If-Koubou

Cum se instalează Desktop la distanță pe Windows XP

Cum se instalează Desktop la distanță pe Windows XP (Windows XP)

Dacă nu ați folosit niciodată Desktop la distanță, este o modalitate foarte bună de a vă conecta de la distanță la un alt PC (birou, acasă etc.) și obțineți o muncă pe care nu ați reușit să o faceți decât dacă ați fost fizic la mașină. În mod obișnuit, folosesc desktop-ul de la distanță pentru a vă conecta la serverele din biroul nostru, conectați-vă la computerele utilizatorilor pentru a oferi asistență tehnică și pentru a vă conecta la computerul personal la domiciliu pentru a accesa fișierele.

Pentru a utiliza Desktopul la distanță, există câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți. În primul rând, desktopul de la distanță funcționează doar cu Windows XP și Windows 2003. Ceea ce vreau să spun este că vă puteți conecta numai într-o mașină Window XP sau 2003. Puteți utiliza un sistem Windows 98, ME sau 2000 pentru a vă conecta într-o mașină Windows XP sau 2003, dar nu vă puteți conecta la o mașină 98, ME sau 2000 de la distanță. Dacă doriți să vă puteți conecta la o mașină Windows 2000 sau o versiune anterioară, va trebui să cumpărați software comercial.

Deoarece acest post are peste 7 ani, declarația de mai sus este depășită. De asemenea, vă puteți conecta la o mașină Windows Vista, Windows 7 sau Windows 8. De asemenea, deoarece Microsoft a încheiat de curând suportul pentru Windows XP, acest tutorial va deveni mai puțin util cu trecerea timpului. Dacă sunteți interesat, verificați postarea mea în configurarea desktopului la distanță pentru Windows 8.

În al doilea rând, trebuie să vă asigurați că sunteți conectat (ă) ca administrator de computer pe aparat pentru al configura pentru acces la distanță. Dacă ați adus un computer dintr-un magazin sau ați obținut-o direct de la producător, primul nume de utilizator pe care îl creați este întotdeauna un cont de Administrator.

O modalitate ușoară de a verifica dacă sunteți administrator sau nu este să accesați Start, Panou de control și apoi faceți clic pe Conturi utilizator. Veți vedea numele dvs. de utilizator și ar trebui să aibă "Administratorii"Sau"Administrator de calculatoare"Scrisă lângă ea.

În al treilea rând, contul de administrator al mașinii dvs. trebuie să aibă o parolă. Dacă nu trebuie să introduceți o parolă pentru a accesa Windows când porniți computerul, atunci nu aveți o parolă configurată și Desktop la distanță nu va funcționa. Desktopul la distanță nu vă permite să vă conectați la un computer cu un cont de utilizator care nu are o parolă.

Când accesați Conturile de utilizator și faceți clic pe contul Administrator, veți vedea o opțiune de creare a unei parole pentru cont. Mergeți înainte și faceți asta înainte de a continua.

În continuare, dacă computerul la care vă conectați funcționează Windows XP SP3, atunci trebuie să deschideți paravanul de protecție pentru a permite conexiunile desktop la distanță. Pentru a face acest lucru, du-te la start, Panou de control, Windows Firewall și faceți clic pe excepţii tab.

Asigurați-vă că Desktop la distanță este bifată caseta de validare. Ultimul lucru pe care trebuie să-l facă pentru ca Remote Desktop să funcționeze corect este să spună Windows că vrem să permitem utilizatorilor să se conecteze de la distanță. Până acum tocmai am îndeplinit cerințele, dar acum trebuie să permitem de fapt conexiunile de la distanță la acest computer.

Mergi la start, Panou de control, și faceți clic pe Sistem. Faceți clic pe fila Remote și asigurați-vă că "Permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță la acest computer" caseta este verificată. Nu vă faceți griji când faceți clic pe Selectați Utilizatori la distanță deoarece administratorii au acces în mod implicit. Dacă doriți să acordați acces la un cont de la distanță pentru un cont fără administrator, faceți clic pe acel buton și adăugați-l pe utilizator.

Si asta e! Computerul dvs. este acum setat pentru desktop la distanță! Încercați mai întâi să vă conectați la aparatul XP de la alt computer din rețeaua dvs. de domiciliu. Pentru a vă conecta, mergeți la celălalt computer și faceți clic pe Start, Toate programele, Accesorii, Comunicații și Conexiune desktop la distanță. Dacă doriți să vă conectați la mașina XP din Windows Vista, Windows 7 sau Windows 8, trebuie doar să faceți clic pe Start și să efectuați o căutare pentru conexiunea desktop la distanță. În Windows 8, mergeți la ecranul de pornire și începeți să tastați pentru a efectua o căutare.

În caseta de dialog, puteți introduce adresa IP sau numele computerului. Cea mai bună modalitate de conectare este să tastați adresa IP a computerului. Pentru a obține adresa IP a computerului pe care doriți să îl conectați, mergeți la computer și faceți clic pe start, Alerga și tastați CMD.

