If-Koubou

Cum se face orice boot de computer sus sau Shut Down pe un program

Cum se face orice boot de computer sus sau Shut Down pe un program (Cum să)

Windows, Mac OS X și Linux vă permit să programați boot-ups, shut-down-uri și trezesc-uri. Aveți posibilitatea să porniți calculatorul automat în dimineața și să închideți automat noaptea, dacă doriți.

Acest lucru este mai puțin necesar ca niciodată datorită modului de a dormi - un laptop tipic intră doar într-un mod de economisire a energiei cu consum redus de energie și se poate relua rapid de când nu este utilizat - dar poate fi totuși util și pentru PC-uri desktop.

ferestre

Windows vă permite să setați timpii de pornire și de închidere prin programul de lucru Task Scheduler. Sarcinile programate pot rula comanda "închidere", închizând computerul la o anumită oră. De asemenea, puteți rula alte comenzi pentru a pune computerul în starea de hibernare sau hibernare. Iată comenzile de care aveți nevoie:

  • Închide:shutdown.exe -s -t 00
  • Hibernate:rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState
  • Dormi:rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState 0,1,0

Prin magia planificatorului de sarcini, puteți chiar să așteptați Windows până când nu mai folosiți computerul pentru al închide. Nu se va opri automat în timp ce îl folosiți dacă rămâneți puțin târziu într-o noapte.

De asemenea, puteți crea sarcini programate care vă trezesc computerul din somn. Presupunând că computerul dormește și nu se oprește complet - îl poți dormi singur sau poți folosi o sarcină programată care o face să doarmă - această sarcină de programare când trezești calculatorul.

Mac OS X

Această opțiune este disponibilă în fereastra Preferințe sistem pe un Mac. Faceți clic pe meniul Apple, selectați Preferințe sistem, apoi faceți clic pe pictograma Economizor de energie din fereastra Preferințe sistem.

Faceți clic pe butonul "Programare" din partea de jos a preferințelor de economisire a energiei și utilizați aici opțiunile pentru a programa un timp de pornire sau trezire pentru calculatorul dvs. Mac. De asemenea, puteți să programați o perioadă de repaus, repornire sau închidere și să alegeți în ce zi a săptămânii sunt utilizate orele programate - săptămânile, weekend-urile, o anumită zi sau toate zilele săptămânii.

Dacă aveți un MacBook, pornirea programată va apărea numai atunci când este conectată. Acest lucru împiedică scurgerea bateriei și vă asigură că laptopul dvs. nu va decide să se încarce atunci când este așezat într-o geantă undeva.

Linux

Comanda rtcwake vă permite să programați trezirea pe Linux. Această comandă pune computerul la adormire, hibernează sau îl închide în timp ce precizează o perioadă în care trebuie să se trezească din nou. Ai putea rula comanda potrivita rtcwake atunci cand te duci la culcare, si va porni automat inapoi la ora programata.

Comanda rtcwake poate fi utilizată doar pentru a programa un timp de pornire, dar nu pentru a pune computerul la somn imediat. Puneți-l în somn sau opriți-l pe propriul program și se va trezi când decideți că ar trebui.

Pentru a automatiza complet acest lucru, puteți crea unul sau mai multe cronjob-uri care rulează comanda rtcwake la un moment dat.

Wake-on-LAN

Toate tipurile de calculatoare pot accepta "Wake-On-LAN" sau WoL, pachete magice. Suportul pentru Wake-on-LAN este copiat într-un computer la nivelul firmware-ului BIOS sau UEFI, sub sistemul de operare propriu-zis. Când utilizați Wake-on-LAN, un computer care este închis sau adormit continuă să furnizeze energie la interfața sa de rețea. Aceasta este, de obicei, o conexiune prin cablu Ethernet, dar puteți seta și un computer pentru a accepta pachetele Wake-on-LAN trimise prin Wi-Fi. Când primește un pachet artizanal adecvat, acesta va readuce computerul înapoi.

Această opțiune este, în general, activată în mod prestabilit pe computerele desktop, însă este posibil să nu fie activată pe computerele laptop pentru a economisi energia acumulatorului - în special nu pe interfața Wi-Fi. Va trebui să vă asigurați că serviciul Wake-on-LAN este activat pe computerul dvs. și încercați.

Odată ce ați lucrat cu Wake-on-LAN, ați putea configura un dispozitiv pentru a trimite pachetele Wake-on-LAN pe alte dispozitive la un program. De exemplu, am acoperit folosind un router care rulează DD-WRT pentru a trimite pachete Wake-on-LAN într-un program, permițându-vă să treziți orice dispozitiv de la router și să configurați toate orele de trezire într-un singur loc.

Implicit, majoritatea calculatoarelor se vor resimți automat sau se vor hiberna după o anumită perioadă de timp în care nu sunt utilizate. Dacă doriți ca calculatorul dvs. să rămână în funcțiune chiar și atunci când nu sunteți acolo, schimbați setările acestuia pentru a nu dormi automat sau hibernează.