If-Koubou

Cum se rezolvă eroarea "Lipsă sau coruptă NTFS.sys" în Windows XP

Cum se rezolvă eroarea "Lipsă sau coruptă NTFS.sys" în Windows XP (Sfaturi pentru computer)

Unul dintre calculatoarele Windows XP de acasă sa prăbușit astăzi cu eroarea "Lipsesc sau corupt Ntfs.sys"Și nu va trece de ecranul BIOS inițial. În cele din urmă am reușit să o fac înapoi fără să trebuiască să formatez computerul, dar a durat puțin și nu a fost foarte simplu. Deci, dacă primiți această eroare, iată pașii pe care îi puteți lua pentru ao remedia.

Mesajul exact de eroare pe care îl obțineți de la Windows este:

Windows nu a putut porni deoarece fișierul următor lipsește sau este corupt: System32 \ Drivers \ Ntfs.sys

Când faceți o căutare în Google pentru că ntfs.sys lipsește sau este coruptă, primul rezultat este de la Microsoft Support. În special, acesta afirmă că s-ar putea să primiți acest mesaj atunci când vă convertiți hard disk-ul de la FAT la NTFS. Acest lucru nu a fost cazul în situația mea. Am încercat să ruleze defragmentarea și a înghețat în mijloc. După repornire, am primit acest mesaj.

Voi explica mai întâi metoda lor, care nu a funcționat pentru mine, și apoi alte două metode posibile pentru a rezolva această problemă.

Utilizați Consola de recuperare pentru a înlocui Ntfs.sys

Popul pe CD-ul Windows în computer și porniți CD-ul când vi se solicită "Apăsați orice tastă pentru a porni din CD„. Când apare ecranul de întâmpinare, apăsați R pentru a selecta Pentru a repara o instalare Windows XP utilizând Consola de recuperare, apăsați R opțiune.

Apoi, tastați numărul de la care doriți să vă conectați din Consola de recuperare. De asemenea, va trebui să cunoașteți parola de administrator pentru a ajunge la linia de comandă.

Acum, când vă aflați la promptul de comandă, trebuie să introduceți următoarele comenzi DOS, apăsând introduce după fiecare:

cd \ windows \ system32 \ drivere ren ntfs.sys ntfs.old

Acest lucru redenumește fișierul curent ntfs.sys cu altceva, astfel încât îl putem înlocui cu unul nou care, sperăm, nu este corupt. Acum tastați următoarea comandă:

copiați unitatea cd: \ i386 \ ntfs.sys: \ windows \ system32 \ drivers

Unde CD este litera de unitate pentru unitatea CD-ROM care are CD-ul Windows XP și conduce este unitatea în care ați instalat Windows XP (cel mai probabil C :).

Asta e! Acum mergeți mai departe și scoateți CD-ul și tastați părăsi. Reporniți computerul și vedeți dacă vă puteți conecta la Windows!

Fixați eroarea Ntfs.sys utilizând CHKDSK

Din anumite motive, metoda de mai sus nu a funcționat pentru mine! Cred că a fost pentru că fișierul în sine nu a fost o problemă, dar că au existat unele probleme cu hard disk-ul. Deci, după ce am încercat să copiez noul fișier ntfs.sys de pe CD și să nu reușesc, m-am gândit că voi încerca să alerg CHKDSK.

Puteți rula CHKDSK din Consola de recuperare în sine. Urmați aceleași instrucțiuni ca cele de mai sus, dar în loc să tastați cele trei comenzi DOS de mai sus, tastați următoarele la promptul de comandă:

CHKDSK / R

/ R este un comutator de linie de comandă care spune că pentru a repara automat orice erori care se găsesc pe hard disk. CHKDSK poate dura ceva timp pentru a alerga, așa că fi gata să așteptați. Au trecut aproximativ 30 de minute pe calculatorul meu.

Din fericire pentru mine, au existat mai multe erori pe disc, iar CHKDSK le-a fixat pe toate. Am repornit computerul și Windows încărcat bine, nu lipsesc eroarea ntfs.sys!

Reparați Ntfs.sys prin intermediul Instalației de reparare a Windows XP

Dacă nu a funcționat niciuna dintre metodele menționate mai sus, puteți încerca să faceți o instalare de reparare a Windows XP. Acest lucru înlocuiește în principiu toate fișierele de sistem Windows cu originalele, lăsând în același timp aplicațiile și setările dvs. intacte. Cu toate acestea, va trebui să aplicați din nou toate actualizările Windows.

Realizarea unei instalări de reparații este destul de ușoară. Urmați aceiași pași pentru a intra în Consola de recuperare, dar în loc să apăsați pe tasta R pentru a repara, apăsați introduce pentru a configura Windows.

Apoi selectați instalarea pe care doriți să o reparați și apăsați R pentru a începe repararea.

Rețineți că este posibil ca Windows să reintroducă o copie proaspătă, însă nu este cazul! Veți vedea ecranele de instalare ca și cum ați fi făcut o instalare proaspătă, dar nu vă faceți griji, veți avea totuși toate aplicațiile, setările și datele dvs. când aceasta va termina.

Sperăm că aveți acum un calculator de lucru! Dacă sunteți blocat undeva, etc, postați un comentariu și voi încerca. Bucurați-vă!