul media implicit, browserul web implicit etc. De exemplu, pentru playerul media prestabilit, ați selecta playerul media din listă, adică VLC Media Player, apoi ajustați setările pentru acesta.

Reglați programele implicite

Dacă încă mai rulați Windows XP, asigurați-vă că ați citit postarea mea separată cu privire la modificarea programului implicit pentru a deschide un fișier, deoarece procedura XP este diferită.

În Windows 7 și versiuni ulterioare, puteți schimba tipurile de fișiere pe care le deschide un program sau puteți modifica ce program se utilizează la deschiderea unui anumit tip de fișier. Faceți clic pe Panoul de control și apoi faceți clic pe Programe implicite în timp ce în ecranul icoanelor.

Aici veți vedea cele două opțiuni pe care le-am menționat mai sus: Setați programele prestabilite și Asociați un tip de fișier sau un protocol cu ​​un program.

Dacă faceți clic pe primul link, veți obține o listă a diferitelor programe instalate pe computer. Selectați programul și Windows vă va spune câte setări implicite sunt programate pentru deschidere.

Apoi puteți face clic pe Setați acest program ca implicit pentru a fi deschisă toate tipurile de fișiere implicite sau puteți face clic Alegeți valorile implicite pentru acest program pentru a alege anumite tipuri de fișiere.

În exemplul de mai sus, Internet Explorer este setat să deschidă imagini GIF, iar Microsoft Office 2010 este setat să deschidă fișiere JPG. Toate celelalte formate sunt setate să se deschidă cu Windows Photo Viewer. Dacă doriți să utilizați alt program pentru a deschide imagini, de exemplu, selectați programul din listă și apoi alegeți Setați acest program ca implicit.

Reglați prin Deschidere cu

Du-te înapoi și faceți clic pe Ajustați un tip de fișier sau un protocol cu ​​un program vă va permite să navigați prin sutele de tipuri de fișiere stocate pe computer și apoi să schimbați programul implicit pentru deschiderea acelui tip de fișier.

Când faceți clic pe Modificați programul, veți primi o listă de Programe recomandate și Alte programe, împreună cu o opțiune pentru Naviga la un program care nu este în prezent afișat.

Avantajul acestei metode, spre deosebire de prima opțiune, este că aici puteți alege orice program pe care doriți să îl deschideți. În prima metodă, numai programele înregistrate cu Windows vor apărea în lista respectivă și nu există nicio modalitate de a adăuga manual un program lipsă.

De asemenea, puteți accesa același dialog făcând clic dreapta pe orice fișier din Explorer, făcând clic pe Deschis cu și apoi faceți clic pe Alegeți programul implicit.

Windows 8, 10 programe standard

În Windows 8 și Windows 10, lucrurile sunt ușor diferite, deoarece acum aveți aplicații desktop și aveți aplicații Windows Store. Implicit, toate calculatoarele Windows 8/10 vor avea instalat Windows Photo Viewer și aplicația Photos. Prima este o aplicație desktop și se va încărca acolo, iar cea de-a doua este o aplicație Windows Store și se va încărca ca o aplicație.

Puteți urma aceleași proceduri ca și pentru Windows 7, dar singura diferență este că veți vedea și aplicațiile Windows Store listate ca opțiuni. Așa cum am menționat mai devreme, puteți schimba alte setări implicite, cum ar fi media player-ul implicit, în alt program sau aplicație aleasă de dumneavoastră, decât în Video sau Filme și TV app în Windows 8 și Windows 10.

Sperăm că puteți face dublu clic pe o imagine și așteptați deschiderea programului corect. Vreți să modificați cu atenție aceste setări deoarece nu există nicio modalitate de a reseta toate programele implicite înapoi la valorile lor originale. Nu sunt sigur de ce această opțiune nu există, pentru că ar trebui, dar nu este acolo.

Singura modalitate reală de resetare a programelor implicite este fie descărcarea unui fișier de registry care va schimba manual fiecare valoare, fie va crea un nou profil de utilizator. Aceste setări sunt stocate pe bază de utilizatori, astfel încât crearea unui nou cont de utilizator vă va începe de la zero. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!