If-Koubou

Ghidul OTT pentru a vă asigura viața digitală după moarte

Ghidul OTT pentru a vă asigura viața digitală după moarte (Sfaturi pentru computer)

Când vine vorba de lumea digitală, eu sunt singura din familia mea care știe prea multe despre asta. Din nefericire, soția mea folosește numai iPhone-ul pentru e-mail, Facebook, chat și jocuri. E vorba de asta. Eu, pe de altă parte, gestionez tot ce are legătură cu Internetul sau computerele. Administrez bancarul online, investițiile și cardurile de credit.

De asemenea, am toate parolele și datele de conectare pentru toate site-urile pe care le folosim de la AAA la site-ul nostru HOA către companiile aeriene către rețelele sociale media etc etc. În plus, gestionez și toate mediile dvs. digitale, inclusiv fotografii, videoclipuri și documente digitale importante . Complicarea situației este că conduc o afacere care este total digitală: blogging! Am mai multe site-uri, legate de propriile conturi bancare individuale și identități online, care cuprind oferte de rețele publicitare, pagini de social media, site-uri de găzduire etc.

Recent, gândul mi-a păstrat că, dacă voi trece sau voi deveni incapabil în vreun fel, familia va fi înșurubată. Nu știa câte conturi bancare avem, unde sunt investițiile, ce conturi online avem sau ce am păstrat în nor (care este o mulțime). În plus, chiar dacă ar fi făcut-o, nu ar fi putut să intre în nimeni. Acest lucru ar însemna că ar exista o mulțime de logouri digitale și active situate în jurul valorii de cu nimeni nu să le gestioneze sau să aibă grijă de ei. Identitatea noastră digitală ar fi o mizerie completă.

Singurul grație de salvare este faptul că știe parola de master și are acces la dispozitivul meu de autentificare cu două factori, pe care ar putea să-l folosească pentru a accesa o listă a tuturor site-urilor mele și a datelor mele de conectare. Cu toate acestea, nici nu ar ști unde să folosească parola de master, deoarece nu a mai făcut-o niciodată înainte.

În acest articol, vreau să trec prin câteva soluții posibile pe care le-am cercetat în ultimele săptămâni și cum am decis să-mi asigur moștenirea digitală în caz de moarte prematură sau de moarte. Nu sunt lucruri amuzante pe care să le gândim, dar absolut necesare, mai ales că majoritatea lucrurilor pe care le facem în viața noastră sunt online sau în format digital.

În primul rând, adu-l pe toți împreună

Indiferent de ruta pe care o luați în cele din urmă pentru a transmite informații altor persoane importante sau membrilor familiei, trebuie mai întâi să obțineți toate informațiile împreună și să le stocați într-un singur loc. Acum există câteva moduri de a face acest lucru, dar este absolut necesar ca datele să fie stocate foarte sigur, deoarece puneți în întregime întreaga viață digitală într-o singură locație.

În funcție de nivelul dvs. de încredere, puteți genera această listă fie pe cale digitală, fie pe calea vechii școli. Eu folosesc o aplicație de administrator de parole pe care simt că nu o va fi hacked. Cu toate acestea, dacă sunteți pur și simplu averse la punerea la dispoziție online a unor astfel de informații delicate, atunci este mai bine să scrieți totul în jos sau să îl tipăriți, apoi să îl imprimați și să ștergeți versiunea digitală.

Cele două opțiuni optime pentru stocarea digitală sunt KeePass și LastPass. KeePass poate fi stocat local și, prin urmare, ar putea fi o opțiune mai bună pentru cei care sunt atenți să stocheze totul pe Internet. Dacă sunteți confortabil cu criptarea și autentificarea cu două factori, puteți utiliza LastPass pentru a compila toate datele esențiale.

LastPass are alte funcții de securitate utile, cum ar fi o parolă de o singură dată. Cu o parolă de o singură dată, poți stoca acest lucru într-o locație sigură ca un seif de la domiciliu, iar soțul / soția ar putea folosi această parolă pentru a vă conecta la contul dvs. dacă s-ar întâmpla ceva. Lucrul frumos despre o parolă de o singură dată este faptul că expiră după ce te loghezi o dată. Deci, nu trebuie să dați parola de bază și nici să o păstrați oriunde nu este la fel de sigură cum doriți.

