If-Koubou

5 instrumente pentru recuperarea fotografiilor Testați și revizuite

5 instrumente pentru recuperarea fotografiilor Testați și revizuite (Sfaturi pentru computer)

Hopa! Tocmai ați formatat cartela de memorie a camerei dvs. digitale și acum toate imaginile dvs. au dispărut! Sau poate că cartea dvs. a devenit coruptă și nici una din imagini nu mai poate fi citită? Din păcate, pierderea sau ștergerea imaginilor de pe un card de memorie este o problemă foarte frecventă, pur și simplu pentru că uneori oamenii apasă butoanele greșite de pe aparatul foto!

Din fericire, există multe aplicații software care vă pot ajuta să vă recuperați fotografiile digitale pierdute. Fotografiile pot fi recuperate, deoarece atunci când o fotografie este șters de pe o cartelă de memorie, legătura cu fotografia este eliminată, dar nu datele reale. Puteți să vă gândiți la acest lucru: mergeți la o bibliotecă și căutați o carte în baza de date, dar nu găsiți informații. Poate că cartea a fost nouă și nu a fost încă pusă în sistemul lor online, dar cartea fizică este încă în bibliotecă, dar nu o puteți găsi cu ușurință.

Programe de recuperare a fotografiilor deoarece ignoră linkul și citesc toate cărțile din bibliotecă și le scuipă înapoi pentru tine. De obicei, acestea funcționează foarte bine, cu excepția cazului în care a fost făcută o deteriorare gravă a cardului. În acest articol, voi menționa câteva programe pe care le-am folosit pe un set de date de testare și vă arăt cât de bine au făcut. Am copiat practic câteva foldere de imagini pe un card de memorie și apoi am șters fotografiile utilizând Windows. Apoi am încercat fiecare program să vadă cât de multe fotografii le-ar putea recupera.

Notă: dacă doriți să vedeți care programe funcționează cel mai bine, săriți la concluzia și apoi citiți secțiunea despre programul respectiv și cum să îl utilizați.

Programele pe care le voi menționa aici sunt cele mai utilizate pentru recuperarea datelor de pe o cartelă de memorie SD sau de pe un dispozitiv de memorie flash ca un stick USB. Dacă doriți să recuperați fișiere de pe un hard disk de pe computer, verificați postarea mea anterioară privind recuperarea fișierelor șterse accidental, care utilizează un program diferit.

Recuperarea Pandora

Pandora Recovery are un instrument gratuit de recuperare a fotografiilor care poate fi folosit pentru a recupera fotografii de la o varietate de dispozitive. Continuați și descărcați și instalați-l. Odată ce o deschideți, veți vedea că un expert va apărea automat. Debifați caseta pentru expert, care vă va duce apoi la interfața principală.

Faceți clic pe dispozitivul de memorie din partea stângă și acesta va începe să efectueze o scanare automată. Dacă aveți noroc, caseta de sus va începe să umple cu numele imaginilor care au fost șterse. În testul meu, am șters aproximativ 105 imagini de pe cartela de memorie și a găsit 128!

Puteți face clic pe fișierele din partea superioară și vă va afișa o previzualizare a imaginii, dacă este posibilă recuperarea. Acum, pentru a recupera fotografiile, mergeți mai departe și utilizați tasta SHIFT pentru a selecta toate fotografiile din caseta de sus și apoi faceți clic pe Recupera buton, care este pictograma mică mică de gunoi portocaliu. Aceasta va afișa caseta de dialog pentru recuperare.

Alegeți un dosar în care doriți să păstrați fișierele recuperate și faceți clic pe Recuperare acum. Asigurați-vă că locația pentru fișierele recuperate nu se află în aceeași locație cu fișierele șterse. Acum, dați-i puțin timp și ar trebui să vedeți că imaginile dvs. sunt recuperate!

Odată terminat, care a durat aproximativ 10 minute, am revenit 80 din 105 imagini care au fost inițial stocate pe card. Nu prea rău, dar speram mai mult. De fapt, mai multe imagini au fost recuperate, dar din anumite motive celelalte nu au putut fi deschise. Să încercăm un alt program.

Zero Recuperare de Adormire

ZAR (Zero Assumption Recovery) este, de asemenea, gratuit pentru recuperarea fotografiilor. Este totuși o versiune de încercare pe care trebuie să o descărcați, dar, indiferent de motiv, au făcut parte din programul de recuperare a imaginii gratuit. După ce îl instalați și îl rulați, veți vedea interfața principală.

