If-Koubou

Cum se deschide mai multe instanțe Excel

Cum se deschide mai multe instanțe Excel (MS Office Sfaturi)

Dacă ați lucrat vreodată cu mai multe registre de lucru în Excel, știi că uneori poate cauza probleme dacă toate registrele de lucru sunt deschise în același exemplu de Excel. De exemplu, dacă recalculați toate formulele, aceasta va face acest lucru pentru toate registrele de lucru deschise din aceeași instanță.

Dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmple sau dacă pur și simplu doriți să vedeți ambele foi de calcul tabele alăturate în două ferestre diferite, atunci crearea de instanțe multiple ale Excel are sens. Puteți să împărțiți în continuare mai multe foi de calcul în cadrul unei singure instanțe din Excel, dar mi se pare greoaie și nu intuitivă.

Versiuni Excel

Înainte de a intra în detalii, ar trebui să determinați ce versiune de Excel folosiți. Dacă aveți Office 2016 sau Office 2013 instalat, nu trebuie să vă faceți griji pentru că ori de câte ori deschideți un registru de lucru nou, acesta creează automat o nouă instanță a programului Excel.

Numai cu Office 2010 și mai recent aveți o singură problemă de instanță Excel. În acest articol, voi menționa diferitele moduri prin care puteți obține Excel să deschidă diferite registre de lucru în diferite situații.

Instanțe multiple ale Excel

În mod normal, deschideți foile de calcul Excel făcând dublu clic pe ele în Explorer sau navigând spre ele din Excel. Utilizarea uneia dintre aceste două metode va duce la deschiderea foilor de calcul într-o singură instanță a programului Excel.

Metoda 1 - Meniu Start

Primul mod de a obține acest lucru este să deschideți pur și simplu meniul Start și apoi să faceți clic pe scurtătura Excel. Aceasta va deschide automat o nouă instanță a programului Excel. Rețineți că acest lucru va funcționa în Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

Dacă pictograma Excel nu apare în lista cu cele mai utilizate aplicații, puteți să accesați Toate programele sau Toate aplicațiile și deschide-o de acolo.

Metoda 2 - Bara de activități

Dacă aveți deja o instanță a programului Excel deschisă și pictograma Excel se află pe bara de activități Windows, puteți să apăsați și să țineți apăsată tasta SHIFT, apoi să faceți clic pe pictograma barei de activități și să deschideți o altă instanță.

Rețineți că nu aveți pictograma Excel fixată pe bara de activități. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți o instanță a programului Excel astfel încât să apară în bara de activități. Odată ajuns acolo, puteți țineți apăsată tasta SHIFT și apoi faceți clic pe pictograma.

Metoda 3 - Butonul mijlociu

Dacă utilizați un mouse cu un buton de mijloc sau buton de defilare clicabil, puteți să faceți clic pe butonul respectiv pentru a obține un nou exemplu fără a trebui să țineți apăsată o tastă. Dacă nu știați deja, butonul de defilare poate fi de asemenea clicat ca un buton pe aproape orice mouse.

De asemenea, merită să rețineți că puteți să faceți clic dreapta pe pictograma Excel din bara de sarcini și apoi să faceți clic pe Excel 20xx și va deschide o nouă instanță.

Metoda 4 - Executare comanda

Dacă Excel lipsește de pe desktop, meniul Start și bara de activități, atunci puteți deschide încă o instanță nouă a Excel utilizând comanda Run. Doar faceți clic pe start, introduceți Alerga și apăsați introduce.

Acum, tastați doar cuvântul excela în caseta de rulare și faceți clic pe O.K.

Acestea sunt aproape toate modalitățile pe care le-am putea găsi pentru deschiderea mai multor exemple de Excel. Acum, că aveți registrele de lucru deschise în diferite instanțe din Excel, le puteți prinde în diferite părți ale ecranului.

Din fericire, am scris deja despre modul în care vă puteți împărți ecranul în Windows XP, 7 și 8 și despre noul ecran și funcțiile snap în Windows 10.

Din nou, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru dacă utilizați Office 2013 sau Office 2016 deoarece nu mai deschideți mai multe registre de lucru într-o singură instanță a programului Excel. Ar putea fi, de asemenea, un motiv bun pentru a face upgrade la o versiune mai recentă a Office, dacă l-ați susținut. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!