If-Koubou

Cum se creează manual un punct de restaurare a sistemului în XP

Cum se creează manual un punct de restaurare a sistemului în XP (Windows XP)

Dacă sunteți pe cale să actualizați un driver pe computerul dvs. sau să instalați un nou program, este probabil o idee bună să creați un punct de restaurare a sistemului doar în cazul în care ceva nu merge bine. Este o modalitate excelentă de a face backup în registru și de a vă asigura că puteți reveni la o stare de funcționare normală dacă devine coruptă.

Merită remarcat faptul că un punct de restaurare a sistemului nu face backup pentru niciunul dintre datele dvs., el doar face backup pentru fișierele de sistem și registrul Windows. Ar trebui să citiți postarea clonării sau să creați o imagine a PC-ului dvs. în scopuri de rezervă.

Desigur, dacă aveți deja un sistem de backup în loc, atunci puteți crește de fapt performanțele computerului prin oprirea sistemului de restaurare. Dacă nu, citiți mai departe pentru a afla cum să creați manual un nou punct de restaurare. Dacă doriți să creați un punct de restaurare a sistemului în Windows Vista, 7, 8 sau 10, citiți celălalt post despre gestionarea restabilirii sistemului.

Creați un punct de restaurare a sistemului în XP

Pasul 1: Click pe start, Toate programele, Accesorii, Instrumente de sistem, și faceți clic pe Restaurarea sistemului.

Pasul 2: Faceți clic pe Creați un punct de restaurare butonul radio și apoi faceți clic pe Următorul.

Pasul 3: Acum dați punctului de restaurare o descriere bună, astfel încât să știți exact ce ați instalat ulterior, adică "Înainte de instalarea driverului" etc.

Pasul 4: Acum faceți clic pe Crea butonul și punctul de restaurare vor fi create. Acum, dacă vreți să reveniți la starea anterioară, rulați din nou instrumentul System Restore și alegeți "Restaurați computerul la o oră mai devreme”.

Orice date cu caractere aldine înseamnă că sunt stocate puncte de restaurare pentru acele zile. Puteți să faceți clic pe dată, să alegeți punctul de restaurare și apoi să faceți clic pe Următor → pentru a restabili computerul.

Asta e! Tocmai ați creat un punct de restaurare în Windows XP. În versiunile mai noi de Windows, cum ar fi Vista, 7, 8 și 10, sistemul de operare creează automat puncte de restaurare ori de câte ori sunt făcute anumite modificări, adică actualizarea unui driver, etc. Rețineți că backupul regiștrilor și starea sistemului este mare, ar trebui, de asemenea, să copiați manual toate driverele Windows. Bucurați-vă!