If-Koubou

Cum se deschide simultan mai multe programe în Windows

Cum se deschide simultan mai multe programe în Windows (Sfaturi pentru computer)

De ce ai vrea vreodată? deschideți simultan mai multe programe în Windows? Recent, am avut pe cineva la biroul meu să mă întrebe cum pot să deschidă mai multe aplicații desktop la un moment dat, fără a fi nevoie să faceți clic pe fiecare aplicație individual.

În mod normal, i-aș fi sunat pe persoana leneșă și i-am spus să nu mă deranjeze, dar din moment ce această persoană avea o sarcină repetitivă și trebuia să deschidă în fiecare zi aceleași aplicații, am crezut că voi veni cu o soluție.

De asemenea, am descoperit că, de obicei, deschid câteva programe în fiecare dimineață, indiferent de ce: Chrome pentru navigarea pe Internet, Outlook pentru verificarea e-mailului și Visual Foxpro pentru scrierea codului (de vreme ce sunt programator). Deci, în loc să dau clic pe trei icoane, am decis să creez ceea ce se numește a fișier lot pentru a deschide toate cele trei aplicații simultan!

Puteți crea foarte ușor fișiere batch în Windows și tot ce aveți nevoie pentru a le crea este Notepad! De asemenea, am înțeles modul în care puteți utiliza Task Scheduler pentru a rula fișierul batch atunci când computerul se învârte, astfel încât programele să înceapă fără a fi nevoie să faceți clic pe o singură dată!

Cum se creează un fișier Batch în Windows

Pasul 1. În primul rând, deschideți Notepad

Pasul 2. Copiați și lipiți rândul de mai jos ca primul rând din fișier:

@echo off

Echo off spune în principiu Windows să nu vă dea niciun mesaj sau ferestre popup atunci când rulează comenzile din fișierul lot.

Pasul 3. Acum trebuie să sunăm executabilul pentru fiecare dintre cele trei programe pe care vrem să le deschidem. Deci, în exemplul nostru, vreau să deschid Firefox, Outlook și Foxpro. Următoarele trei linii ar arăta astfel:

porniți "Chrome" "C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe"
porniți "Outlook" "C: \ Program Files \ Microsoft Office \ Office12 \ Outlook.exe"
porniți "Foxpro" "C: \ Program Files \ Microsoft Visual FoxPro 9 \ vfp9.exe"

Există trei părți la fiecare comandă de mai sus, pe care le explic mai jos:

start - Aceasta este comanda utilizată în fișierele batch pentru a deschide programe

"Numele aplicatiei" - Al doilea parametru este numele aplicației pe care o veți deschide. Puteți pune orice nume doriți aici, deoarece utilizează acest parametru numai în scopuri de titlu.

"Calea aplicației" - Ultimul parametru este calea reală spre fișierul executabil al programului.

Puteți găsi întotdeauna calea unui program făcând clic dreapta pe pictogramă și mergând la Proprietăți. De exemplu, dacă aș fi vrut să cunosc calea către fișierul executabil pentru Firefox, aș face clic cu butonul din dreapta și dau clic pe Proprietăți.

Acum, tot ce trebuie să fac este să privesc calea din Ţintă și pur și simplu copiați și lipiți-l în scriptul meu de fișiere batch.

Rețineți că există anumite comenzi rapide în cazul în care caseta Țintă va fi goală așa cum se arată mai jos, mai ales cu programele Microsoft Office.

În acest caz, trebuie să mergeți manual și să căutați fișierul EXE din sistem. Pentru Office, totul se află în C: \ Program Files \ Microsoft Office \ Office dacă ați instalat versiunea pe 64 de biți sau C: \ Fișiere program (x86) \ Microsoft Office \ Officexx dacă ați instalat versiunea pe 32 de biți. Fișierele de aplicație sunt de obicei doar numele programului, cum ar fi EXCEL, WORD sau POWERPOINT.

După ce ați adăugat toate intrările în fișierul dvs., fișierul batch ar trebui să arate astfel:

Acum tot ce trebuie să faceți este de fapt să îl salvați ca fișier batch, ceea ce este foarte ușor. Mergi la Fişier și faceți clic pe Salvează ca. Dați fișierului dvs. un nume precum "Test.bat„. Rețineți că am adăugat .BAT la numele fișierului manual. În cele din urmă, schimbați Salvați ca tip la Toate filele in loc de Documentele de text.

Asta e! Ar trebui să continuați și să vă testați fișierul batch și să vedeți dacă toate programele dvs. se încarcă. Un lucru pe care l-am găsit este că încărcarea aplicațiilor printr-un fișier batch este mult mai rapidă din anumite motive. Nu prea știu de ce, dar Chrome, Outlook și Firefox s-au încărcat cu câteva secunde mai repede decât atunci când le fac clic în mod normal.

Programați fișierul lot pe pornirea PC-ului

Acum, să ne programați fișierul batch să ruleze atunci când ne conectăm la Windows. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Start, introduceți în scheduler de sarcini și faceți clic pe primul link.

Nu fiți copleșiți uitându-vă la interfață, deoarece trebuie să creați doar o sarcină foarte simplă. În partea dreaptă, ar trebui să vedeți un link către Creați o sarcină de bază. Du-te și dă click pe asta.

Acum dă-ți sarcina de bază un nume, care poate fi orice vrei. De asemenea, puteți să-i dați o descriere dacă doriți. Faceți clic pe Următorul când ați terminat.

Următorul pas este să alegeți declanșatorul. În cazul nostru, dorim ca fișierul batch să fie rulat când ne conectăm la computer, deci alegeți Când mă loghez. Aceasta este singura opțiune care are cu adevărat sens oricum.

Următorul pas este alegerea unei acțiuni. În cazul nostru, acțiunea va fi pentru a rula scenariul nostru lot, deci alegeți Porniți un program.

În cele din urmă, trebuie să alegem fișierul batch pe care dorim să-l executăm atunci când ne conectăm la computer. Mergeți mai departe și faceți clic pe butonul Răsfoiți și navigați la locația fișierului dvs. batch.

Clic Următor → apoi faceți clic pe finalizarea. Acum mergeți mai repede și reporniți computerul și programele ar trebui să se deschidă atunci când vă conectați la Windows! Destul de curat, nu? Dacă aveți întrebări, postați un comentariu. Bucurați-vă!