Faceți clic pe Recuperare de imagini (gratuit) pentru a începe. Acesta va lista dispozitivele conectate la computer, deci mergeți mai departe și alegeți dispozitivul de memorie și apoi faceți clic pe Următorul.

Acum veți vedea o mică hartă frumoasă a unității dvs. defalcate pe sectoare de date. Pe măsură ce programul scanează unitatea, va codifica culorile sectoarelor conform fragmentelor de date, nimic interesant, structurile sistemului de fișiere și sectoarele necorespunzătoare.

În acest moment, trebuie doar să stați liniștit și să așteptați. ZAR a durat aproximativ 20 de minute, de două ori mai mult decât Pandora. După finalizare, veți obține o listă de fotografii care pot fi recuperate. Continuați și verificați caseta rădăcină, astfel încât toate imaginile să fie verificate.

Apasă pe Următor → butonul din dreapta jos (nu este butonul Salvare sub lista de fișiere) și alegeți o destinație pentru imaginile recuperate. Apoi mergeți mai departe și faceți clic pe Începeți să copiați fișierele selectate buton.

După finalizare, verificați dosarul și, sperăm, veți fi la fel de fericiți ca și mine. Programul a reușit să recupereze toate 105 din 105 imagini! Programul a durat mai mult, dar merită așteptat! Până acum ZAR, rezultatele au fost 100% recuperare în testul meu mic. Să încercăm mai multe programe.

Anulează 360

Undelete 360 ​​este cel de-al treilea program pentru testul de recuperare a fotografiilor, așa că hai să intrăm în el. După ce îl instalați și îl executați, faceți clic pe Căutare butonul din partea de sus și selectați unitatea pe care doriți să o recuperați și apoi faceți clic pe start.

În doar câteva secunde, programul mi-a spus că sunt 105 de dosare care trebuie recuperate și chiar mi-au dat statutul, care a fost Foarte bine. Singurul lucru enervant legat de versiunea gratuită este faptul că vă determină să selectați fiecare fișier în parte, deci dacă aveți o mulțime de fotografii pentru a vă recupera, veți face clic pe o perioadă în timp ce nu veți cumpăra versiunea plătită. Oricum, odată selectată, mergeți mai departe și faceți clic pe Recupera.

Selectați o locație în care doriți să fie salvate fișierele recuperate, apoi faceți clic pe start. Nu am selectat nici una dintre opțiuni doar pentru că am vrut ca o mare parte din datele de imagine preluate și nu-mi păsa cu adevărat celelalte lucruri.

Deci, care au fost rezultatele? Păi, erau la fel ca Pandora. Undelete 360 ​​recuperate numai 80 din 105 imagini iar cele nerecuperabile erau aceleași ca și pentru Pandora. Deci, se pare că cele 25 de fotografii au avut o problemă, dar Zero Assumption Recovery a reușit să le aducă înapoi cu recuperarea lentă și constantă. Undelete 360 ​​au avut nevoie de aproximativ 5 minute pentru a rula, deci cele mai rapide, dar nu cele mai bune rezultate. Să urmărim mai multe programe.

PhotoRec

PhotoRec este un instrument interesant pentru recuperarea fotografiilor, deoarece are o versiune care rulează în linia de comandă și o versiune grafică, dar această versiune rulează numai pe Windows pe 64 de biți. De asemenea, interfața GUI are mai puține caracteristici, deci ar trebui să încercați să utilizați versiunea de comandă de comandă. În testele mele, versiunea prompt de comandă a recuperat și mai multe dintre imaginile mele. Nu sunt sigur ce este diferența, dar este semnificativă.

Când te duci la pagina de descărcare, asigurați-vă că descărcați de pe link-ul care spune doar ferestre și nu pe versiunea pe 64 de biți.

Odată ce îl descărcați, dezarhivați-l și faceți clic pe photrec aplicație în TestDisk-7.0-WIP pliant. Rețineți că aceasta este versiunea 7.0, care este încă în versiune beta, dar a funcționat excelent pentru mine.

Acum e partea distractivă. Odată ce fereastra de comandă apare, va afișa instantaneu o listă de unități de pe computer. Trebuie să alegeți cardul de memorie sau unitatea USB. Utilizați tastele săgeți de pe tastatură pentru a vă deplasa în sus și în jos și apăsați Enter pentru a selecta. Interfața este puțin înfricoșătoare, dar nu este chiar atât de rău. În plus, a reușit să recupereze toate cele 105 fotografii în doar câteva minute.