În ceea ce privește informațiile pe care ar trebui să le colectați, ar trebui să fie literalmente tot ce vă puteți gândi. Conturi de e-mail, bancare online, carduri de credit, investiții, site-uri de socializare, companii aeriene, site-uri de cumpărături, site-uri de rezervă, site-uri de găzduire etc. Cu KeePass și LastPass, puteți adăuga, de asemenea, note la fiecare element pe care îl adăugați, deci dacă există alte informații decât informațiile de conectare pe care trebuie să le includeți, este ușor să le adăugați.

În al doilea rând, Secure It All

Acum, că aveți o colecție de masterat a tot ceea ce există în viața dvs. digitală, trebuie să vă asigurați că este sigur. Dacă utilizați opțiunile digitale precum LastPass sau KeePass, trebuie să utilizați mai mult decât o parolă puternică. Ambele au opțiuni secundare de autentificare (două factori) care fac totul de un milion de ori mai sigure.

Chiar și cu criptarea și autentificarea cu două factori, datele pot fi totuși compromise, iar în acest caz oamenii care se preocupă de stocarea digitală au o afirmație legitimă. De exemplu, dacă ați terminat cu spyware sau malware care rulează în secret în fundal, ar putea captura cu ușurință tot ce introduceți. De fapt, obținerea accesului la întreaga dumneavoastră bază de date ar fi mult mai dificilă, deoarece datele sunt puternic criptate de Mod implicit. Chiar dacă malware-ul ar fi copiat fișierul bazei de date la computerul de la distanță, nu ar fi capabil să-l spargă în orice perioadă umană fezabilă chiar și cu multe calculatoare rapide.

Este esențial ca computerul pe care îl utilizați pentru a compila toate aceste informații să fie curat înainte de a începe. Dacă faceți o mulțime de copiere și lipire, malware-ul poate captura ceea ce este în clipboard înainte de a intra în baza de date criptată. De asemenea, dacă cineva vă poate controla de la distanță computerul, atunci poate deschide programele (dacă este lăsat deschis) și obține toate informațiile de care au nevoie. De aceea este esențial să închideți baza de date dacă nu o utilizați (KeePass) și să setați o scurtă perioadă de timp în cazul în care utilizați extensia browserului (LastPass).

Cu extensia browserului LastPass, puteți accesa totul direct din browser.Acest lucru este convenabil pentru autentificarea în site-uri în mod automat, etc, dar prezintă, de asemenea, un risc mare de securitate. Dacă cineva preia computerul și sunteți conectat (ă) la LastPass, aceștia pot doar să exporte un fișier cu toate datele de conectare și acreditările și să le transfere în câteva minute sau mai puțin.

Cu toate acestea, LastPass știe toate acestea și, prin urmare, are o mulțime de opțiuni de securitate. De exemplu, dacă închideți browserul, puteți să vă asigurați că programul LastPass se deconectează, dacă vine altcineva și deschide browserul, va trebui să vă conectați din nou. Puteți, de asemenea, să-l aveți astfel încât să se deconecteze după o anumită perioadă de timp de inactivitate. Am setat acest lucru la câteva minute pentru că nu vreau ca abilitatea altcuiva să-mi acceseze contul în timp ce nu sunt acolo și fereastra browserului este deschisă.

Cu KeePass, ai și destulă siguranță. Cea mai recentă versiune are chiar posibilitatea de a confunda keylogger-urile instalate pe aparat, astfel încât acestea să nu poată capta de fapt datele pe care le introduceți în oricare dintre câmpuri. În plus față de o parolă principală, puteți utiliza fișiere cheie. Un fișier cheie este un fișier care este stocat pe un dispozitiv extern și trebuie folosit în plus față de parola principală pentru a deschide baza de date. În cele din urmă, puteți conecta baza de date și la contul dvs. Windows, deci chiar și cu parola și fișierul cheie, ar trebui să fiți conectat în acel cont de utilizator.

