If-Koubou

Cum de a face fișierele audio mai tare

Cum de a face fișierele audio mai tare (Sfaturi pentru computer)

Fișierele audio cu volum redus pot fi aproape inutile și, de asemenea, foarte frustrant, mai ales dacă nu puteți reînregistra sunetul original. Fie că este vorba de o melodie MP3 pe care încercați să o ascultați pe laptop sau de un fișier audio înregistrat care nu este suficient de puternic, creșterea volumului în aproape orice fișier audio poate fi făcută cu ușurință utilizând software-ul de editare desktop sau online.

În acest articol, voi vorbi despre câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a stabili nivelurile de sunet pentru un fișier audio. Dacă aveți nevoie doar de acest lucru pentru un singur fișier audio, cea mai bună alegere ar fi un instrument online. Dacă aveți nevoie de mai mult control și opțiuni sau trebuie să reglați volumul în mai multe fișiere, programul de editare audio pe desktop va fi probabil o alegere mai bună.

Instrumente online

Din fericire, există câteva site-uri create pe internet numai în scopul creșterii volumului fișierului dvs. audio. Iată cele pe care le-am folosit și care funcționează bine.

MP3 Mai tare


MP3 Louder face foarte ușor să măriți volumul fișierului dvs. audio. Faceți clic pe Răsfoiți pentru a selecta fișierul pe care doriți să îl ajustați și apoi alegeți Măriți volumul buton de radio. De asemenea, puteți utiliza acest site pentru a micșora volumul unui fișier audio.

În mod implicit, sunetul va fi mărit cu trei decibeli, ceea ce este recomandat. Evident, poți să te joci cu această setare, care merge până la 50 de decibeli. În plus, puteți selecta dacă doriți să măriți fiecare canal sau doar canalul din stânga sau din dreapta.

Apasă pe Încărcați acum și așteptați câteva minute în timp ce fișierul este încărcat și optimizat. După ce este complet, ar trebui să vedeți un buton verde de descărcare.

Asta e despre asta! Este foarte usor de folosit si complet gratuit de acum. Sunt sigur că există o anumită restricție privind dimensiunea fișierului audio, dar ar trebui să funcționeze foarte bine în 99% din cazuri.

Prindeți tubul

Un alt instrument online gratuit este Tube Grab. Doar selectați fișierul dvs. și alegeți din normalizare automată sau manuală. Dacă alegeți manual, aveți în principiu trei opțiuni, care sunt prezentate ca cuvânt cu voce tare în text mai mare și mai mare.

Dimensiunea maximă pentru fișierul MP3 este de 40 MB, astfel încât ar trebui să fie suficient de mare pentru majoritatea oamenilor. Dacă aveți un fișier MP3 mai mare, puteți să tăiați fișierul MP3 mai întâi în bucăți mai mici și apoi să utilizați acest instrument.

Puteți descărca direct fișierul audio făcând clic pe link sau puteți asculta noul fișier audio online. Acest lucru este convenabil în cazul în care prima ajustare nu a fost suficient de mare și trebuie să încercați o setare mai mare.

Instrumente desktop

Pe desktop, instrumentul meu preferat pentru editarea oricărui tip de audio este Audacity. Am scris deja câteva articole despre Audacity, inclusiv cum să convertiți casetele în format digital și cum să captați audio de pe PC. Folosind Audacity, este foarte ușor să măriți și volumul fișierului audio.

Îndrăzneală

Un alt avantaj al utilizării unui instrument precum Audacity este că puteți mări volumul unei părți a piesei, mai degrabă decât întregul lucru. Instrumentele online vor amplifica totul, ceea ce ar putea avea ca rezultat anumite părți fiind prea puternice și, prin urmare, ar fi tăiate.

Deschideți Audacity și încărcați fișierul audio în program. Dacă doriți să amplificați întreaga piesă, nu selectați nimic. Dacă trebuie să amplificați doar o parte din piesă, continuați și selectați acea parte făcând clic și deplasând mouse-ul peste zona albastră.

Acum faceți clic pe Efect în partea de sus și apoi faceți clic pe Amplifica în lista de efecte.

Aici puteți regla cursorul pentru a alege cantitatea de amplificare în decibeli. Rețineți că dacă sunetul va fi tăiat deoarece este prea tare, butonul OK va deveni gri, dacă nu verificați Permiteți tăierea cutie. Dacă doriți să amplificați fișierul audio în Audacity fără niciun clip audio, trebuie să selectați numai partea care este scăzută sau mai întâi trebuie să utilizați un compresor audio.

Un compresor audio va reduce diferența dintre punctele cele mai joase și cele mai ridicate (cele mai puternice) de pe o pistă. Audacity are, desigur, și funcționalitatea compresorului. Doar faceți clic pe Efect și alegeți Compresor. Puteți citi aici cum funcționează compresorul din Audacity.

Odată ce ați făcut acest lucru, puteți încerca să amplificați din nou sunetul. De asemenea, încercați să permiteți tăierea o dată și să vedeți cum pare. Uneori, chiar și cu tăierea, sunetul va suna acceptabil.

În general, ajustarea volumului pe o piesă audio este o sarcină ușoară, dar obținerea rezultatelor corecte poate fi puțin mai complicată. Amintiți-vă întotdeauna să păstrați fișierul audio original, astfel încât să puteți reveni cu ușurință la el în cazul în care ajustările nu vă plac. Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!