După cum puteți vedea mai sus, unitatea USB este de 8 GB și se numește PNY USB 2.0, deci asta am selectat. Pe ecranul următor, eram puțin confuz. Se pare că trebuie să alegeți unul care spune FAT32 sau FAT16 sau orice linie are formatul de fișier al unității. În cazul meu, a fost FAT32, așa că am selectat că unul în loc de Nicio partiție unul deasupra lui.

În ecranul următor, este puțin confuză pentru că trebuie să alegeți tipul de sistem de fișiere, dar am încercat să merg în dreapta și să selectați FAT / NTFS etc., dar nu ar funcționa. Apoi mi-am dat seama că cele două opțiuni sunt [Ext2 / ext3] și [alte]. Dacă unitatea este în orice format FAT sau NTFS, asigurați-vă că ați selectat Altele. Dacă nu știți sigur, va fi probabil Altul, așa că alegeți asta.

Acum vi se va întreba dacă doriți să scanați spațiul liber sau întreaga unitate. Aș merge cu mine întreg ca să nu mai trebui să rulați din nou software-ul. Mai puteți obține totul și apoi păstrați ceea ce aveți nevoie.

În acest ultim ecran, trebuie să alegeți destinația pentru fișierele recuperate. În mod implicit, vă pornește în directorul în care este instalat programul în sine. Pentru a vă deplasa în jur, deplasați-vă în jos către director cu [.] Și [...] în nume. Unul punct este directorul curent, deci dacă doriți să salvați fișierele acolo, îl evidențiați și apoi apăsați C. Cele două puncte vă vor muta într-un singur director. Apoi puteți selecta orice dosar și apăsați C.

Este puțin confuz, dar odată ce înțelegi cum funcționează, are sens. Acum, programul va începe și ar trebui să vedeți numărul de fotografii recuperate.

După cum am menționat mai devreme, versiunea promptă de comandă a reușit să recupereze toate 105 din 105 imagini în doar câteva minute. Deci a fost cea mai rapidă și a reușit să recupereze 100% din fotografii. Cu siguranta o alegere buna, dar doresc ca versiunea interfetei GUI ar putea face acelasi lucru ca versiunea bazata pe DOS. Acum pentru ultimul program.

EaseUs Data Recovery

Am lăsat ultima dată data de recuperare a datelor EaseUs deoarece, deși este gratuită, vă permite doar să recuperați gratuit până la 1 GB de date. Toate celelalte programe vă permit să recuperați date nelimitate, ceea ce este foarte frumos. După ce îl instalați, veți observa că interfața este puțin diferită.

În primul rând, alegeți tipurile de fișiere pe care doriți să le recuperați. În mod implicit, toate sunt selectate, dar deoarece am avut doar imagini pe unitatea mea, am ales Grafică. Apoi, trebuie să selectați unitatea pe care doriți să o scanați.

Apasă pe scanda și programul va începe să recupereze fotografii șterse. Veți vedea că acestea apar într-o listă din partea dreaptă. Mergeți mai departe și faceți clic pe caseta de selectare din partea de sus pentru a selecta toate fișierele și apoi faceți clic pe Recupera. După cum puteți vedea, au spus că au fost găsite 105 de imagini, acum să vedem dacă le poate recupera de fapt.

Din nefericire, EaseUs ar putea recupera doar 80 din 105 imagini de asemenea. Celelalte 25 de imagini au fost din nou în dosar, dar nu au putut fi deschise. Deci, asta e 5 programe gratuite de recuperare a fotografiilor revizuite! Să rezumăm.

Concluzie

Prin acest test simplu, putem vedea rapid ce program de recuperare a fotografiei a făcut cel mai bun loc de muncă. Din cele 5, se pare că numai 2 au reușit să restaureze toate cele 105 imagini care au fost inițial pe unitate.

Recuperarea Pandora - 80 din 105 imagini - 10 minute

Zero Recuperare de Adormire - 105 din 105 imagini - 20 de minute

Anulează 360 - 80 din 105 imagini - 5 minute

PhotoRec - 105 din 105 imagini - 5 minute

EaseUs Data Recovery - 80 din 105 imagini - 3 minute

Deci, cea mai bună opțiune este să încercați mai întâi Zero Assumption Recovery, deoarece are o interfață grafică frumoasă, chiar dacă este puțin lentă. După aceasta, este PhotoRec cu cea mai bună fiabilitate și viteză. Dacă aveți o cartelă imensă sau o unitate USB, aș sugera PhotoRec, deoarece probabil vă va economisi mult timp.Dacă aveți întrebări despre oricare dintre programe, lăsați un comentariu mai jos. Bucurați-vă!