În fereastra de comandă negru, introduceți cuvântul "ipconfig"Fără citatele de mai jos și apăsați pe Enter.

Veți vedea adresa dvs. de IP listată împreună cu alte informații, dar nu trebuie să vă faceți griji despre asta. Notați acea adresă IP (192.x.x.x sau ceva similar) și tastați exact acel număr în caseta de text de la distanță de pe celălalt computer (calculatorul la care vă conectați).

Clic Conectați și ar trebui să obțineți un pop-up de pe ecran, ceea ce înseamnă că ați conectat cu succes la celălalt computer. Acum puteți să introduceți numele de utilizator și parola pentru Administratorul de calculatoare.

Dacă primiți o eroare spunând că computerul nu poate accepta conexiuni noi etc., înseamnă că ceva nu a fost configurat corect. Rețineți că trebuie să oferiți contului de administrator o parolă, deschideți portul din paravanul de protecție și bifați căsuța de validare a conexiunilor la distanță Sistem proprietăți. Toate cele trei elemente trebuie să fie efectuate pe computerul pe care doriți să-l conectați la TO.

După ce vă puteți conecta din aceeași rețea, acum puteți încerca să vă conectați din afară. Deci, dacă doriți să vă conectați la computerul de la birou, puteți face acest lucru, dar va trebui să faceți câteva lucruri suplimentare.

În primul rând, trebuie să obțineți adresa IP publică (nu numărul 192.168.xx) și puteți face acest lucru accesând computerul pe care doriți să vă conectați și navigând pe site-ul web http://www.whatismyip.com/ și aceasta vă va oferi adresa IP publică.Aceasta este adresa care poate fi utilizată de oriunde din lume pentru a vă conecta la locația dvs. specifică și este unică. Din păcate, la majoritatea conexiunilor la domiciliu, această adresă IP publică se schimbă frecvent și fără notificare. În principiu, pentru a rezolva această problemă, trebuie să utilizați DNS dinamic. Nu voi intra în detaliu în acest post, dar citesc celelalte postări despre modul de configurare:

Configurarea unui router pentru DNS dinamic

Ce este DNS dinamic și cum să îl configurați

Cel de-al doilea lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți portul în router (cu excepția cazului în care vă conectați modemul de cablu direct în computer) și retransmiteți acel port la computerul la care doriți să vă conectați. Iată cum ați face acest lucru pe un router Netgear (așa cum am și eu) și procedura este aproape aceeași pentru alte routere, cu excepția faptului că ar putea fi numită altceva. Cele mai multe site-uri web ale producătorului au un articol despre cum să configurați router-ul special pentru port forwarding, deoarece este foarte comun.

Va trebui să vă conectați la router introducând adresa IP în bara de adrese a browserului. Puteți afla adresa IP a ruterului dvs. accesând orice computer din rețea (pe care doriți să îl conectați) și deschizând linia de comandă ca în cele de mai sus și tastând din nou ipconfig. În plus față de câmpul Adresa IP, veți vedea, de asemenea Gateway implicit, acesta este ruterul tău. Din captura de ecran de mai sus, puteți vedea a mea este 192.168.244.2.

Introduceți adresa respectivă în bara de adrese a browserului, după cum urmează, apoi apăsați Enter:

Veți fi solicitat cel mai probabil un nume de utilizator și o parolă. De obicei, puteți găsi acest lucru în documentație sau pe partea inferioară a router-ului în sine. Pentru routerul meu Netgear, numele de utilizator ca "admin" (cu litere mici) și parola a fost "parola".

Odată ce ați intrat, ar trebui să vedeți o opțiune numită "Port Forwarding / Port Porting" sau ceva foarte asemănător. Știu că Netopia le numește pinholes iar pe Linksys ar putea fi numit a Serviciu sau Aplicații.

După ce vă aflați în pagina Port Forwarding, este posibil să vedeți diferite machete / opțiuni. Părțile de bază vor oferi o denumire ca "Desktop la distanță", alegerea portului extern și a portului intern, a protocolului și alegerea adresei IP a dispozitivului pe care datele trebuie să fie transmise în avans.

Pentru desktopul de la distanță, veți dori întotdeauna să alegeți TCP pentru protocol. Fii implicit, desktopul de la distanță folosește portul 3389, așa că tastați atât în ​​porturile interne cât și în porturile de export. În cele din urmă, adresa IP internă ar trebui să fie adresa IP a mașinii XP. La unele setări, vi se va cere un port de pornire, care va termina portul și va declanșa portul. Doar puneți 3389 pentru toate cutiile de port.

Faceți clic pe Aplicați și ați terminat! Acum ar trebui să puteți utiliza adresa IP publică (tastați-o în Calculator text în caseta de dialog Remote Desktop Connection) pentru a vă conecta prin router la computer!

Dacă aveți probleme la conectarea de la distanță la mașina dvs. Windows XP, vă rugăm să postați un comentariu aici și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!