If-Koubou

Tweak setările Windows XP cu TweakUI

Tweak setările Windows XP cu TweakUI (Windows XP)

Din moment ce am scris anterior o postare despre cum să optimizați Windows Vista, am crezut că ar arunca niște jucării de putere pentru utilizatorii de Windows XP. Windows XP nu va dispărea în curând, așa că dacă tot nu ați reușit să personalizați așa cum doriți, faceți un minut și citiți acest articol.

Unul dintre cele mai bune programe pentru tweaking Windows XP este utilitarul TweakUI PowerToy de la Microsoft. Folosind acest mic program minunat, puteți regla foarte repede și ușor multe setări Windows. Puteți modifica multe setări, de la modul de grupare a elementelor din bara de activități la dezactivarea sau eliminarea acelor săgeți simbolice de pe desktop.

Iată o prezentare generală rapidă a unora dintre celelalte setări pe care le puteți configura:

Tweak numărul de aplicații pentru dialogul Alt + Tab

Acest lucru este foarte util dacă sunteți ca mine și aveți întotdeauna aproximativ 20 de ferestre deschise în bara de sarcini. Chiar și cu gruparea bara de activități, aceasta poate deveni o durere pentru a găsi programul pe care îl căutați. Folosind acest lucru, puteți crește numărul de programe care apar atunci când apăsați Alt + Tab.

Modificați numărul de linii pe care roțile mouse-ului vi le scot

Reduceți calitatea miniaturilor în Explorer pentru a crește performanța

Dezactivați / personalizați săgețile cu pictograma de comenzi rapide

Personalizați locațiile pentru Bara de Locații

Bara de Locuri este ceea ce se afișează în partea stângă a ferestrelor Deschidere și Salvare fișier din Word, Excel etc. Opțiunile obișnuite sunt Desktop, Documentele mele, Calculatorul meu și Locațiile din rețeaua mea, dar puteți adăuga propriile locații personalizate utilizând această opțiune.

Ascundeți un panou de control Applet / Extensie

Puteți ascunde elementele din Panoul de control astfel încât acestea să nu apară atunci când accesați dialogul Panoul de control. Cu toate acestea, acest lucru nu îl dezinstalează sau îl împiedică pe cineva să-l deschidă prin intermediul liniei de comandă. Este utilă numai dacă doriți să o ascundeți de utilizatori care nu știu ce fac.

Conectați automat la Windows ca orice alt utilizator

Acest lucru vă va permite să vă conectați automat la Windows, chiar dacă computerul dvs. se află pe un domeniu. De asemenea, parola este stocată în format criptat.

Mange Access Control și securitate pentru funcțiile administrative

De asemenea, puteți controla accesul la multe din sarcinile administrative utilizând TweakUI. De exemplu, puteți controla cine poate gestiona partajarea de fișiere și imprimante, gestiona discuri, gestiona acțiuni etc.

Repararea fișierelor Windows

În cele din urmă, puteți utiliza TweakUI pentru a repara Windows în cazul în care ceva a devenit corupt. Puteți să refaceți pictogramele, să remediați fontul, Muzica mea, Imaginile mele, Dosarele videoclipurilor mele și multe altele.

În general, un utilitar foarte util pe care Microsoft îl oferă gratuit. Ar trebui să fie ceva încorporat în panoul de control, dar pentru moment va trebui să-l descărcați!