De aceea, oricine folosește oricare dintre aceste două opțiuni pentru stocarea informațiilor de conectare sigure. Dacă nu doriți să utilizați nicio opțiune digitală, atunci pur și simplu scrieți totul pe hârtie. Aș sfătui foarte mult să nu folosiți un program precum Word și apoi să tipăriți fișierul. Problema principală este că, în timp ce creați fișierul, acesta este deschis spre atac și nu criptat. În plus, aveți șansa de a uita complet, deschizându-vă astfel la tot felul de probleme. În mod evident, va dura destul timp pentru a compila lista, deci este mai bine să folosiți ceva sigur în timp ce o faceți.

Într-un moment ulterior, după ce ați exportat baza de date la o versiune tipărită, ați putea șterge baza de date sau contul online dacă v-ați simțit neplăcut.

În al treilea rând, adu-ți un avocat

Din nefericire, lumea reală și lumea digitală sunt interconectate. Când cineva moare, banca își va îngheța conturile. Dacă nu aveți dreptul de procura financiară corectă, soția dvs. poate să nu poată accesa niciun ban decât după stabilirea imobilului. Acest lucru poate adăuga mai multă stres la o situație deja super-stresantă.

Un avocat adecvat poate obține totul în ordine pentru dvs. și poate fi chiar folosit pentru a stoca fișierul dvs. confidențial imprimat sau parola principală. Ceea ce este esențial este să obțineți toată puterea de a stabili avocații în mod corect. Un cont de verificare comun va funcționa, dar asta e numai dacă aveți un cont bancar. Într-un caz ca mine, am o grămadă de conturi bancare și numai numele meu este pe ele. Dacă vreau să ia controlul, dându-i doar informațiile de conectare, nu va face nimic. De fapt, poate provoca mai multe probleme, deoarece tehnic ea va încălca legea prin accesarea conturilor după moartea mea.

În al patrulea rând, scrieți un ghid și păstrați-l

În cele din urmă, trebuie să creați ceva ce poate urma cineva non-tehnic. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să scrieți un document care explică modul în care sunt configurate lucrurile, ce conturi sunt importante, cum să le accesați etc. Imprimați acest document și, în plus, lista tuturor datelor de conectare pentru tot și salvați-le într-un loc sigur depozit într-o bancă.

Nu păstrați acest lucru la domiciliu, chiar și într-unul din acele seifuri de casă dacă este posibil. De ce? Ei bine, este mai bine să o păstrați într-o locație oficială care necesită ca cineva să meargă într-un loc public. Dacă aveți un seif acasă și există oameni care știu ce este în interior, ar putea provoca pe cineva să facă o erupție de genul a forța persoana dvs. de încredere să o deschidă pentru ei. Este probabil o mică șansă, dar adevărul este că lucrurile nebune se întâmplă după ce cineva moare uneori și nu vrei să te descurci cu asta.

Dacă nu doriți să stocați întreaga parolă și lista de autentificare în cutia de siguranță, puteți să păstrați parola principală acolo sau chiar doar o singură parolă de o singură dată, deși aceasta este puțin mai riscantă, deoarece poate fi utilizată numai o dată și dacă cineva se blochează după aceea fără să primească informațiile corespunzătoare, atunci nu vor mai putea să se întoarcă vreodată.

Concluzie

Acest lucru nu este, evident, singura cale sau cel mai bun mod de a vă transfera identitatea digitală pe altcineva după moartea dvs., dar este un prim pas și unul pe care majoritatea oamenilor, inclusiv pe mine însumi, nu l-am deranjat niciodată să mă gândesc. Soția mea și cu mine am creat cu mult timp în urmă o încredere și o putere de avocați, dar am realizat că este doar jumătate din ceea ce va trebui să gestioneze totul în mod corespunzător.

Dați-ne cunoștință dacă ați creat un plan și ce instrumente sau procese ați utilizat pentru colectarea și stocarea informațiilor sensibile. Bucurați-vă!